Şimdi Ara

Citroen C4 sınıfının en iyi f/p aracı mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
17.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu milliyetçilik mevzunda susuyorum kalp kırmak istemiyorum ama Erkekliği bel altı algılayan zihniyetle milliyetçiliği yurtdışından bir bir ürün almakla kıyaslayan arkadaşlarıma şunu hatırlatmak istiyorum. Dünyada bizim iyiliğimizi ve ya ortak çıkarlarımızı gözeten ülkeleri ayırırsak globalleşen dünyada yanlızlaşırız. Çok daha detaylı girip konudan uzaklaşmaya gerek yok tükettiğimiz ürünlerin yüzde kaçının milli ürün olduğunu araştırın. Ben citroen hem avantajlı olduğundan hemde içime sindiğinden tercih ediyorum Yoksa herkez gibi vw ve ya benzeri bir markayı alır piyasayı iyice tekelleşmeye götüren zihniyeti beslerdim. Saygılar sevgiler....

Not: Diğer markaları seçen arkadaşlarımı suçluyormuş gibi algılanmak istemem sadece kişisel tercih meselesi. Saygı duyuyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrRendersson -- 16 Şubat 2012; 12:33:11 >
  • Şuan fransız aracı kullanan, daha önceki aracı D sınıfı fransız olan, focus vs araçlarıda alıp satmış ama hiç vw sahibi olmamış biri olarak yazıyorum.
    Fransız arabası alma. Yani fransız 50 alman 60 sa, vardır bir nedeni. Fransız 40 alman 60 oluğunda hesaba kat anca.
  • Milliyetçi damarı kabaran arkadaşları önerdikleri araçların aynı donanımda otomatik vites fiyat farkını karşılamaya davet ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_rion80

quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

Tercihiniz ne olursa olsun MCP şanzımanlı bir aracı en az 2 defa test etmeden almayın, yalvarıyorum.... Büyük meblağlardan söz ediyoruz, forumdakilerin gazına gelmeyin, iyi düşünün.

Dikkat edilirse gidin şunu bunu alın demiyorum, lütfen yanlış anlaşılmasın ben sadece bu rezalet şanzımanlara karşıyım

MCP piyasada bulunan en iyi ve konforlu tek kavramalı otomatikleştirilmiş düz şanzımandır. Ufak bir alışma sürecinden sonra en ufak rahatsızlığı yoktur, şimdiye kadar yolcu olarak aracıma binen hiçbir arkadaşım ya da akrabam da ne biçim vitesi var bunun çok sarsıyor dememiştir...

Ama yine de tabi ki alacak arkadaşlar test etmeden almasınlar

En iyi, en konforlu olduğunu nasıl tespit ettiniz ?

Easytronic'e göre veya MMT'ye göre nasıl bir artısı var ki, bu konforu getiriyor ?

Tek kelimeyle "facia" bir deneyimdi bana göre C4 MCP.

• quote:

Orijinalden alıntı: RoLaN

beğendiysen o fiyata kesinlikle çok güzel araçtır.bahsi geçen hiç bir araç bu kadar konforlu olamaz.elentra,astra,megane hiç biri bu kadar sessiz ve konforlu değildir.ben hiç düşünmediğim halde bahsettiğin tüm araçları inceleyip c4 aldım.kesinlikle memnunum.şimdiye kadar hiç bir sorun çıkarmadı.c4 topiğini incele bence,aracından şikayet eden kimse yok.uzun süre kullanacaksan alıp satmayacaksan sorunyok.satacaksan golf al.MCP vites konusunda yukarda bir arkadaş atış yapmış.servisten dün gelen habere göre yeni yazılımla 1-2 vitesteki yığılma olayı halledilmiş.daha pürüzssüz vites geçişleri vaadediyorlar.citroen çalışıyor:)52,5 a plus paket veriyorlar.3 ay önce 56-57 idi.hayırlısı olsun senin için.

Atış yapmış derken?

ben atış yaptıysam yeni yazılımda düzeltilen ne idi? c4 hakkında sadece forum donanımda bilgiler yok. citroenin diğer forumlarındada okuyoruz. mcp den şikayet çok.
    yeni yazılım, yeni yazılım. Aracın mekaniği belli. yazılımla %100 değişim olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 16 Şubat 2012; 13:42:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: onder46

quote:

quote:

Tercihiniz ne olursa olsun MCP şanzımanlı bir aracı en az 2 defa test etmeden almayın, yalvarıyorum.... Büyük meblağlardan söz ediyoruz, forumdakilerin gazına gelmeyin, iyi düşünün.

Dikkat edilirse gidin şunu bunu alın demiyorum, lütfen yanlış anlaşılmasın ben sadece bu rezalet şanzımanlara karşıyım

MCP piyasada bulunan en iyi ve konforlu tek kavramalı otomatikleştirilmiş düz şanzımandır. Ufak bir alışma sürecinden sonra en ufak rahatsızlığı yoktur, şimdiye kadar yolcu olarak aracıma binen hiçbir arkadaşım ya da akrabam da ne biçim vitesi var bunun çok sarsıyor dememiştir...

