2023 1.5 MDS Corolla Motor Yağı
Selamlar,
2023 model 1.5 MDS Corolla'mız var, 2 gün önce 10 bin km bakımı için servise götürdüm. Yağ filtresi, kabin hava filtresi, karter tapa contası, enjektör temizleyici kullanmışlar. Servis faturasına göre MOBİL SUPER 2000 XE C2 5W30 yağ konulmuş. Aracın kitapçığını incelediğimde (bu motorun M15A-FKS olduğunu düşünüyorum internetten gördüğüm kadarıyla)
"Soğuk havada çalıştırmak ve yakıt ekonomisi sağlamak için Toyota araçlara üretim sırasında SAE 0W-16 yağ ile doldurulur. SAE 0W-16 yağ bulunamıyorsa, SAE 0W-20 yağ kullanılabilir. Ancak bir sonraki yağ değişiminde SAE 0W-16 kullanılmalıdır." şeklinde bir yazı gördüm. Yani servis kitapçığa göre yanlış yağ koymuş olarak anlıyorum.
Aynı araca sahip diğer arkadaşların servis ve yağ tecrübelerini merak ediyorum açıkçası. Sizlere servis hangi yağı koydu? Bu durum problem yaratır mı? Aracı çoğunlukla istanbul şehir içi trafiğinde kullanıyorum.
Toplamda da 6.584,24 TL ödedim, bana pahalı geldi açıkçası.
Teşekkürler.
Herkese selamlar,
Evde 10’dan fazla eski telefon var. Bunların arasında ilk nesil android akıllı telefonlar, tuşlu nokialar, samsung e250, iPhone 5s vs. de var. Pek çoğu kullanılamaz halde ve bataryası da yok. Bunları ne yapabilirim, nasıl imha edebilirim.
bataryalarını pil geri dönüşümüne attıktan sonra çöpe atayım desem bazılarında gömülü batarya var onları ne yapacağım?
Aslında asıl kaygım bu telefonların hepsi alınırken kendi adımıza faturalı alınmış TR cihazları ve haliyle imei numaraları kayıtlara benim adıma geçmiştir. Ben bunu rastgele çöpe atsam ya da bir telefoncuya versem, imeileri kopyalanırsa başıma iş açılır diye çekiniyorum.
bunlardan kurtulmanın, elden çıkarmanın bir yolu var mıdır? Evde boşuna yer kaplıyor çünkü.
Büyüklere Alınabilecek Telefon Tavsiyesi
Herkese merhabalar,
piyasadan oldukça uzağım. Anneme bir telefon almak istiyorum. Şu anda huaweinin eski bir modelini kullanıyor. Güzel bir f/p telefon almak istiyorum ona.
genel olarak sosyal medya kullanacak, görüntülü görüşme yapacak vs.
uzun süre kasmadan sıkıntı çıkarmadan kullanabileceği bir telefon almak istiyorum. Tavsiyelerinizi rica ederim.
teşekkürler şimdiden
Tecil Ettirirken Sağlık Muayenesi Var Mı?
|
|
24 Mbps VDSL Türk Telekomda Upload Hızınız Kaç?
|
silinsin
silinsin
Neden Kablonet Altyapım Yok?
|
|
|
Meslek: Pazarlama
İlgi Alanları: Sıcak Fırsatlar, Otomobil, Konu Dışı
Ben hep sizin şarkınızı söyledim.
Saygı ve özlemle anıyoruz... |
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 6.865
İkinci El Bölümü Mesajları: 10
Konularının görüntülenme sayısı: 357.579 (Bu ay: 6.973)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3.971 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic