Şimdi Ara

Kaza Sonrası Tamir veya Pert İşlemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pazartesi günü kavşakta kırmızı ışıkta geçen ambulans aracıma çarptı. Ambulans özel firmaya ait ve içinde hasta yok, hastaya gitmiyor ve sirenleri çalmıyordu.

Normalde tutanağı bizim tutmamız lazımdı ama ambulans söförü özellikle jandarma istedi ve jandarma tutanagı tuttu ve ambulansa kırmızı ışıkta geçme suçunu verdi bana ise kusuru yoktur dedi.

Aracım 2018 model megane 4 daha önce hasarı yoktu. Aracın ön iki şasesi yamulmuş ve yaklaşık 100 150 bin civarı hasar çıkacak.

Aracı kaskomun anlaşmalı olduğu yetkili servise bıraktım ve aracımın yapılmamasını perte çikarılmasını istedim. (tabi bu sadece istek)

Hava yastığı açılmadı perte çıkması zor ihtimal diyorlar.

Araç için perte çıkarsa fiyat konusunda ne yapmam gerekir?

Araç tamir olursa değer kaybı için nasıl bir yol izlemeliyim?

Süreçleri bilmiyorum tecrübeli arkadaşlar yol gösterirse sevinirim.

Not: dün dosya açıldı eksper atandı eksperin gelmesi bekleniyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aşağıdaki yazıda detaylı bilgiler mevcut.

Aracın onarılsın çıkacak hasara göre mail atarsan bakarız. Geçmiş olsun. Bu arada yaralanma var mı ?

Değer kaybı için izlenecek yol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merttszgn -- 16 Şubat 2023; 23:25:58 >
  • rakamlari tamamen atiyorum.

arac kaza oncesi 600 etsin, hasar 100 olsun. aracin kazali hali 501 ve uzerinde ediyorsa pert olur (sigorta 600 size odedi 501e arabayi satti, zarar 99) altinda tamir edilir (tamire 100 verecekti, pert etse 600 verip 499a satsa, zarar 101).

sinirda kalan durumlarda servis ekstra indirim yaparak pertten dondurmek isteyebilir (pert olmasinin servise hic bir faydasi yok) veya sizin arac bedeline itiraziniz (eksper araci 600 sayip pert dedi siz 620 diye ispatladiniz) pertten tamire dondurebilir. Ikincisi basima geldiginde, oyun mu oynuyosunuz pert dediniz is bitti diyince uzatmayip pert etmislerdi.

• hava yastığıyla alakası yok. geçen yıl kaza yaptım aracım perte çıktı hava yastıkları açmamıştı. kaportada sadece çamurlukta hasar vardı. daha sonra aracı topaladılar çamurluğu tamir etmişler teknik olarak değişen bile yoktu araçta. far ve alt takım hasar aldığı için ve parçalar pahalı olduğu için perte çıktı. araç suzuki bu arada. tek farı 50.000 lira idi.

sizin araca gelirsek, sizin durumunuz ekspertize kalmış. sizin yapabileceğiniz fazla bişey yok.

• hava yastigi ile alakasi, tamir maliyetini cok arttirmasi

hava yastiklari pahali, hava yastigi acinca cam torpido vs de giriyor isin icine. kemerler de patliyor genelde.

yani dogrudan alakasi olmasada yukarida acikladigim hesaba katkisi cok.

• Cevaplar için teşekkür ederim.
    Araçta 142 bin hasar çıkmış, kaskonun pert oranı %20 imiş, eksper pert ön raporu hazırlayıp kaskoya bildirmiş. Kasko firması da aracın sovtaj bedeli araştırırılıyor dedi.

• 2 haftadır sovtaj bedeli belirleniyor derken bugün araca onarım kararı çıktı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yasin613 Y kullanıcısına yanıt

soylemistim...

• yasin613 Y kullanıcısına yanıt

142 bin hasara o araçta perte çıkarmazlar zaten. Pert olayı da ayrı sinir bozucu bir süreç, teklif edecekleri miktarı beğenmeyeceksiniz itiraz edeceksiniz tekrar beğenmeyeceksiniz vs. Bence çok takılmayın geçmiş olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.