beyler tavsiyeelerinizi bekliyorumm. + ları ve - leri ile değerlendircek olan arkadaşlar yardımınızı bekliyorum ...
almaaa!! bence
quote:
Orijinalden alıntı: serom23
almaaa!! bence
arkadaşım ben aldım 11 ay oldu motrordan yana ilk başta motor açılana kadar biraz zorlandı araba ama sonra seri olmaya başladı bayağı bir. 1,2 16v 80hp var bende klima açılınca çekişi o kadar da etkilemiyor yakıta gelince bugün itibariyle 208 lira yakıyor ortalama benim adım hıdır bildiklerim budur :D
quote:
Orijinalden alıntı: souris
arkadaşım ben aldım 11 ay oldu motrordan yana ilk başta motor açılana kadar biraz zorlandı araba ama sonra seri olmaya başladı bayağı bir. 1,2 16v 80hp var bende klima açılınca çekişi o kadar da etkilemiyor yakıta gelince bugün itibariyle 208 lira yakıyor ortalama benim adım hıdır bildiklerim budur :D
Alıntıları Göster
Dergide okudum adamın biri 1,2 Palio Van almış 100 kmde ortalama 10-12 yakıyor demişti.İlgimi çekti 1,2 arabanın o kadar yakması .
quote:
Orijinalden alıntı: legion90
Dergide okudum adamın biri 1,2 Palio Van almış 100 kmde ortalama 10-12 yakıyor demişti.İlgimi çekti 1,2 arabanın o kadar yakması .
Alıntıları Göster
motor ufaldıkca fazla yakıo sanki !! sen vazgec palıodan bende 1.4 vardı 2000 klimalı araba 300 liraya yakın yakıoduklimayıda acınca araba kasılıp kalıodu gitmiodu!! sattım kurtuldum! ama benim doblo 130 lira yakıo
quote:
motor ufaldıkca fazla yakıo sanki !! sen vazgec palıodan bende 1.4 vardı 2000 klimalı araba 300 liraya yakın yakıoduklimayıda acınca araba kasılıp kalıodu gitmiodu!! sattım kurtuldum! ama benim doblo 130 lira yakıo
Alıntıları Göster
ya arkadaşlar nasıl yakar ya adam kullanmayı bilmese 4000 devirde vites değişirse sürekli fren ga fren gaz yaparsa tabi yakar araba kullanmaının da tekiği var ben 20 milyon benzin alınca ortalama 92--93 kilometre gidiyorum son zamda ölçüm yapmadım halen
Arkadaşlar, 1.2 8v ile 1.2 16v arasında hem güç hem de teknoloji açısından dağlar kadar fark var. Eğer 1.2 motordan memnun olmayanınız varsa, 8 valfli olabilir, kontrol edin. Bende 1.2 16v Speedgear var. Otomatikte yaşanan tembel kalkış dışında roket gibi bir araç. Burun kıvırmıştım alırken, ama şimdi çok isabetli bi r seçim yaptığıma inanıyorum.
1.2 için ekonomi ipuçları:
- 2000 devrin altına aassllaa düşmeyin. - Mecbur kalmadıkça klimaya abanmayın. - Cam açıkken gazlamayın. - Ani hızlanmaktan korkmayın. (içmiyor, korkacak bişey yok) - yokuş inerken asla boşa atmayın ya da debriyaja basmayın. - 3000 devrin altına düşmeyen bir vites seçin ve yokuşu o vitesle inin. - her zaman aynı benzinciyi kullanın. - Yüksek viteste düşük devir giderken hızlanmak için gazı köklemeyin. - Vites küçültmekten çekinmeyin.
8 valf sahipleri araçtan sağlam bir performans beklemesin. 16 valfçiler!!! Yapıştırın!
Alıntıları Göster
çok sert kullanıyor. 4000-4500 de vites değiştiriyor ve yük taşıyorsa şehir içinde normal o değerler. bir de 8 valfse yakar yani şaşmamak lazım. 1.2 motoru zorlarsan yüksek devirde o da çok yakar. önemli olan çok devirli veya devirsiz kullanmamak ve gaz pedalına sert basmamak.
quote:
Orjinalden alıntı: legion90
quote:
Orijinalden alıntı: cagduygu
çok sert kullanıyor. 4000-4500 de vites değiştiriyor ve yük taşıyorsa şehir içinde normal o değerler. bir de 8 valfse yakar yani şaşmamak lazım. 1.2 motoru zorlarsan yüksek devirde o da çok yakar. önemli olan çok devirli veya devirsiz kullanmamak ve gaz pedalına sert basmamak.
