Şimdi Ara

Citroen C4 sınıfının en iyi f/p aracı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
17.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 2-3 aydır araba almak için yaptığım araştırmalar noktasında c sınıfındaki hemen hemen bütün marka ve modelleri tek tek inceledim desem pekte yanlış olmaz bir kaç modeli de bayide inceleyeyip test etme fırsatım oldu Golf, Astra, C4, Megane bunları bayide yakından inceledim Ford toyota konusunda istemeden de olsa bir ön yargı oluşmuş durumda toyota tasarımdan dolayı sıcak bakamıyorum ford ise bir türlü ısınamadığım bir araç 50.000tl civarında dizel bir araç ararken en son dün c4 bayide inceledim ve kağıt üzerindeki artılarının bahsedilenlerin gerçekten boş olmadığını kendi gözlerimle gördüm dizel otomatik yeni kasa c4 konfor ve malzeme kalitesi olarak gerçekten beni çok şaşırttı içi bir üst segmentin özellikleriyle sunulan bu araç gerçekten bence f/p olarak c segmentin en iyisi olma yolunda golf için şunu söyleyim kaliteli bir araç olabilir dış ve de iç tasarım olarak beni hiç heyecanlandırmıyor ve sunduklarına göre çok pahalı. Diğer markalar çok kötü olduğundan değil c4 çok iyi ve de avantajlı fiyatıyla dikkati mi çekti açıcası forumdan öğrendiğim kadarıyla c4 ingiltere de aynı donanıma sahip golften daha pahalı satılıyormuş. ülkemizde vw başarısını kırmak için olsa gerek bu tarzda fiyatlandırmayla öne geçmeyi düşünüyorlar diye tahmin ediyorum gelelim benim durumuma şimdi belki eee kardeşim madem beğendin bu kadar neden buraya yazıyorsun git al c4 nu diyebilirsiniz ama sorduğum 10 kişiden 10 da yok arkadaş citroen alma sakın diyorlar peki neden dediğimde elle tutulur tek söyledikleri şey benimde kafa mı kurcalayan konu ikinci elde değer kaybeder denmesi onun dışında f/p olarak konforsa sınıfının en iyilerinden biri hatta bence en iyisi ekonomi desen bir depoyla uzun yolda 1300km gittiği iddaa ediliyor. şehiriçi de 950km bence çok iyi değerler güvenlik konusunda 5 yıldız almış bir araç tasarım konusu göreceli bir konu ama bence içi (astra bu konuda bir numaramdı) taki c4 içine oturana kadar dış tasarım olarakta bana biraz Audi a3 anımsattı çok iyi bir dış kasası yok belki ama golf auris ve de çoğu c sınıfı araçtan yakışıklı komple bir araç 1.6 confort MCP 112hp 270torkluk c4 u bana bayi en son 50.000tl bıraktı 3 ay önce bu aracın fiyatının 56.000tl diye hatırlıyorum şubat ayı kampanyasında böyle bir indirimle sunuldu hani bir kişi çıkıp dese bu araç ikinci elde seni o kadar üzmez valla 2-3 aydır çektiğim eziyet bitecek :) her marka modelin artıları ve de eksileri var C4 bu konuda en fazla artı en az eksisiyle benim için Şuan en alınası araç C4 kullanan arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var Sunduğu donanımları yazmak istemiyorum çünkü bir bu kadar daha yazmam gerekiyor arabada nerdeyse yok yok. Araç önerecek arkadaşlara fiyatını ve de sunuduğu şeyleri göz önüne alarak değerlendirirse daha verimli bilgi paylaşımı olur yorumlarınızı bekliyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Citroën C4: Sınıfının En İyi Fiyat/Performans (F/P) Aracı mı?

Citroën C4, C sınıfı hatchback segmentinde popüler bir modeldir. Fiyatı, özellikleri ve performansı göz önüne alındığında, en iyi fiyat/performans (F/P) araçlarından biri olarak kabul edilir.

Tutulan Modelleri

Citroën C4'ün en tutulan modelleri şunlardır:

• C4 PureTech 130 S&S EAT8: 130 beygir güç ve 230 Nm tork üreten 1,2 litrelik turboşarjlı benzinli motorla donatılmıştır. 8 ileri otomatik şanzımanla eşleştirilmiştir.
    • C4 BlueHDi 130 S&S EAT8: 130 beygir güç ve 300 Nm tork üreten 1,5 litrelik turboşarjlı dizel motorla donatılmıştır. 8 ileri otomatik şanzımanla eşleştirilmiştir.

