Şimdi Ara

1.2 Tsi POLO Bakım hakkında bir kaç soru?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
5.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 1.2 Tsi-Dsg 2016 polo araç var
    araç şuanda 8400 km de en son bakımını serviste 3400 km de yaptım yine serviste bakım yapacaktım ama aracın önemli parçalarının garantisini olmadığını öğrendim ve servisin gereksiz ve çok pahalı (950 TL BİZE ÖZEL YERSEN :) olduğunu düşündüğümden bu yıl sanayide bakım yapmayı düşünüyorum

benim düşüncem sadece yağ-yağ filtresi-hava filtresi değiştirmek polen filtresini değiştirmeyi düşünmüyorum çünkü koku vs gelmiyor yakıt filtresinin de değişmesine gerek yokmuş heralde öyle söyledi yakınımdaki bir kaç kişi ve serviste değiştirmiyormuş.

ŞİMDİ SORULARIM AŞAĞIDA BİLGİLİ ABİLERİM ARKADAŞLARIM CEVAPLARSANIZ FİKİRLERİNİZİ BENİMLE PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM.

1)ARACIN BAKIMINI YAPMAK İÇİN 10.000 KM'Yİ BEKLEYİM Mİ? (ARACIN ÖNCEKİ BAKIMINDAN 1 YIL GEÇTİ)

BİRİNCİ SORUNUN CEVABI BEKLE İSE DİĞER SORULARA BAKMANIZA GEREK YOK :)

EĞER BEKLEMEYE GEREK YOK ŞİMDİ BAKIM YAPTIR DİYORSANIZ.

2)HANGİ YAĞI ALAYIM VE KAÇ LİTRE OLAN? KAÇ W OLAN HİÇBİLGİM YOK :) (YAĞI SANAYİDE ALMAYI DÜŞÜNMÜYORUM DİYARBAKIR SANAYİSİNE GÜVENMİYORUM);

3)HAVA-YAĞ FİLTRESİ VE YAĞ= BU ÜÇ PARÇAYI YALNIZ DEĞİŞTİRSEM SORUN OLURMU YOKSA BAŞKA PARÇALARIDA DEĞİŞTİRMEME GEREK VAR MI?

BONUS SORU: BAKIMI YAPTIKTAN SONRA YAKIT TÜKETİMİ DÜŞER Mİ VE PERFORMANS ARTAR MI?

ÖNEMLİ NOT:SERVİSTE HİÇBİR ŞEKİLDE BAKIM YAPMAYAÇAĞIM İYİ NİYET GARANTİSİ VS.BENİM İÇİN ÖNEMLİ DEĞİL ARTIK(ZATEN BAKIMLARDAN BU KADAR YÜKSEK PARA ALARAK SIFIR DSG PARASI ÇIKARIYORLAR)...SERVİSLE SORUN YAŞADIM SERVİS BENİM İÇİN BİTMİŞTİR.O NEDENLE SERVİSE GİT DSG VS YAZMASANIZ SEVİNİRİM

• 1.Mutlaka 15 bin veya 1 yılda bir yağ değiştirmenizde fayda var yağ aracın kanı diyebiliriz riske atmaya gerek yok.
    2.vw yağ kullanıyor.

3.HAVA-YAĞ FİLTRESİ VE YAĞ yeterli olur

BONUS CEVAP : Hava filtresi kirlendiyse fark ediyor.Yaşadığınız yer toprak yol vs çok varsa toz varsa hava filtresi daha erken kirleniyor değişim sonrası araca bir canlılık geliyor.

ben ilk bakıma yıldan girmiştim 9 binde bakım sonrası hiç bir farklılık olmamıştı istanbulda kullandığım için genelde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 9 Eylül 2018; 15:10:33 >

• yağın rengi, viskozitesi iyiyse gerek yok. 5000 km'de yağa hiç bir şey olmaz...
  • Ben yeni değiştirdim kendim.Bende 1.2 tsi ibiza 2016 model var.

Aldığı yağ:Liqui Moly Special Tec Dx1 5W30 Dexos1 Gen2 Opel Motor Yağı 5Lt 3766

₺199,99

Hepsiburada

Filtreler ise :https://www.filtreseti.com/Seat-Leon-12-TSI-Bosch-Filtre-Bakim-Seti-2013-2017-CJZ-Hava-Yag-Polen-Karbonlu-Polen-Filtresi,PR-56513.html

Kabin fiktresini karbonlu aldım.Baya fark ettiriyor.

