Şimdi Ara

1.6 otomatik fiesta 1.4 otomatik corsadan daha az yakıyor! nasıl oluyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Motor büyüdükce yakıt artacak diye birşey yok ki
  • 1.6 CVT 1.300kg Auris 11 litre benzin yakıyor
    650cc manuel 650kg Vivio 10 kuruş lpg yakıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'deki yanlış bir düşünce şekli, ne yazık ki toplumda da yer edinmiş. Bu sebeple 1.4 TSI 160 7-DSG CC sahipleri de araçlarını satılığa çıkarttı, az yakacağını zannetmelerinden kaynaklanan hataydı. Öte yandan küçük hacimli motorların uzun yolda fazla yaktığını hepimiz biliyoruz, ABD gibi ülkelerde de bu yüzden yüksek hacimli motorlar yaygın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

1.4 otm Corsa ile 2 günlük Ankara maceram.
    Ort hız :37 km/h
    Tüketim:11,2 lt

Tam bir benzin canavarı

Aynı durum Polo'da da mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: red_apple45

quote:

Orijinalden alıntı: car_26

fordun 1.0 ecoboost motorunu düşünürsek evet üstün
    opelin 1.6 180hp motoru düşünürsek opelde üstün.yakıtı fazla o ayrı :)

2. el alacağınız için farketmez bence, bütçe ne kadar

sıfır alacağım hocam...bütçem 50.000

eşim kullanacağı için otomatik...fazla gezmıcemız için benzinli araç arıyorum...para var ama alabılecek araba yok...1 haftada 5 defa fikir değiştirdim

Herkese öneriyorum sizede önereyim. Sıfır 2013 lancia ypsilon twinair mta + pack dolce vita 38400 liste fiyatı var.
    Kabaca karşılaştırma yaparsak corsa ve fiestanın otomatiklerinden 10.000 lira ucuz. Fabrika verilerine göre 3,5 litre daha az yakıyor. 1 alt dilimden vergi ödüyor.
    Buna göre senelik 10000 km yapan birisi 2100 lira senelik kar edecektir. Alırkende 10.000 lira ucuza alacaktır. Ancak maalesef satarkende daha ucuza satacaktır. Ama kredi faizleri ödenecek fazla para vs düşünülünce pek önemli bir fark olmayacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Beyler corsa otomatikte sürdüm ve şu an fiesta 1.6 ps sahibiyim.

Fordun verdiği değerlerden daha az yakıyor.Zaten kullanıcı yazılarına da bakınca görürsünüz.

Corsa şehir içi 10 litre yakıyordu.

Fiestam ise şehir içi ortalaması 7.5 litre.
    Şehir dışı 5.5 litre.

Ve fiestanın otomatiği çok ama çok konforlu maşallahhh.

• quote:

Orijinalden alıntı: dusau

quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

1.4 otm Corsa ile 2 günlük Ankara maceram.
    Ort hız :37 km/h
    Tüketim:11,2 lt

Tam bir benzin canavarı

Benim yakın arkadaşlarımdan birinde var. İlallah etti satıp 2000-3000 motorlu otomatik dizel almayı düşünüyor. Ilk duyduğumda mazot yetiştiremezsin dedim. Ben bu corsaya benzin yetiştiriyorsam onlara rahat mazotu koyarım en azından adam gibi motorlu arabaya binerim yaktığıma değsin hiç olmazsa demişti. Abartıyor sanmıştım ama 50 kuruş yakıyormuş şehir içinde. Söz konusu araç 1.4 easytronic corsa

Gerçek şehir işi (20km/h civarı ort) değerlerini paylaşsam forumdan afaroz edilirim.

Bacanakta var, Basın sitesi-Buca arasındaki kullanımı çok uçuk değerler..

• Tsi DSG değildir o.

Ayrıca dsg daha az yaktırır. Benim değerler tam otm şanzıman değerleri. Asıl ACT DSG'nin kasmadan ne kadar yaktığını merak ediyorum.

• 1.4 Atmosferik benzinli motor ve tam otomatik şanzımanlı Polo, benzin düşmanı.
  • red_apple45 R kullanıcısına yanıt
    1.4 100 hp otomatik (easytronic değil) Corsa kullanıyorum 30bin kilometre oldu. 8.5 lt/100 km ortalamam var 30 km/sa ort hızla. Öyle her akşam 2 saat yol çeken arkadaşların girdiği trafiğe girmiyorum yalnız onu söyleyim.

