1 yıl önce karşı tarafın %100 kusurlu olduğu kazada aracım perte ayrıldı. Tazminatımı aldım aradan 1 yıl geçti dün avukatlık bürosundan arandım araç bedeli için pert farkı taminatı davası açılabileceği bir miktar daha para alabileceğim söylendi. Arayan kişi sadece vekalet istiyor ve bütün masraflar bizden, kazanırsanız alınan bedelin %20 sini alacaklarını, kaybedersek de benden hiçbir masraf istemeyeceklerini belirttiler. Az çok mutlaka bir miktar para alındığını söylediler.
Ben de sigortacımı aradım o da kasko ile mutabık kaldığımız için kesinlikle ekstra para alamayacaklarını söylüyor.
Böyle bir dava açılabilir mi? Fark çıkar mı?
Pert Sonrası Kasko İptali
şubat ayında kaza yaptım, suçu %100 karşı tarafa verdiler. Kaskodan dosyamı açtım, araç perte ayrıldı, yeni araç aldım, eski kaskoma fark ödeyerek zeyil yaptım yeni aracımı kaskoladım. (bu olay mart ayının ortalarında oluyor.)
Geçen gün kasko firmasının online işlemlerine girdiğimde kasko poliçemin nisan ayında pert sebebiyle iptal edildiğini fark ettim. firmayı aradım poliçenin iptal olduğunu şu an kaskomun olmadığını öğrendim.
öncelikle benim kaskom bozulmadı, şirket bana ödediği ücreti karşı taraftan tahsil etti ama kaskom iptal edilmiş.
ben zeyili yaptırdığımda eski aracım perte ayrılmıştı firma bunu biliyordu yine de zeyile onay verip (üzerine ekstra para da ödedim) bana kasko yaptılar sonradan iptal etmeleri saçma değil mi?
Hadi iptal ettin, poliçenin iptal olduğuna daire bana hiçbir bildirim gelmedi hatta ben mayıs ayında aracıma mini onarım bile yaptırdım.
bu durumda ne yapmam lazım?
Pazartesi günü kavşakta kırmızı ışıkta geçen ambulans aracıma çarptı. Ambulans özel firmaya ait ve içinde hasta yok, hastaya gitmiyor ve sirenleri çalmıyordu.
Normalde tutanağı bizim tutmamız lazımdı ama ambulans söförü özellikle jandarma istedi ve jandarma tutanagı tuttu ve ambulansa kırmızı ışıkta geçme suçunu verdi bana ise kusuru yoktur dedi.
Aracım 2018 model megane 4 daha önce hasarı yoktu. Aracın ön iki şasesi yamulmuş ve yaklaşık 100 150 bin civarı hasar çıkacak.
Aracı kaskomun anlaşmalı olduğu yetkili servise bıraktım ve aracımın yapılmamasını perte çikarılmasını istedim. (tabi bu sadece istek)
Hava yastığı açılmadı perte çıkması zor ihtimal diyorlar.
Araç için perte çıkarsa fiyat konusunda ne yapmam gerekir?
Araç tamir olursa değer kaybı için nasıl bir yol izlemeliyim?
Süreçleri bilmiyorum tecrübeli arkadaşlar yol gösterirse sevinirim.
Not: dün dosya açıldı eksper atandı eksperin gelmesi bekleniyor.
12v 7ah akü sorunu
Tanıdığım 6v akülü araç verdi, çocuğum 5 yaşında oldugu için 12v çevirmek istedim, bir usta yaparım dedi ve tek tekerde 6v motor varken diğer tekere de 12 v motor bağlayıp 12v 7ah lik akü takmış, çocuk 17 kg ve akü 1 1.5 saat gider dedi. Maalesef akü 20 dk da bitiyor, aküyü degistirdi başka marka taktı durum yine aynı. Beton düz zeminde 20 dk gitmesi normal midir?
Son olarak biraz farkla 12v 12ah akü takalım dedi, 12ah yapsam iş gorur mu?
Kira ödemeyen kiracıdan kira nasıl tahsil edilir?
8 9 aydir oturan bir kiracim var. 1 yıllık kontrat yapmıştık. Kira ödeme zamanı her ayın 10u ama genelde 5 10 gün geç yatıyordu ben de sorun etmedim. Ancak Ekim 10 ve Kasım 10 ödemelerini yapmadi. Aradım maasim yatmadi falan dedi ben de insanlık halidir ama beni de mağdur etme dedim. Aradan 15 gün geçti hala kira yok arıyorum açmıyor. Açıkçası kirayı ödememesi değil telefonu açmaması beni sinir etti.
Bu durumda 2 sorum var:
1- Defalarca arayıp mesaj atmama rağmen cevap alamıyorum artık muhatap olmak istemiyorum. Kirayı nasıl tahsil edebilirim?
2- kontrat 1 yıllıkti tavrından dolayı Şubat ayında kontati uzatmak istemiyorum bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim?
|
|
Türknet'te sorunları aşamiyoruz
|
|
Vatan Sipariş Onayı
Son Giriş: 5 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.200
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 13.293 (Bu ay: 203)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 499 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar