Şimdi Ara

Multidrive S Tam Otomatik mi Yarı otomatik mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (7 Mobil) - 4 Masaüstü7 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
26.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2015 model otomatik corolla almayı düşünüyorum. İnternetteki arabalara baktığımda, Multidrive s şanzımanlara yarı otomatik de denmiş tam otomaik de. Multidrive s şanzımanların yarı veya tam otomatik gibi seçenekleri var mı? Teşekkür ederim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Multidrive S: Tam Otomatik mi Yarı Otomatik mi?

Toyota'nın Multidrive S, hem tam otomatik hem de yarı otomatik modlarda çalışan yenilikçi bir şanzıman sistemidir.

Multidrive S Nedir?

Multidrive S, CVT (sürekli değişken şanzıman) teknolojisiyle birleştirilmiş bir şanzıman sistemidir. CVT, motor gücünü sorunsuz bir şekilde tekerleklere ileterek yakıt verimliliğini artırır.

Multidrive S Çalışma Prensibi

Multidrive S iki mod sunar:

• Tam Otomatik Mod: Bu modda şanzıman vitesleri kendiliğinden değiştirir, sana sadece gaza basmak ve fren yapmak kalır.
    • Yarı Otomatik Mod: Bu modda vitesleri manuel olarak "+/-" düğmeleriyle değiştirebilir, spor bir sürüş deneyimi yaşayabilirsin.

Multidrive S'nin Avantajları

Multidrive S şanzıman, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi avantaj sunar:

• Pürüzsüz ve kesintisiz vites değişimleri
    • İyileştirilmiş yakıt verimliliği
    • Hem kolay hem de sportif bir sürüş deneyimi
    • Azaltılmış emisyonlar

Multidrive S vt Vites Nedir?

Multidrive S'nin yarı otomatik modunda, "+/-" düğmelerini kullanarak vitesleri manuel olarak değiştirebilirsin. Bu, özellikle yokuş yukarı veya iniş aşağı sürüş gibi durumlarda manuel kontrol sahibi olmana olanak tanır.

Sonuç

Multidrive S, tam otomatik ve yarı otomatik modlar sunan çok yönlü bir şanzıman sistemidir. Pürüzsüz vites değişimleri, geliştirilmiş yakıt verimliliği ve hem kolay hem de sportif bir sürüş deneyimi sunar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Multidrive s şanzımanlar tam otomatik şanzımanlardır. Yarı otomatik diye sahibinden sitesi kendiliginden işaretliyor.

Ha ben corolla önermem ayrı konu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: igneli

Multidrive s şanzımanlar tam otomatik şanzımanlardır. Yarı otomatik diye sahibinden sitesi kendiliginden işaretliyor.

Ha ben corolla önermem ayrı konu.
    Hocam neden önermezsin?

• Ben multidrive s yaris kullanıyorum. Tam otomatiktik tork konvertörlü. Kavrama, mekatronik arızası gibi problemler yok dolayısıyla.
  • pm
  • Geçen aylarda 2013 model 1.6 Premium paket MDS yani tam otomatik corollaya bindim. Aracın kilometresi ise 267 binde idi. Şanzıman hala ilk gün ki gibi kararlı ve sıkıntısız çalışıyordu. Kesinlikle Corolla MDS öneririm

• Tam otomatiktir evet, önermem diyenler bütçesi daha müsait olanlar oluyor. Para mesesi sonuçta araç almak yürütmek. Japonların haricinde otomatik şanzımanı ve motoru sorun çıkartmayan pek marka yok gibi birşey günümüzde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. elde otomotik mi manuel mi ???
    14 yıl önce açıldı
    S tronic vites tam otomatik mi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben CVT diye hatırlıyorum
  • Cvt

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yanılmıyorsam,sanal olarak 7 vitesliymiş gibi his veren cvt,Nissan daki x-Tronic gibi.
  • hem 2011 auris hemde 2018 corolla kullandım
    auris tam otomatik tork konvektörlü 4 vites
    corolla cvt denilen şanzuman her 2 araçta aynı vites geçişi hissettirmiyor gayet konforlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fthcyr -- 11 Mayıs 2019; 18:25:4 >
  • CVT diye hatırlıyorum, önceki kasalar da tam otomatik kullandıkları modeller oldu. ama geneli cvt forklift şanzıman

• igneli kullanıcısına yanıt

Cvt sanziman en dayanıklı masrafsız sanjimandir sert ve ani kalkış için uygun degildir.

Dikkat edilmesi gereken yokuşlar da frene basmadan durmayın yani gaz vererek durmaya çalışmayın düz yolda veya yokuşta frene basılı tutarsanız cvt sanzimanin ömrü uzar

Multidrive S Tam Otomatik mi Yarı otomatik mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi o.uygur -- 5 Ocak 2025; 10:35:3 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.