Şimdi Ara

Kalorifer/klima yönlendirme problemi. (yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (4 Mobil) - 1 Masaüstü4 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
7.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

97 model carina aracımda aracı alırken çok sorun etmediğim ancak kullanınca buzdağının görünmeyen büyük bir tarafı olduğunu farkettiğim büyük bir sorunum var. Alırken satıcı klimayı gösterdi, soğuk üflüyordu. Yönlendirmelerde butonlardan kaynaklı olduğunu söylediği sıkıntı var dedi. Açıkçası klima çalışır görünce çok da önemsemedim. Ancak aracı kullanmaya başlayıp, klima ve fan açarak gezip yönlendirmelerle uğraşınca büyük bir sorun olduğu farkettim. Şöyleki kalorifer fanı çalışıyorlen yönlendirme soğuk tarafta iken(klima açık ve kapalı her ikisinde de) bile ayaklara biryerlerden sıcak hava geliyor(hava çıkışı olan yer olmayabilir sanki farklı bir yerden geliyor ve ayağım pişiyor). Yönlendirmeyi sıcağa alınca da yukardan üfleyen kısımlar halen soğuk üflüyor(yazın neyse de kışın mahfeder). Yönlendirmeler zaten hepten ayvayı yemiş durumda, yukarı aşağı cam ayak hiçbiri doğru yönlenmiyor.. Tandık bir usta vasıtasıyla bir yere götürdüm. Soğuk/sıcak olayını hallederiz ancak yönlendirme masraflı olur dedi. Tamam dedim, yaptı güya ama biraz yol yapınca hiçbişeyin değişmediğini anladım, tekrar götüreceğim ama umudum yok.

Benim sorum bu sorunun çözümü için ne yapmalıyım, tanıdık usta torpido komple sökülüp bakılacak maaliyetli olur hem de bu işe girecek klima/kalorifer ustası bulamayabiliriz dedi. Parçası pahalı olur çıkmasını da bulmak zor vs dedi. Açıkçası şu haliyle aracın klimalı olması bile bişe ifade etmiyor gözümde, ayağa sıcak yukarı soğuk üfledikten sonra.

Ne yapmamı önerirsiniz. Kima/kalorifer konusunda Anadolu yakasında veya Gebze'de olabilir tavsiye edebileceğinz bir yer/usta var mıdır?

İyi günler dilerim.

• Orjinal parça 2000 TL civarı tutar, 97 model araç için bence pek uğraşmaya gelmez gibi görünüyor. İstanbul'da da klimaya pek gerek yok bence, 5 sene Sİlopi'de yaşadım; yazın ortalama 43-45 derece oluyordu, tatil için istanbula geldiğimde kuzey kutbunda hissediyordum kendimi.
  • anyhill kullanıcısına yanıt
    Aslında sorun klima değil aslında, soğuk/sıcak ayrımını yapamaması. Yani soğuk tarafta iken sıcak, sıcak tarafta iken soğuk üflemesi.

Eğer soğuk sıcak ayrımı yapan parça 2000 TL ise zaten yaptırmam da, bence parçadan çok işçiliği pis bir iş ondan mütevellit kimse girmek istemiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: otosarrafı

Aslında sorun klima değil aslında, soğuk/sıcak ayrımını yapamaması. Yani soğuk tarafta iken sıcak, sıcak tarafta iken soğuk üflemesi.

Eğer soğuk sıcak ayrımı yapan parça 2000 TL ise zaten yaptırmam da, bence parçadan çok işçiliği pis bir iş ondan mütevellit kimse girmek istemiyor.

Allah yardımcınız olsun, problem kafanızda hatırı sayılır bir yer etmiş ve sanıırm bir şekilde bunu çözmeye kararlı görünüyorsunuz. Yetkili servise bir gidip sormayı düşündünüz mü_?
  • quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

quote:

Allah yardımcınız olsun, problem kafanızda hatırı sayılır bir yer etmiş ve sanıırm bir şekilde bunu çözmeye kararlı görünüyorsunuz. Yetkili servise bir gidip sormayı düşündünüz mü_?

Yani açıkçası aracı 1-2 sene durumum düzelene kadar idarelik aldım. Yani adam etmeye kalkılacak bir araba değil, çoğu yerinde kasap ustalardan kalma izler taşıyan bir araç. Motor-şanzımanı sağlam ve kliması için aldım açıkçası bu aracı.