Fiyat Aralığı

Citroën C4'ün fiyatları, donanım seviyesine ve motor seçeneklerine göre değişmektedir. Güncel fiyat aralığı 550.000 TL ile 750.000 TL arasındadır.

Özellikler

Citroën C4, segmentindeki araçlara kıyasla zengin özelliklere sahiptir. Bunlar arasında şunlar bulunur:

• Dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi
    • Geri görüş kamerası
    • Park sensörleri
    • Şerit takip asistanı
    • Adaptif hız sabitleyici

Performans

Citroën C4, şehir içi ve otoban sürüşü için ideal olan dengeli bir performans sunar. Benzinli motor seçeneği, yeterli güç ve hızlanma sağlar. Dizel motor seçeneği ise daha iyi yakıt verimliliği sunar.

Sonuç

Citroën C4, uygun fiyatı, özellikleri ve performansı ile sınıfında rekabetçi bir seçenektir. En çok tutulan modelleri, PureTech 130 S&S EAT8 ve BlueHDi 130 S&S EAT8, mükemmel fiyat/performans oranı sunar. Bu nedenle, C sınıfı bir hatchback arayanlar için Citroën C4, dikkate alınması gereken bir seçenektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • eski kasa dizel c4'ler donanımına göre 30-40bin tl'den alındı...bugün 2.elde hala 25-35bin aralığında satıldığını görüyorum...citroen 80-90'lı yıllardaki gibi değil;c3,c4 ve c5 ile 2.elde alınıp satılan modeller...50bin tl verdiğiniz her araba 3-4 yıl sonra 30-35bin seviyesine zaten inecektir...

ülkemiz gerçeği;2.elde "TUTULAN MODEL" gibi bir durum var...ve evet;VW jetta,polo,passat ve golf'üyle en az zarar ettiren markaların başında...ama az km'li,ciddi kazasız,bakımlı ve temiz araba her ne olursa olsun 2.elde sahibini üzmeyecektir...

"SARKOZY-yasa tasarısı" durumunu ayrı tutup olaya teknik açıdan bakarsam-ki citroen'deki indirimin asıl nedeni budur-,50bin tl'ye dizel+otomatik C4'ü saniye düşünmeden alırdım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: plateau

eski kasa dizel c4'ler donanımına göre 30-40bin tl'den alındı...bugün 2.elde hala 25-35bin aralığında satıldığını görüyorum...citroen 80-90'lı yıllardaki gibi değil;c3,c4 ve c5 ile 2.elde alınıp satılan modeller...50bin tl verdiğiniz her araba 3-4 yıl sonra 30-35bin seviyesine zaten inecektir...

ülkemiz gerçeği;2.elde "TUTULAN MODEL" gibi bir durum var...ve evet;VW jetta,polo,passat ve golf'üyle en az zarar ettiren markaların başında...ama az km'li,ciddi kazasız,bakımlı ve temiz araba her ne olursa olsun 2.elde sahibini üzmeyecektir...

"SARKOZY-yasa tasarısı" durumunu ayrı tutup olaya teknik açıdan bakarsam-ki citroen'deki indirimin asıl nedeni budur-,50bin tl'ye dizel+otomatik C4'ü saniye düşünmeden alırdım...
    Çok yorucu ve uzun bir soru olmuş.
    Noktalama işaretleri ve paragraf aralarına dikkat ederek yazsanız daha çok yanıt gelir eminim.
    Bu devasa paragrafı gören okumadan kaçıyodur ..

• quote:

Orijinalden alıntı: nihilist76

Noktalama işaretleri ve paragraf aralarına dikkat ederek yazsanız daha çok yanıt gelir eminim.

Alıntıları Göster
    kullanıcılardan bende bir yorum bekliyorum benimde hoşuma gidiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: nihilist76

Alıntıları Göster
    Klasik cevap olacak ama, VW bayisinde rengi önemli değil, 1.6 Trendline al gitsin. Bir sürü para da cebinde kalsın.

İster LPG tak, ister takma. İstediğin zaman da satarsın. Zarar da etmezsin.