quote:
Orjinalden alıntı: legion90
Alıntıları Göster
Eğer zorlamadan nazikçe 80-90 la falan gidilirse fiyat/performas iyidir. Bizde 2001 Palio 1.2 75 hp lik olanlardan vardı. 90 i geçmeden kullanınca otobanda 100 km de 5.5 falan yakıyordu. Sıkışık trafikte de duruma göre 8-9 litre civarı. Ama 90 ı geçmeyim diye kasa kasa da bir hal oluyoduk doğrusu. Düşük vergi dilimi ve düşük işletim maliyeti olarak avantajlıdır. Onun dışında da pek bir avantajı yok zaten
quote:
Orijinalden alıntı: Tergener
Eğer zorlamadan nazikçe 80-90 la falan gidilirse fiyat/performas iyidir. Bizde 2001 Palio 1.2 75 hp lik olanlardan vardı. 90 i geçmeden kullanınca otobanda 100 km de 5.5 falan yakıyordu. Sıkışık trafikte de duruma göre 8-9 litre civarı. Ama 90 ı geçmeyim diye kasa kasa da bir hal oluyoduk doğrusu. Düşük vergi dilimi ve düşük işletim maliyeti olarak avantajlıdır. Onun dışında da pek bir avantajı yok zaten
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: Tergener
Aynen katılıyorum söylenecek başka bişey yok.(Bendede aynısından varda)
quote:
Orijinalden alıntı: serdar_39
quote:
Orjinalden alıntı: Tergener
Aynen katılıyorum söylenecek başka bişey yok.(Bendede aynısından varda)
Alıntıları Göster
1.2 8V da sonuç olarak problemsiz bi motordur.Arabadan fazla bişeyler beklemiyosanız tercih edilebilir.Yakıt konusu da problemsizdir.Düzgün kullanımda gayet makul yakar.Tabii ki tercihen 1.2 16V.....
quote:
Orijinalden alıntı: ademy
1.2 8V da sonuç olarak problemsiz bi motordur.Arabadan fazla bişeyler beklemiyosanız tercih edilebilir.Yakıt konusu da problemsizdir.Düzgün kullanımda gayet makul yakar.Tabii ki tercihen 1.2 16V.....
Alıntıları Göster
1.2 16V im var ben çok memnunum; hem yakıtından hemde performansından. şiddetle tavsiye ederim
quote:
Orijinalden alıntı: bulut4003
1.2 16V im var ben çok memnunum; hem yakıtından hemde performansından. şiddetle tavsiye ederim
Alıntıları Göster
1.2 8V var bende de sehiriçi yaklasık 8 lt/100 km sehirdışında 90 km sabit hızda 5.5 lt/100km performansından da nedendir bilmem ama oldukca memnunum
quote:
Orijinalden alıntı: dralkan
1.2 8V var bende de sehiriçi yaklasık 8 lt/100 km sehirdışında 90 km sabit hızda 5.5 lt/100km performansından da nedendir bilmem ama oldukca memnunum
Hocam Benm Palio_s 1.2 Var Gayet Memnunum Çok Az Yakıyor Performans ı Gayet İyi
quote:
Alıntıları Göster
arkadaşım bende 1.4 palio var 1999 model ve şu anda 111500 km. de uzun yolda özellikle otoban gibi sürekli rahat yol alabildiğim koşullarda 800 km yapıyorum 1 depo ile..araç benzinli.
quote:
Orijinalden alıntı: credible
arkadaşım bende 1.4 palio var 1999 model ve şu anda 111500 km. de uzun yolda özellikle otoban gibi sürekli rahat yol alabildiğim koşullarda 800 km yapıyorum 1 depo ile..araç benzinli.
Alıntıları Göster
AMA 1.2 GİTMEZ BE,MOTORU YORARSIN
quote:
Orijinalden alıntı: NIGHTBOY
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: NIGHTBOY
Arkadaşım 1.2 araban varda gitmiyormu? Yoksa tahmin mi ediyorsun?
quote:
Orijinalden alıntı: fuzulibaba
quote:
Orjinalden alıntı: NIGHTBOY
Arkadaşım 1.2 araban varda gitmiyormu? Yoksa tahmin mi ediyorsun?
Alıntıları Göster
2001 model palio s var gayet memnunum yeni aldım ama anlamadığım ruhsatında 1372 cc yazıyor palio s 2001 modelleri 1372 cc 73 hp 1.2 mi 1.4 mü oluyor
quote:
Orijinalden alıntı: deniz1324
2001 model palio s var gayet memnunum yeni aldım ama anlamadığım ruhsatında 1372 cc yazıyor palio s 2001 modelleri 1372 cc 73 hp 1.2 mi 1.4 mü oluyor