Şimdi Ara

1.6 otomatik fiesta 1.4 otomatik corsadan daha az yakıyor! nasıl oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar araba alacağım...sitelerden teknık özelliklere bakarken bir şey fark ettim...

fiesta otomatik 1.6'nın yakıt tüketimi corsa otomatik 1.4'ten daha az...bu nasıl oluyor...normalde motoru dha buyuk olan daha fazla yakmaz mı...

OPEL 1.4 100 ps Easytronic vites / Otomatik vites

Şehir içi 8,2
    Şehir dışı 5,1
    Ortalama 6,3

FORD

1.6i 105PS PowerShift

şehiriçi 8,4
    şehir dışı 4,5
    karışık 5,9

• 2.0 motorun dünyaları yakması lazım o zaman

tüketim motora değil hareketli tüm mekaniğe bağlıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: car_26

2.0 motorun dünyaları yakması lazım o zaman

tüketim motora değil hareketli tüm mekaniğe bağlıdır

hocam sizce ford üstün mü bu konuda...bu iki araç arasında kararsızımda...senede en fazla 10.000 km yapacağım için dizel almakta istemiyorum...hangısını tercıh etmelıyım
  • Uzun yolda motor hacmi büyük olan araçlar küçük olanlara göre daha az yakıt tüketir. Bu yüzden yüz ölçümü büyük olan ülkelerde araçlar büyük hacimli motorlar barındırır.

Karışıkta olan veriler ise Opel'in aksamdaki beceriksizliğini Ford'un ise başarısının göstergesi. Araçların ağırlıklarınada göz almak gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıl olmuş 2014

• quote:

Orijinalden alıntı: Myronides

Yıl olmuş 2014

bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp hocam...

:-)))
  • otomatik corsa 4 vites

otomatik fiesta 6 vites...belkı bu da yakıt tuketimini düşürüyordur fiestanın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: red_apple45

Arkadaşlar araba alacağım...sitelerden teknık özelliklere bakarken bir şey fark ettim...

fiesta otomatik 1.6'nın yakıt tüketimi corsa otomatik 1.4'ten daha az...bu nasıl oluyor...normalde motoru dha buyuk olan daha fazla yakmaz mı...

OPEL 1.4 100 ps Easytronic vites / Otomatik vites

Şehir içi 8,2
    Şehir dışı 5,1
    Ortalama 6,3

FORD

1.6i 105PS PowerShift

şehiriçi 8,4
    şehir dışı 4,5
    karışık 5,9

test değerleri turmaz zaten kullananlara sormak lazım ford fazla yakar bence

• red_apple45 R kullanıcısına yanıt
    fordun 1.0 ecoboost motorunu düşünürsek evet üstün
    opelin 1.6 180hp motoru düşünürsek opelde üstün.yakıtı fazla o ayrı :)

2. el alacağınız için farketmez bence, bütçe ne kadar
  • firmalarin kendi yayinladiklari tuketim ve hizlanma degerlerine kiyaslamalarda cok inanmamak lazim, ancak kullanici tecrubeleri gercege en yakin sonucu verir

• Bahse konu fiestayla şehir ici 7.1 litreyi gectigimi hatirlamam. Hemde normal sürüş. Ister inanin ister inanmayın. Ama şanzıman nedeniyle sattım. Imzamdan bellidir. Yakiti konusunda super bir arac. 8.4u ancak istanbul trafiginde yakar. Hatta forumda birisi 6.5 litre diyordu hangi il hatırlamıyorum. Bence sehir içi yerine göre oda doğrudur

• Ford 2 Kavrama kuru ,

Corsa 1,4 Tam otomatik 4 ileri ıslak

Corsa easytronik 1,2 tek kavrama kuru

3 Şanzumanda bir birinden farklı fiestanın az yakması motırdan ileri değil şanzumanın özelliğidir.

Her güzelin kusurlar ve iyi yanları var onlarada ilgililer bakar herhalde.

Not , Fabrika verileri çok değişiklik gösterir kullanım şartlarını eşitleyerek test etmek gerek.
  • 1.4 otm Corsa ile 2 günlük Ankara maceram.
    Ort hız :37 km/h
    Tüketim:11,2 lt

Tam bir benzin canavarı

• quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

1.4 otm Corsa ile 2 günlük Ankara maceram.
    Ort hız :37 km/h
    Tüketim:11,2 lt

Tam bir benzin canavarı

Benim yakın arkadaşlarımdan birinde var. İlallah etti satıp 2000-3000 motorlu otomatik dizel almayı düşünüyor. Ilk duyduğumda mazot yetiştiremezsin dedim. Ben bu corsaya benzin yetiştiriyorsam onlara rahat mazotu koyarım en azından adam gibi motorlu arabaya binerim yaktığıma değsin hiç olmazsa demişti. Abartıyor sanmıştım ama 50 kuruş yakıyormuş şehir içinde. Söz konusu araç 1.4 easytronic corsa

• quote:

Orijinalden alıntı: car_26

fordun 1.0 ecoboost motorunu düşünürsek evet üstün
    opelin 1.6 180hp motoru düşünürsek opelde üstün.yakıtı fazla o ayrı :)

2. el alacağınız için farketmez bence, bütçe ne kadar

sıfır alacağım hocam...bütçem 50.000

eşim kullanacağı için otomatik...fazla gezmıcemız için benzinli araç arıyorum...para var ama alabılecek araba yok...1 haftada 5 defa fikir değiştirdim
  • dusau kullanıcısına yanıt
    Yanlışınız var gibi , 1,4 lere Easytronik ben duymadım. Tek kavrama yani.

Sanırım kastedilen tam otomatiktir onlarsa şehir için 9/10 Lt gibi yakarlar üste çıkarsa şöför ve yol şartlarına bakmak lazım.
  • 1,4 otomatik corsa çok yakar onun yerine 1,3 dizel easytronic alabilirsiniiz o da çok az yakar
  • 1.6 PS Fiesta çok keyifli bir araba. Otomatikte güvenlik paketi almanıza gerek yok esp için beraber geliyor.
    Yakıt sorun değilse dolu dolu bir Fiesta memnun eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: CeLLaT_1905

1,4 otomatik corsa çok yakar onun yerine 1,3 dizel easytronic alabilirsiniiz o da çok az yakar

Evet ama malesef üretmiyorlar. :)

Ancak 2.el bulucaksınız riskli yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cavalier79

Yanlışınız var gibi , 1,4 lere Easytronik ben duymadım. Tek kavrama yani.

Sanırım kastedilen tam otomatiktir onlarsa şehir için 9/10 Lt gibi yakarlar üste çıkarsa şöför ve yol şartlarına bakmak lazım.

Tam emin değilim. Araç otomatik ama easytronic olmayabilir. Bu bahsettiğim arkadaş agresif kullanmayı severdi. Bu araba yüzünden bu huyundan vaz geçti. Ne yapsam az yaktıramıyorum diyordu. Zaten yabancı uyruklu olduğu için ötvsiz araç almayı planlıyordu. Corsayı satıp 5.30 alacak sanırım.

Edit;http://www.arabalar.gen.tr/opel-corsa-1-4-i-twinport-essentia-easytronic-i2700.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dusau -- 19 Haziran 2014; 18:11:13 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.