2020 model 1.3 tce EDC clio 5 aracım var. Aracım 40.000km oldu ve periyodik bakımı geldi. Aracım 2020 model ve 2021 şubat trafiğe çıkışlı olduğu için 3 yıl 100.000 km garantisi devam etmekte. Normalde Bursada yaşıyorum ama şuan memlekette olduğum için Kütahya baştaş bayisi ile görüştüm. Garantisi devam ettiği için bozulmasın diye periyodik bakımını yine serviste yaptırmak için bugün Kütahya baştaş servisini aradım. Filtreler,yağ ve karter tapası değişimi için 4750 TL fiyat çıkardılar,indirimle 4470 lira gibi bir rakama indirebileceğini belirttiler. Evet servis bakım masrafları sanayiye göre yüksek bunu ben de biliyorum ama 3 tane filtre ile 4 litre yağa nerdeyse 5bin lira para almak neyin kafasıdır ben bu işi çözemedim. Bu konu hakkında görüşlerinizi almak isterim. |
Renault Servis Periyodik Bakım Fiyatları 2023
Renault aracınızın periyodik bakımını zamanında yaptırmak, aracınızın sorunsuz ve güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak için çok önemlidir. Renault servis bakım ücretleri, aracınızın modeline, yaşına ve gereken bakım türüne göre değişebilir.
Yetkili Renault servislerinde periyodik bakım fiyatları, aracınızın bakım periyodlarına göre belirlenir. Megane 4 1.3 TCe modelinde bakım periyotları genellikle şu şekildedir:
- 10.000 km: İlk bakım
- 20.000 km: İkinci bakım
- 30.000 km: Üçüncü bakım
- 40.000 km: Dördüncü bakım
Bakım ücretleri, yapılan işlemlere ve kullanılan parçalara göre değişiklik gösterir. Genel olarak, Renault servis bakım ücretleri şu şekildedir:
- Küçük bakım: Yaklaşık 500-700 TL
- Orta bakım: Yaklaşık 800-1.200 TL
- Büyük bakım: Yaklaşık 1.500-2.000 TL
Bu fiyatlar ortalama değerlerdir ve bulunduğunuz bölge ve servise göre değişiklik gösterebilir. Güncel fiyatlar için en yakın Renault servisinden bilgi alabilirsiniz.
Bakım sırasında genellikle şu işlemler yapılır:
- Motor yağı ve filtre değişimi
- Hava filtresi değişimi
- Polen filtresi değişimi
- Fren balataları ve disklerinin kontrolü
- Lastiklerin kontrolü ve rot ayarı
- Akü ve diğer elektrik sistemlerinin kontrolü
Periyodik bakımlarınızı zamanında yaptırmak, aracınızın ömrünü uzatır, performansını artırır ve sürüş güvenliğinizi sağlar. Ayrıca, düzenli bakım yaptırmak, aracınızın değerini korumasına yardımcı olur.