Yağ filtresini sokemedim deldim.Yenisini elle sıktım.Daha sonra 15tl ye filtre sıkma aparatı aldım sıktım daha güzel oldu.

Yağ 4 litre koyun tam yetiyor.

Ben 325 liraya hallettin hepsini.işcilik bana ait.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ICES NMB -- 9 Eylül 2018; 15:19:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.
    2018 Tr'sinde Sıfıra para yetiyorsa ikinci el zaten alınmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F95E650A3 -- 9 Eylül 2018; 21:57:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ICES NMB

Ben yeni değiştirdim kendim.Bende 1.2 tsi ibiza 2016 model var.

Aldığı yağ:Liqui Moly Special Tec Dx1 5W30 Dexos1 Gen2 Opel Motor Yağı 5Lt 3766

₺199,99

Hepsiburada

Filtreler ise :https://www.filtreseti.com/Seat-Leon-12-TSI-Bosch-Filtre-Bakim-Seti-2013-2017-CJZ-Hava-Yag-Polen-Karbonlu-Polen-Filtresi,PR-56513.html

Kabin fiktresini karbonlu aldım.Baya fark ettiriyor.

Yağ filtresini sokemedim deldim.Yenisini elle sıktım.Daha sonra 15tl ye filtre sıkma aparatı aldım sıktım daha güzel oldu.

Yağ 4 litre koyun tam yetiyor.

Ben 325 liraya hallettin hepsini.işcilik bana ait.
    Km mi doldu yıl mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

yağın rengi, viskozitesi iyiyse gerek yok. 5000 km'de yağa hiç bir şey olmaz...
    Yağın görüntüsü ve seviyesi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiat fiorino 1.3 hakkında sorular
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • emrcnd E kullanıcısına yanıt
    Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Servisinde kullandığı yağ sanırım sizin dediğiniz doğrumu?

• İmzamdaki araç ile aynı yağ ile 30bin/yıl yaptıgımı bilirim, sizin araç birde benzinli o yağa hiç birşey olmamıştır, 1 sene gecince birden yağın bozulacagınada inanmıyorum, hava filitresini değiştirin devam edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 9 Eylül 2018; 22:22:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F95E650A3

Alıntıları Göster
    bu yağ daha tertemiz :)) seviyesi de iyi gibi orası orta çizgi sanırım.

bence hiç boşa masraf etmeyin.

• Araci uzun sure kullanmayi dusunuyorsaniz bence serviste yaptirin.Satarim diyorsaniz da sahsen ben dsgli bir araci servis bakimli degilse almam.Her malin bir alicisida olur tabi.
  • Km

• Garantiyi düşünmüyorsanız 5bin km de yağ değiştirmeye gerek yok 3-5 ay esnetin birşey olmaz burdaki pimpirikçileri boşver

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F95E650A3

Alıntıları Göster
    Hocam yağda o kahverengiliği gördüğün sürece degistirmene gerek yok boşa masraf olur

Simsiyah olduğunda kahverengilikten eser yoksa değişim gereklidir

• Ben dışarda yaptırdım ağır bakımları. Düzgün bi usta bulmanıx lazım.

Sanayide Yağ bakımından çıkıp da yağ ışığımın yandığını hatırlıyorum. Aman diyim. Yeni araç

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Alıntıları Göster
    Peki hava filtresini değiştirmeye gerek var mı

• quote:

Alıntıları Göster

• quote:

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: ogzdrk

Araci uzun sure kullanmayi dusunuyorsaniz bence serviste yaptirin.Satarim diyorsaniz da sahsen ben dsgli bir araci servis bakimli degilse almam.Her malin bir alicisida olur tabi.
    Hocam araç uzun süre satılmayacak zaten pek km yapılmıyor bende sizin gibi düşünüyordum aracı bir sebepten garantiye götürdüm niyetim servise gitmişken serviste garantiyide uzatmak ti ama servisin bir işe yaramadığını gördüğüm için artık servisler ile hiç birşekikde muhatap olmayacağım o nedenle servisi aklımdan çıkardım para tuzağı ve aracın önemli parçaları garantiye girmiyor bir nevi aracın garantisi yok gibi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.