Şimdi Ara

Ford Devir Düşmesi kronik mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
10.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arabayı boşa alıp durmak için frene basınca ve rolantide dururken devir düşmesi sıfır araçta da var 2004 model focusta da var nedir bu sorunun çözümü?

rolantı valfi gaz kelebeği bütün sensörleri temizle veya değiş sorun devam ediyor. kabaca araştırdım çok kişide var bu sorun. fiesta konusunda bu sıkıntıdan garantiden araç değişeni bile okudum ama yeniside aynı.

• akış metre veya beyinde sorun olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dekorasyonankara

akış metre veya beyinde sorun olabilir.

sıfır araçta bile mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAMET/

quote:

akış metre veya beyinde sorun olabilir.

sıfır araçta bile mi?

aracın durumunu bilmiyorum. sadece aklıma gelen ihtimallerden ikisi. bir ayar sorunu da olabilir. ford güzel arabadır. böyle sorunlar çıkarmaması lazım normalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekorasyonankara -- 20 Mart 2011; 1:21:06 >
  • araç benim değil yakınımın bu sıkıntı üzerine baktırmadığı yer kalmadı bunu üzerine netde araştırma yaptım son model fiesta'da bile bu sıkıntı var. motor teknolojisinden mi ileri geriyor acaba.
  • zannetmiyorum. yani bahsettiğiniz arabayı hiç kullanmadım ama genel bir kusur olsa bir geri çağırma olurdu tahminen. hangi yakıtı kullanıyorsunuz?
  • araç benim değil yakınımın 2004 model focus. ilk önce sorunu tüp yapıyor sandılar söktürdüler ama sorun devam etti. internetde araştırınca sıfır fiesta'da bu sıkıntı görülmüş hatta garantiden değişilmiş ama yenisinde de aynı sıkıntı görülmüş. bu gibi bir çok forumda bu sıkıntı dile getirilmiş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anladım. ilk kez duydum bunu. yakıttanda değilse bilemiyorum.
  • quote:

anladım. ilk kez duydum bunu. yakıttanda değilse bilemiyorum.

googleye ford devir düşmesi yazdığımızda da birsürü bu şikayet çıkıyor

• frene basınca bir miktar düşmesi normal karşılanabilir westing house vakum yaptığı için.
    kaç devire düşüyor bu esnada rolanti?
  • bu sıkıntı stop etmeye kadar varıyor belirli devire düşüp kalmıyor. Bir çok ford modelinde görülmüş bir sıkıntı kimi henüz fark etmiş bile değil. Yakınım rölanti sensörlerini değişecek ama bazı yorumlar değişse bile devam ettiği yönde.
  • Stop etme değilde hafif bir dalgalanma oluyor rölantide gaz kesildiği zaman fakat bunu daha önce hiç sorun olarak düşünmemiştim. Herhangi bir etkisi olmuyor kullanıma. Sizde lpg veya başka birşey varsa kötü etkiliyor olabilir.
  • 2010 focus aracımda hıc boyle bı sorun yasamadım valla burda gorunce denedım oyle bı sıkıntı yok
  • 2009 ve 2010 fiesta'lardada aynı sorunu yaşayanlar vardı bir ara fiesta almaya niyetlenmiştim o zamanlar araştırmıştım servisde çözüm bulamıyormuş bu duruma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAMET/

Arabayı boşa alıp durmak için frene basınca ve rolantide dururken devir düşmesi sıfır araçta da var 2004 model focusta da var nedir bu sorunun çözümü?

rolantı valfi gaz kelebeği bütün sensörleri temizle veya değiş sorun devam ediyor. kabaca araştırdım çok kişide var bu sorun. fiesta konusunda bu sıkıntıdan garantiden araç değişeni bile okudum ama yeniside aynı.

Bahsettiğin araçların biri dizel diğeri benzinli.
    2004 benzinli focus motorunda devir dalgalanması yoktur.
    2009 fiesta 1.4 tdci motorlarda rolantide devir dalgalanması (devrin 500 km'ye kadar düşüp tekrar yükselmesi) durumu vardır açıklamasını bende tam olarak bilmiyorum.

Ayrıca fiesta ve focus larda kullanılan diğer 1.6 tdci dizel motorda böyle bir sorun yoktur.

İkinci olarak, fiesta'da kullanılan 1.4 tdci 68 hp'lik motor aynı zamanda peugeot ve citroen modellerinde de kullanılıyor. Fakat bu markalardan şikayet eden pek yok piyasada.

Son olarak; 2004 lpg takılmış benzinli bir araçtaki rölanti sorunuyla 2009 model dizel bir araçtaki rölanti sorununu bağdaştırıp Ford'da rolanti sorunu kronik mi diye başlık açacak psikolojide olmak hangi gereksizliğin duygusudur bilemiyorum.

