Selamlar, 2023 model 1.5 MDS Corolla'mız var, 2 gün önce 10 bin km bakımı için servise götürdüm. Yağ filtresi, kabin hava filtresi, karter tapa contası, enjektör temizleyici kullanmışlar. Servis faturasına göre MOBİL SUPER 2000 XE C2 5W30 yağ konulmuş. Aracın kitapçığını incelediğimde (bu motorun M15A-FKS olduğunu düşünüyorum internetten gördüğüm kadarıyla) "Soğuk havada çalıştırmak ve yakıt ekonomisi sağlamak için Toyota araçlara üretim sırasında SAE 0W-16 yağ ile doldurulur. SAE 0W-16 yağ bulunamıyorsa, SAE 0W-20 yağ kullanılabilir. Ancak bir sonraki yağ değişiminde SAE 0W-16 kullanılmalıdır." şeklinde bir yazı gördüm. Yani servis kitapçığa göre yanlış yağ koymuş olarak anlıyorum. Aynı araca sahip diğer arkadaşların servis ve yağ tecrübelerini merak ediyorum açıkçası. Sizlere servis hangi yağı koydu? Bu durum problem yaratır mı? Aracı çoğunlukla istanbul şehir içi trafiğinde kullanıyorum. Toplamda da 6.584,24 TL ödedim, bana pahalı geldi açıkçası. Teşekkürler. |
2023 1.5 MDS Corolla Motor Yağı
-
-
Bende M15A FKS motor var Yağ konusunda benim de kafam karıştı toyota Avrupa ve Türkiye yazılar yazdım aldığım cevap;
Please be advised that all matters concerning Toyota products are handled by Toyota’s local distributor.
in order to ensure a thorough review of the situation as described, your email has been shared and delegated to Toyota Customer Relations at Toyota Turkey, who will shortly take contact with you (if you are not already in contact with them).
Thank you and kind regards,
Bayiden gelen açıklama
Bizler, Toyota Türkiye’nin bizlere talimatı doğrultusunda, Toyota tarafından satılan, aracın bakım menüsünde otomatik gelen yağı kullanmaktayız. Genelde benzinli ve dizel versiyonlarda 5w30, hybrid versiyonlarda 0w20 yağ Türkiye deki servislerde standart kullanılmaktadır. Nadiren bazı müşterilerimiz 0w20 yi 1.5 ve 1.6 aracına talep etmektedir. Bu durumda çıkan ücret farkını müşteri karşılayacak şekilde, iş emrine de müşteri talebi ile 0w20 nin doldurulduğu belirtilerek işlem yapmaktayız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi o.uygur -- 20 Ekim 2024; 21:48:47 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X