Şimdi Ara

1.33 YARİS YARI OTOMATİK Mİ TAM OTOMATİKMİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
12.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar 1.33 99 hp CVT Şanzuman Fun Special toyota yaris almayı düşünüyorum.yanlız benim anlamadığım şey plazada bana arabanın tam otomatik olduğunu söylediler.geri kaçırmadığını söylediler.internette satılık ilanlara bakıyorum hep yarı otomatik yazıyor. bir kaç forumdada geri kaçırıyor diye yazmışlar.şimdi benim öğrenmeye çalıştığım bazı sorular var

1.CVT li şanzumanlı yaris 1.33 yarı otomatik vites mi tam otomatik mi ?

2. yarı otomatik vites ile tam otomatiğin farkı nedir.

3. CVT şanjumanlı yaris rampada geri kaçırıyor mu

birde bu aracı kullanan bilgisi olan varsa yorum yaparsa sevirinim.saygılar.1.4 fiesta otomatik arasında kararsızım hangisini alsam diye

• 1: CVT vitesler tam otomatik sınıfına girer.

2: Yarı otomatik vitesler bildiğimiz düz vitesin robotize edilmiş halidir.Şöyle düşünün manuel bir arabanız var ama vitesi büyültme küçültme ve debriyaja basma aksiyonunu sizin yerinize araba yapıyor.Aslında Yarı otomatiklere (DGS falan) Robotize vites demek daha doğru.

3:Bunu bir kaç kullanıcıya sormak lazım. Bazen Yokuş kalkış destek sistemi olan arabalar bile çok dik yokuşta kaçırabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AKTeknisyen -- 30 Nisan 2016; 18:33:26 >
  • CVT şanzıman sizi üzmez verimlilik oranı manuel ve tam a göre düşüktür tek eksiği o zaten.

Onun haricinde manuel e yakın yakıt ekonomisi cvt de
    1.33 te ve cvt şanzımanı alıştığınız da performans olayı gayet tatminkar
    Geriye kaydırma yapmaz kendi arabamdan biliyorum eğer çook dip rampa var ise onda da manuel deki gibi kaydırma yapmaz çıtırından yapar onda da siz gaza hafif dokunsanız dahi bile kendini öte atar.

Hem annem hem ben kullanıyoruz , ikimizde memnunuz.

CVT ler de tam otomatik, yarı otomatik ve edc/dsg gibi çift şanzıman diyorlardı galiba kısaca bu saydıklarım gibi dişli bulunmaz kasnaklarla çalışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-Dog -- 30 Temmuz 2016; 16:23:03 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.