Donanım önemli değilse tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Klasik cevap olacak ama, VW bayisinde rengi önemli değil, 1.6 Trendline al gitsin. Bir sürü para da cebinde kalsın.

İster LPG tak, ister takma. İstediğin zaman da satarsın. Zarar da etmezsin.

Donanım önemli değilse tabi.

Alıntıları Göster
    arabayı gerçekten sevdiysen,diğerlerine göre daha çok hoşuna gittiyse,diğer arabaları seçmen için hiçbir sebep yok..2.elde çok bir kaybın olacağını sanmıyorum..hem sevdiğin,beğendiğin,gönlüne ve mantığına hitap eden,hem de her tarafta görmediğimiz sıra dışı bir araba almış olursun..çok düşünme derim..

• quote:

Orijinalden alıntı: emre356

arabayı gerçekten sevdiysen,diğerlerine göre daha çok hoşuna gittiyse,diğer arabaları seçmen için hiçbir sebep yok..2.elde çok bir kaybın olacağını sanmıyorum..hem sevdiğin,beğendiğin,gönlüne ve mantığına hitap eden,hem de her tarafta görmediğimiz sıra dışı bir araba almış olursun..çok düşünme derim..

Alıntıları Göster
    valla hafta sonu denedim. yeti ile birlikte en konforlu araçtı, bu kez başarmışlar kesinlikle. sadece dayanıklılık konusu kafa kurcalıyor.
  • Bu kadar beğendiysen git al, yorumları senden dinleyelim. Bu forumda C4 kullananlar al der, bilmeyenleri alma der. Aynı durum Megane, Bravo, Octavia, Leon ve daha birçok araç için böyle. 1 ay kadar önce benzinli otomatik C4 50 bin liraya geliyordu ve Cruze ile kıyası vardı. O zaman C4 mantıksızdı. Ama dizel otomatik ise işler değişir. Güzel fiyat, güzel araç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coşkun

Bu kadar beğendiysen git al, yorumları senden dinleyelim. Bu forumda C4 kullananlar al der, bilmeyenleri alma der. Aynı durum Megane, Bravo, Octavia, Leon ve daha birçok araç için böyle. 1 ay kadar önce benzinli otomatik C4 50 bin liraya geliyordu ve Cruze ile kıyası vardı. O zaman C4 mantıksızdı. Ama dizel otomatik ise işler değişir. Güzel fiyat, güzel araç.
    Bende geçen yıl gelen ilk parti araçlardan aldım. exclusive dizel. 21000km oldu şu ana kadar çok şükür hiçbir sorunum yok. hoşuna gitti ise al. Başkasının ne dediği çok önemli değil mühim olan sana hitap etmesi ve senin sevmen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturkce

Bende geçen yıl gelen ilk parti araçlardan aldım. exclusive dizel. 21000km oldu şu ana kadar çok şükür hiçbir sorunum yok. hoşuna gitti ise al. Başkasının ne dediği çok önemli değil mühim olan sana hitap etmesi ve senin sevmen.

Alıntıları Göster
    Kolay gelsin. :)
  • Fransiz arabasina bu parayi verme, soykirim yaptik ya hani?! Biraz duyarli ol TC VATANDASİ DEGİLSEN BASKA tabii
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Kolay gelsin. :)

Alıntıları Göster
    Aslında bende düşünüyorum almayı al dene bize bildir:)
  • Bu nasıl bir Türkçedir arkadaş.. Şimdiden bol şans.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Bu nasıl bir Türkçedir arkadaş.. Şimdiden bol şans.
    Baktığınız comfortta ekstra paket var mı? eğer plus ya da tekno paket varsa ben olsam 1 saniye düşünmez alırdım. Ben aracımı kasım başında aldım opak beyaz comfort plus, 1100kmde şu an. En ufak sıkıntı yok, ilk depomla araç rodajda olmasına rağmen tamamen şehiriçinde 900km (ort. hız 28km/h)yol yaptım, 100 km daha giderdi ama depo boş kalmasın diye ışık yanar yanmaz aldım İkinci el konusunu bilmiyorum ve takılmıyorum açıkçası, araçtan memnuniyetim bu seviyede giderse en az 5 sene biner kasa değişim zamanında satarım sanırım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_rion80

Baktığınız comfortta ekstra paket var mı? eğer plus ya da tekno paket varsa ben olsam 1 saniye düşünmez alırdım. Ben aracımı kasım başında aldım opak beyaz comfort plus, 1100kmde şu an. En ufak sıkıntı yok, ilk depomla araç rodajda olmasına rağmen tamamen şehiriçinde 900km (ort. hız 28km/h)yol yaptım, 100 km daha giderdi ama depo boş kalmasın diye ışık yanar yanmaz aldım İkinci el konusunu bilmiyorum ve takılmıyorum açıkçası, araçtan memnuniyetim bu seviyede giderse en az 5 sene biner kasa değişim zamanında satarım sanırım...

