Şimdi Ara

Garantili araca lastik seçimi ve takılımı nasıl olmalıdır ? Serviste mi yaptırmalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2010 MODEL JETTAM VAR ARABANIN ÖN LASTİKLERİ ESKİDİ. Yeni lastik almayı düşünüyorum . Ben yeni lastik aldıgımda bunu servise mi taktırıp rot balans ayarını yapacagım yoksa lastikçide mi herşey yapılacak ? Lastikçide yapılması garanti dışı bırakır mı aracı ?

• Aracınız garanti dışı kalmaz diye düşünüyorum.
    Yakın zamanda müşteri hizmetlerini arayıp aracın aküsünü servis dışında değiştirmem aracın garantisini bozarmı diye sordum.Aldığım cevap; Hayır aracın garantisini bozmaz , sadece akünün garantisi olmaz cevabı verildi.
    Tecrübelerime dayanarakta serviste rot ayarlarından doğru düzgün anlamadıklarını belirteyim.İşinin ehli bir rot-balansçıya yaptırırsanız daha iyi olur.
  • Bırakmaz dostum ben garantili aracımın jantlarını bile değiştirdim sorun yok
  • Aracınız kaç bin km'de nasıl bir yolda kullanıyorsunuz
  • Garanti dışı kalmaz taki aracın yaylarıyla oynayana kadar.Aynı ebat lastik hatta kışın kışlık yazın yazlık kullanımıda yapılabilir

Ancak üreticinin belirlediği standartlar var malum.Şimdi 185 14 jant-yanak olan araca 205 lastik ve 16 jant takarda oraya buraya sürttürür yada elektronik aksama hasar verirsen ki mesela abs sensörü vs gibi veyada süspansiyonlar gibi e tabiki bu durumda firma bunu karşılamak istemez haliyle kullanıcı hatası der geçer
  • Arkadaşların da dediği gibi garanti dışı kalmaz; aynı soruyu ben de Skoda Müşteri Hizmetleri'ne sormuştum, oradan biliyorum..

Ben de merak ettim 1 yılda kaç km. yaptınız, eski lastiğinizin markası neydi de değiştirmek zorunda kaldınız bu kadar kısa sürede?
  • 32 km de araç 2010 model bir arkadastan aldım . hankook marka
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Saglik sigortasi olan birisinin ayakkabi secerken hastaneye gidip doktora danismasi gibi birsey olur bu durum.

Servisler satis yaparken lastik ureticilerinin liste fiyatlarini baz alip ustune bir de iscilik talep edebiliyorlar.
    En basitinden su anda bulundugum yerde Renault servisinin yaklasik 700 euro verdigi 4 lastik + montaj isine,
    yine ayni lastiklerle ozel ve buyuk bir lastikcide 345 euro verdim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.