Fiesta'nın 1.6 olmasının avantajı dışında farkını bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla Corsa'nın bu kadar yakma nedenlerini sıralayım:

1- 4 vites olması. Yoğun trafikte 2. viteslik yerleri 1. viteste gittiği için çok yakar.
    2- 3. vites ile 2. vites aralığı da fazla. Dolayısıyla 3ü yemeyen yerlerde 2ye geçer ve devir bir anda fırlar. Geçen bir tandığım almış. Daha ilk kullanışından sonra bana misafir olmuştu. Yıllarca araç kulanmasına rağmen ilk sorduğu soru bu oldu. "bu araba bazen bağırıveriyor. neden?"
    3- cut-off mu diyorlar "0"tüketim. O sadece 4. viteste geçerli.

Kronik sıkıntıları: direksiyon gıcırtısı, arka amortisörlerin gıcırtısı.

• Tüketim değerlerine inanarak baştan hata yapmışınız siz.
  • Yorumlari okumadan yaziyorum.
    Esime aldim 1.6 powershift.1 sene oluyo alali 12500 km ye geldi.ankara trafiginde sabah 8 km aksam 13 km ise gider gelir.gecenlerde ortalamasina baktim 7.6 iydi.ben kullansam 7 ye dusururum o arabayi.temmuzda ilk bakimina gircek sonrasinda biraz daha dusecektir diye tahmin ediyorum.

Corsayi kullanmadim bilmiyorum.

• Corsa 4 vitesli.
  • dusau kullanıcısına yanıt
    Evet eski kasalarda var gözüküyor üstelik 4 ileri , Şaşırdım açıkçası bunu bilmiyordum.
  • 1.4 corsaların hepsi klasik 4 ileri otomatiktir, easytronik sadece 1.2 lerde var diye biliyorum.
    Sitelerde yanlış yazılmış olabilir.
    1.4 otomatiğin yakıtı da efsanedir :)
    Bir tanıdığım ilk deposunu 280 km de bitirmişti (6 ayda)

• quote:

Orijinalden alıntı: Cavalier79

Evet eski kasalarda var gözüküyor üstelik 4 ileri , Şaşırdım açıkçası bunu bilmiyordum.

Arkadaşın araç 2012 modeldi. Ruhsata sanki easytronic yazmışlardı gibi hatırlıyorum. Ancak bu arkadaşa hem ev arkadaşı yakıtta yardım ediyor ve babasındanda iyi para alıyordu. Buna rağmen yakıta bu kadar takılıp sövüyorduysa mutlaka vardır bir şeyler.
    Geçen sene farklı arabası vardı onu sattılar, corsa alınana kadar emanet 2-3 araç geldi gitti. Yanına bindiğim zaman baya agresif kullandığına tanık olurdum. Corsasına son bindiğimde resmen kağnı gibi gidiyordu, hayırdır kaza vs bir şey mi atlattın sen böyle sürmezdin dedim. Araba çok yakıyor benzin dayandıramıyorum dedi.
    Bu adamın bu halini gördükten sonra harbi acıdım. Kmde 50 kuruş yakıyormuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

1.6 CVT 1.300kg Auris 11 litre benzin yakıyor
    650cc manuel 650kg Vivio 10 kuruş lpg yakıyor

Birader baydin artik ya anladik beles gidiyosun hatta torpidon para basiyor yeter her yere yazma kurus kurus

• 1.6 ps fiestam ile bugün yaptığım uzun yol tecrübem.90 km hız ile yaptım.Toplam gittiğim yol 110km. İki kişiydik.

Ortalamam 5 litre.Buyrun ss.
     1.6 otomatik fiesta 1.4 otomatik corsadan daha az yakıyor! nasıl oluyor?

• Corsa şanzımandan kaybediyor, o aracın şanzımanına bedford kamyonlardan beter.

Bence artık ecoboost teknolojisine bir adım atmanın vakti gelmiş, benim tavsiyem ecoboost olur. Yada bir arkadaş lancia ypsilon önermiş oda olabilir gayet hoş bir bayan aracı tüketimi ve fiyatıda makul seviyelerde. Eşinizi alıp bir showrom gidip bakın derim,sonra fiesta ya yönelirsiniz.
  • red_apple45 R kullanıcısına yanıt
    sıfır alacağım demişsiniz ama düşünürseniz. çok az kullanılmış 2. el jazz fun cvt bence ideal olur.
    iç hacim olarak da, yakıt tüketiminde de hem fiesta dan hem corsadan daha iyidir.

örnek ilan:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-honda-jazz-otomatik-sifirdan-farksiz-daha-1600-km-de-169059433/detay
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.