Şimdi Ara

Vectra B 1.6 16v motor yağı seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba. 2001 model vectra b 1.6 comfort aracın ilk sahibiyiz. 360bin km titizlikle kullanılan bir araç. Lpg ile 3. Yılımız ve egzozdan mavi duman atma mevcut, daha öncesi üst kapak contasından yağ kaçağı vardı onun değişimi sağlandı fakat düşük de olsa yağ yakma mevcut araçta. 10w-40 GM orijinal yağından başka yağ hiç kullanılmadı. Ben ise şu an yağ değişimi yapmak istiyorum (hem motor hem şanzıman). Mobil1 5w-40 veya 0w-40 yağ düşüncem var. Tam sentetiğe geçiş yapmak doğru olur mu? Şanzıman içinse motul 75w-80 tercih etmeyi düşünüyorum. Sizlerin de görüşlerini almak istedim, deneyimlerinizi yorum olarak bekliyorum iyi forumlar dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukbeyler -- 4 Aralık 2021; 13:28:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yağ yakman acayip şekilde artar bana kalırsa geçme 10 40dan devam et.

Focus 1i 10-40dan 5-30a geçirdik 10 binde bir bakımdan bakıma minimuma inmeyen çubuk 5 bine kalmadan mini buluyordu. Geri dönüncede eski haline gelmedi eski arabaların düzenini bozmamak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZETEC SE -- 27 Aralık 2021; 22:28:40 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 5w40 sakın koyma yağ yakması daha fazla artacaktır çünkü ince bir yağ benimde 1.9tdi caddy aracım var 235bin km. De 10w40 yağ koyuyorum ustalarımda aynısını tavsiye ediyorlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aracınız zaten 360 Bin Km olmuş, ve söylediğinize göre artık yağ yakmaya başlamış, bu km den sonra 05 40 Tam sentetik yağa geçmenizin hiç bir faydası olmaz aksine yağ yakmayı fazlalaştırır. Şanzıman yağınızı bu Km lere kadar hiç değiştirmediyseniz, bu saatten sonra değiştirmeniz, şanzımanın ömrünü çok da uzatmayacaktır, ama zamanın da şanzıman yağ değişimi yapıldıysa, "MOTUL" iyi bir tercih olur.

• rektefiye yaptırmamak için direniyor musunuz :)

• 3 yıl olmuş ne yaptınız,rektefiyesiz devam mı :D @farukbeyler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.