• Basit bir sıkıntı var ve boşuna kafanızı yoruyorsunuz muhtemelen.Adamakıllı bir ustaya veya servise gidin.
  • quote:

Arabayı boşa alıp durmak için frene basınca devir düşüyor 2 sn. sonra düzeliyor. Tabi bu aracı parkederken çok zorluyor.

quote:

Valla bende de aynı durum var hatta araba durduğu yerde direksiyonu sağa sola çevirdiğimde dahi rolanti düşüp yükseliyor benzinde az yapıyor ama lpg de daha çok yapıyor
    acil yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler şimdiden...

quote:

rolantı valfi bugaz kelebegı bütün sensorlerı temızledım ama yne aynı bılgısayara bagaldıgımda pedal pozısyon hatası verıyr kafayıyıcem anlaıyacagını ne yapamlıyım nedemek bu pedeal pozısyon

quote:

ford servisinde 2004 1,6 benzinli Fusion aracımın 45 bin bakımı yapıldı. Motor yağı, bujiler, yağ, hava, polen filtreleri, triger kayışı ve diğer kayışları da değişti. Bu akşam 100 km sürat yapıp trafik ışığında durduğumda aracın stop ettiğini ve motor ışığının yandığını fark ettim. Evimin önüne gelip rolantide 6-7 bin devir yaptırıp gazı bıraktığımda devir 500 ve hatta altına kadar düşüyor ve sonra toparlayıp rölanti devrine (800-900 d/d) çıkarıyor. Toparlayamazsa doğal olarak motor silkeleniyor ve durabiliyor.

quote:

Fiesta Aracımda debriyaj gaz ayarı garip bir biçimde çalışıyor daha önce (uzun süreli olarak) otomatik araç kullandığım için pek bir bilgim yok ama debriyaj ve gazı araç hareket etmeye başladıktan sonra sabit tutunca (daha önce kullandığım manuel araçlarda) sabit bir şekilde hareket ederken devir hiç düşmüyeip sabit kalıyor araç giderek hızlanıyor sonrada ayağımı tamamen debriyajdan çekerek yumuşak bir kalkış yapıyordumaracın deviri bir anda düşüp istop edecekmiş gibi oluyor sizce bunun nedeni nedir? devir düşmesin diye sürekli 2-3 bin arasına getirip onsan sonra debriyajdan çekiyorm buda beni sıkıntıya sokuyor bile arkadaşlar varsa sorun var yada sorun şurda derse sevinirim

kaldırırken normal debriyajdan hafif çekip gaza hafif yükleniyorum sonnda debriyajdan tamamen çekip ilerliyorum, fakat aracı park ederken yada azar azar ilerlemem gerekirse sıkıntı yaşıyorum. aracın kendi torku ile hiçbir zaman kaldırmıyorum. Yaşadığım sıkıntıda şu aracı kaldırmak için gaz debriyaj yapıyorum hafif hareket ediyor. Sonra debriyaja tam basıyorum fakat bastıktan sonra devir iyice düşüyor 600 lere kadar geliyor. Debriyaja bastıktan sonra devirin düşmesi beni deli edecek. Bu aracın motoru sıcakken oluyor bu arada onuda belirteyim...

Sanki araca çamur atmaya çalışıyormuşum gibi ithamlar yapılmış. kısa bir araştırma yapın bu ve bu gibi nice sıkıntı çekenlerin mesajlarını bulacakınız. sıkıntıyı çözebilende var çözemeyip deli olanda var. yakınımdaki sıkıntı çekilen araç 2004 focus benznli + lpg. yukarda yazdığım gibi lpg sökülüp denendiği halde sıkıntı değişmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAMET/ -- 20 Mart 2011; 13:45:24 >

• elbette bir çözümü vardır serviste pc ye bağlanınca sorun ortaya çıkar dışardaki cihazlarda tam anlamıyla arızayı bulamıyorlar bana sensör arızası gibi geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: efsanea_06

elbette bir çözümü vardır serviste pc ye bağlanınca sorun ortaya çıkar dışardaki cihazlarda tam anlamıyla arızayı bulamıyorlar bana sensör arızası gibi geliyor

tek ihtimal o kaldı zaten ama onu değiştiği halde düzelmeyen kişilerin yorumlarınıda okudum. zaten başta tüm ustalar lpg beynine bahane buldu komple söktürüldü durum yine aynı.
  • 2004 focus lpgde rolanti dalgalanması bazende stop etme sorunu bendede var ve sanırım motorun havayla ilgili bi sorunundan kaynaklanıyor.hava filitresi bölgesine yoğunlaşın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.