Alıntıları Göster
    Öncelikle anlaşılmayan devrik cümlelerim için tüm arkadaşlardan özür dilerim. Sabah ofiste bir sinir harbi sonrası yazdığım ve okuma fırsatı bile bulamadan gönderdiğim bir yazı oldu. Ben bile tekrar okuyunca burada ne demek istemişim dedim :) Teşekkürler yorumlarınız için,

evet comfort ama ekstra paket yok. plus paket artısı 3400tl bu paket içinde park sensörleri katlanır aynalar yağmur sensörü, klimatronik ve bir kaç detay daha var.

Haluk abi selamlar saygılar yardımını tekrar istiyorum c4 için bir yorum alabilir miyim senden bu fiyatıylailgili olarak? :)

Alan arkadaşların hepsi çok memnun gözüküyorlar bu durumda şubat bitmeden karar vermem gerekiyor. Daha detaylı yorum bekliyoruz arkadaşlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: MrRendersson

Öncelikle anlaşılmayan devrik cümlelerim için tüm arkadaşlardan özür dilerim. Sabah ofiste bir sinir harbi sonrası yazdığım ve okuma fırsatı bile bulamadan gönderdiğim bir yazı oldu. Ben bile tekrar okuyunca burada ne demek istemişim dedim :) Teşekkürler yorumlarınız için,

evet comfort ama ekstra paket yok. plus paket artısı 3400tl bu paket içinde park sensörleri katlanır aynalar yağmur sensörü, klimatronik ve bir kaç detay daha var.

Haluk abi selamlar saygılar yardımını tekrar istiyorum c4 için bir yorum alabilir miyim senden bu fiyatıylailgili olarak? :)

Alan arkadaşların hepsi çok memnun gözüküyorlar bu durumda şubat bitmeden karar vermem gerekiyor. Daha detaylı yorum bekliyoruz arkadaşlar...

Alıntıları Göster
    Bir arkadaşım yılbaşında aldı o aracı yalnız plus ekletti. Bence plus olmadan o araç eksik kalır.

O'nun aldığı fiyat 51.000 TL.. Bir hafta evvel aynı arabaya 52000 civarı bir fiyat verdiler. Ben olsam 2000 daha çıkar plus paketli alırdım..

Ankara'dan almak isterseniz yardımcı olmalarını rica ederiz...

• quote:

Orijinalden alıntı: dec_chaos

Bir arkadaşım yılbaşında aldı o aracı yalnız plus ekletti. Bence plus olmadan o araç eksik kalır.

O'nun aldığı fiyat 51.000 TL.. Bir hafta evvel aynı arabaya 52000 civarı bir fiyat verdiler. Ben olsam 2000 daha çıkar plus paketli alırdım..

Ankara'dan almak isterseniz yardımcı olmalarını rica ederiz...

Alıntıları Göster
    bence vw den başkasına o kadar para verilmez.sonuçta alman kalitesi var ortada.
  • Bence o fiyata git Hyundai elantra al. Hem kasası çok şık, hem sedan, hem 34 tane ödül aldı,esp standart... Daha ne olsun. Gerçi ben Hyundai'ye gıcığım ama :))
  • Kesinlikle en iyi araclardan biri f/p olarak.ve iyide pazarlik yapim iyi indirimler yapiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smoothtouchdown

Bence o fiyata git Hyundai elantra al. Hem kasası çok şık, hem sedan, hem 34 tane ödül aldı,esp standart... Daha ne olsun. Gerçi ben Hyundai'ye gıcığım ama :))

dolu dizel otomatik yerine boş benzinli otomatik mi alsın yani? ESP citroenin otomatik versiyonlarında da standart...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.