Şimdi yerime kendinizi koyun, klimayı açtınız ve ayağınıza sıcak hava verdi, ne hissederdiniz? Hadi klima aramam dediniz ok, kış oldu hava soğuk arabada bebek var, "Dur şu kaloriferi açayım da araç ısınsın.." dediniz, aaa o da ne baktınız soğuk üflüyor..

Soğutmayı geçtim ama bir aracın arabanın içini düzgün ısıtması asgari koşuldur, bu araç onu sağlayamıyor. işin kötüsü aldıktan sonra farkına vardım..

Yetkili servis muhtmelen aracın bedeli kadar fiyat çıkarır diye tahmin ediyorum :D

• quote:

quote:

quote:

Yani açıkçası aracı 1-2 sene durumum düzelene kadar idarelik aldım. Yani adam etmeye kalkılacak bir araba değil, çoğu yerinde kasap ustalardan kalma izler taşıyan bir araç. Motor-şanzımanı sağlam ve kliması için aldım açıkçası bu aracı.

Şimdi yerime kendinizi koyun, klimayı açtınız ve ayağınıza sıcak hava verdi, ne hissederdiniz? Hadi klima aramam dediniz ok, kış oldu hava soğuk arabada bebek var, "Dur şu kaloriferi açayım da araç ısınsın.." dediniz, aaa o da ne baktınız soğuk üflüyor..

Soğutmayı geçtim ama bir aracın arabanın içini düzgün ısıtması asgari koşuldur, bu araç onu sağlayamıyor. işin kötüsü aldıktan sonra farkına vardım..

Yetkili servis muhtmelen aracın bedeli kadar fiyat çıkarır diye tahmin ediyorum :D

zazmanında yaşadığım bir finansal krizden dolayı ben de aracı satıp 11 bine 98 model Fiat Maria almıştım. YALNIZ ALMADAN ONCE 94 model Corsa ile bu araç arasında ikilemde kalmıştım. Sırf hidrolik direksiyon ve klima var diye aldım. aynı sizin başınıza geldiği gibi kliması bozuk çıkmıştı. Çıkma klima bulamamıştım, orjinaline 1.250 TL fiyat çekmişlerdi. 45 derece sıcaklarda klimasız gezdim, yaptırmadım hiçbir şeyini. Aracı sattım kurtuldum

• bu işin ucuz yollu çözümü genellikle sadece birini kullanmaktır. Gittiğiniz usta mesela ön cama verir yönlendirmeyi, sonra onu sabitler oraya. Bir daha ayak kısmına yönlendiremezsiniz. işi orijinal yapacaksanız çıkmacılarda dolaşmanız gerekecek lakin bunu da usta konsolu sökene kadar yapamazsınız, çünkü neye ihtiyacınız olduğunu bilmiyorsunuz.

kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klima sorunu
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

zazmanında yaşadığım bir finansal krizden dolayı ben de aracı satıp 11 bine 98 model Fiat Maria almıştım. YALNIZ ALMADAN ONCE 94 model Corsa ile bu araç arasında ikilemde kalmıştım. Sırf hidrolik direksiyon ve klima var diye aldım. aynı sizin başınıza geldiği gibi kliması bozuk çıkmıştı. Çıkma klima bulamamıştım, orjinaline 1.250 TL fiyat çekmişlerdi. 45 derece sıcaklarda klimasız gezdim, yaptırmadım hiçbir şeyini. Aracı sattım kurtuldum

Durumumuz aynı hocam finansal daralmayı atlatana kadar kullanacam mecbur, sonra ben de satarım. Bu araçlar ayağı yerden kesme arabası, alıp adam edip 5 sene bineyim arabası değil..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

bu işin ucuz yollu çözümü genellikle sadece birini kullanmaktır. Gittiğiniz usta mesela ön cama verir yönlendirmeyi, sonra onu sabitler oraya. Bir daha ayak kısmına yönlendiremezsiniz. işi orijinal yapacaksanız çıkmacılarda dolaşmanız gerekecek lakin bunu da usta konsolu sökene kadar yapamazsınız, çünkü neye ihtiyacınız olduğunu bilmiyorsunuz.

kolay gelsin.

Durumu güzel özetlemişsiniz hocam., Şu parça lazım deyince o parçayı bulmak uzun sürebileceği için ustalar yanaşmıyor.

Bi şekilde çözecez ama bakalım nasıl olacak ..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.