Şimdi Ara

2. elde otomotik mi manuel mi ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

eşim için 2. el araç almayı düşünüyorum denizci olduğum için ben pek kullanmıyorum eşim ise öğretmen ve oda şöförlüğü yeni öğrenmekte. ikamet olarak orduda ikamet etmekteyiz ve eşimde 5 kmlik köy okulunda öğretmenlik yapmakta bu sebepten dolayı ikinci el

toyota yaris mm
    honda jazz ishift
    corsa easytonik
    grande punto duologicte kararsız kaldım.

birde otomatik viteslerde sorun olduğu söylenmekte bu yüzden dolayıda bu modellerin manuellerini düşünmekteyim. mantıklı olan hangisi iknci elde manuelmi yoksa otomatik mi.

birde manuelde megane 2 hb düşünmekteyim.

görüşleriniz için şimdiden teşekkürler

• Bahsettiğiniz araçlar B sınıfı, Megane ise C sınıfıdır. Mümkünse C sınıfı alın, daha konforlu daha güvenli daha oturaklı olur.

Bütçeniz ne kadar belirtirseniz daha net cevaplar alırsınız.

"toyota yaris mm
    honda jazz ishift
    corsa easytonik
    grande punto duologic"
    bunların hepsi yarı otomatik tek kavramalı robotize şanzımanlardır. Vites geçişleri sarsıntılı olabilir, ayrıca yokuş kalkış destek sistemi yoksa yokuşta geri kaydırır. O yüzden ya tam otomatik (Klasik tork konvertörlü) yada yokuş kalkış destek sistemi olan bir model bakın.

Ayrıca mümkünse güvenliği tam olan bir araç bakın. Mümkünse ABS-ESP olsun.

Kolay gelsin.
  • İstanbul gibi yoğun trafiği olan bir yerde otursaydınız eşiniz için otomatik vites daha uygun olurdu ama bulunduğunuz yerde manuel seçmeniz sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. B sınıfı bir araç ihtiyaçlarınızı karşılayacaksa yazdığınız araçlara ek olarak fiesta ve clio3 hb de düşünebilirsiniz.
  • Aracı eşiniz için alacağınıza göre kesinlikle otomatik olmasını tavsiye ederim. Rahat kullanımı ve vitesle üğraşmama açısından uygun.

Yaris MMT vites düşünebilirsiniz. Bu aracın MMT vitesi (yarı otomatik) sorunsuz ve manuelle aynı miktarda yakıt harcıyor.

İşin doğrusu bu konuda çok araştırma yaptım biz de kısa zamanda Yaris MMT vites almayı düşünüyoruz.
  • Kimin nasıl kullanacagına,kabaca keyfine kalmış.Yalnız;
    Manuel vitesler daha performanslı ve ekonomik kullanmayı bilen biri için daha ekonomiktir.

Otomatik viteslerde sorun açma olasılıgı daha fazladır ve daha maliyetli olur.

Sonuç oalrak tercih meselesi.Bayanlar panik halinde araç kullandıkları için otomatik vites daha çok tercih edilir.
  • bende kararsız kladım birde ordu da kladığım için otomatik vites pek yaygın değil otomatik olanlarda fiyatlar biraaz ucuk düşündüğüm araclar şimdilik sunlar
    değerli yorumlarınız için teşekkürler

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2004-model-70-binde-masrafsiz-az-yaksin-isteyenler-icin-megane-49649076/detay/
    http://www.araba.com/3827254/Fiat%20Punto

• Aydoğan hocam çok şikayet var mmt den. hemen hemen kimse memnun değil. Bence sizde tereddütlü yaklaşın.

Jazz güzel bir seçim olacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Amerikansa otomatik değilse manuel
  • Kesinlikle ve kesinlikle otomatik vites al. Burada araba modelleri hakkında yorum yapmayacağım. Eşin arabayı gönül rahatlığıyla kullanamadıktan sonra o arabanın bir anlamı kalmayacak. Otomatik vites al, yeni başlayan birine işkence yapıp arabalardan soğutma diyorum.

Ben de aralık ayında aldım arabayı. Kendi kendime kullanmayı öğrendim diyebilirim. Önceden de 3-5 kez kullanmışlığım vardı, ama tek başına kullanmak apayrı birşey.

- Arabayı aldım, farları açmayı bilmiyorum. Farları açtım sis lambası ön sis-arka sis vs. hiç anlamıyordum. 3 gün boyunca kısa farlar ve sisler açık gezdim (sadece kısa farları yakmak isterken).
    - Arabam honda city otomatik vites olduğu için arabayı çalıştırmakta kullanmakta zorluk yaşamıyordum ancak arabanın boyutuna alışmakta. Yolda gitmekte dönüşlerde sollamada vs. ilk 1 ay epey sıkıntı yaşadım. Bir de arabanın düz vites olduğunu düşünemiyorum bile.. Yolla- arkadan korna çalanlarla vs. cebelleşirken bir de arabbanın stop etmesi vs. başıma gelse birmiyorum ne yapardım.
    - Park konusunda da çok büyük sıkıntı yaşar. Otomatik olmasına ve park sensörü olmasına rağmen ilk gün arabanın arkayı duvara vurdum park ederken . 1 hafta sonra da alışveriş merkezinde otoparkları orada kaldırımı görmeyip kaldırımın üstünden geçip döndüm (neyseki 10 cm lik kaldırımdı da birşey olmadı).
    - Aradan 6 ay geçti. Arabayı yolda sürme konusunda problem yaşamıyorum. Ancak hala parallel park yapamıyorum. Geri geri giderken arkayı göremiyorum-kestiremiyorum vs.

Eşin de bu sıkıntıları yaşayacak emin ol. Hatta bayan olduğu için daha üst düzeyde de yaşıyabilir. Düz vites alıp fiyattan-yakıttan kar ederim deme bence. Ya kazadan paran gider, ya arabayı kullanamaz çeneden ömrün gider. Benden söylemesi

• araba modeli olarak da honda jazz cvt derim.

Benim honda city cvt:
    Vites geçişi yok. Basıyorsun gaza gidiyor. Sorunsuz ve düşük yakıt tüketimi var. Neden jazz dersen, arabamın hatchback olmasını ve arka cam sileceği olmasını isterdim. Sedanı park etmesi ve şehiriçinde kullanması dert oluyor. Ancak fiyatı daha uygun bir modeldir city. 20bin TL civarına city cvt de bakabilirsin. Jazz daha güzel ama pahalı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.