Easytronic'e göre veya MMT'ye göre nasıl bir artısı var ki, bu konforu getiriyor ?

Arkadaş, civic At den bile konforlu diyor mcp için. aracı test etmesek, eski bir eaytronic kullanıcısı olmasak. doğru sanacağız.
    Ha kişisel olarak en konforlu şanzıman sanabilir. en sessiz c sınıfı sanabilir. saygı duyarım, ama kıymet vermem...

• @MrRendersson, sayın başlık sahibi,

Tüm yazılanları ben de okudum. Eminim kafanız bir hayli karışmıştır. Peki siz ne düşünüyorsunuz?
    Tüm bu yazılanlardan sonra alacak mısınız? Belirli bir fikriniz oluştu mu?

Benim fikrim ise, aracı sevdiyseniz almanız yönünde.
  • Dizel ihtiyacım olsa alacağım tek marka ve model.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hangiaraba?

@MrRendersson, sayın başlık sahibi,

Tüm yazılanları ben de okudum. Eminim kafanız bir hayli karışmıştır. Peki siz ne düşünüyorsunuz?
    Tüm bu yazılanlardan sonra alacak mısınız? Belirli bir fikriniz oluştu mu?

Benim fikrim ise, aracı sevdiyseniz almanız yönünde.

Şuan işteyim ve ara ara bakabiliyorum konuya bu yüzden akşam eve geçince detaylı düşüncemi yazarım Saygılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

quote:

quote:

quote:

Arkadaş, civic At den bile konforlu diyor mcp için. aracı test etmesek, eski bir eaytronic kullanıcısı olmasak. doğru sanacağız.
    Ha kişisel olarak en konforlu şanzıman sanabilir. en sessiz c sınıfı sanabilir. saygı duyarım, ama kıymet vermem...

Civic konusunda bilgim yok açıkçası... Makina mühendisi de değilim o yüzden MCP teknik olarak MMT veya Easytronicten şu açıdan üstündür diyemem. Ama aracı yeni almış ve bu alım sürecinde oldukça fazla araştırma / test sürüşü yapmış birisi olarak MCP'nin bu iki şanzımandan konfor olarak hem şahsi deneyimim hem de okuduklarıma göre daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

Benim iddiam da ayrıca MCP'nin klasik tam otomatikler ya da çift kavramalı otomatikleştirilmişler kadar konforlu olduğu değil, TEK KAVRAMALI OTOMATİKLEŞTİRİLMİŞLERDE en başarılılardan birisi olduğu, ki bunu yerli yabancı tüm yorum sitelerinde yazılanlardan okuyabilirsiniz.

Sessizlik konusunda da yine incelemelerde golf ile sınıfında en başarılı model ilan ediliyor, bu benim yorumum değil...

Bu arada oğuz arkadaşım imzandan anladığım kadarıyla DSG'li Leon sahibisin, benzinlisini 6 sene kullandım ve C4'ümü alırken daha ucuza ekstraları olan DSG'li leon alabiliyordum, ama almadım. Leon'u çok sevsem de konfor ve iç mekan kalitesi olarak Leon C4'e göre çok gerilerde, bir tek şanzıman da bana Leon'u aldıramadı maalesef...

• quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Dizel ihtiyacım olsa alacağım tek marka ve model.

Vay yavru vaayy.
  • quote:

Orijinalden alıntı: postal58

quote:

Orijinalden alıntı: canmert2005

quote:

Fransiz arabasina bu parayi verme, soykirim yaptik ya hani?! Biraz duyarli ol TC VATANDASİ DEGİLSEN BASKA tabii

kesinlikle sana katılıyorum formda şu an Türk ten çok fransız var. herkes fransızı savunuyor.git seat leon al.olmadı kia ceed al olmadı mazda 3 dizel al
    ama fransız almaaaaa az Türk ol

HELAL ARKADAŞIM SENİN GİBİ DUYARLI KİŞİLERİN OLDUĞUNA SEVİNDİM, ADAM HALA YOK İNDİRİMMİŞ BİLMEM NEYMİŞ GİT MAZDA 3, HYUNDAI, VW AL KARDEŞİM, BAŞKA ARACA BAK NE OLUR ÖLÜR MÜSÜN ? CİTROEN OLMAZSA OLMAZ BİR ARAÇ MIDIR YAHU? AYNISI SİZ FRANIZA YAPIN BAK NE YAPIYOR ADAMLAR, İNGİLİZE BİLE KONUSMUYORLAR BİLMELERİNE RAĞMEN BU KADAR IRKÇI BİR MİLLETDİR SİZ HALA FRANSIZ ARABASINDA DİRETİYOSUNUZ, İKİ KURUŞA BAKMAYIN BU TİP ŞEYLERDE,

Kusura bakmayın ama ya zır cahilsiniz ya da şaka yapıyorsunuz. aşağıdaki link'den bi bakın hangi ülkeler tanımış. O çok sevdiğiniz ALMAN ARABASI nı napcaz şimdi ? hı ? hadi onuda mı boykot edeceğiz. Yoksa VosVos'un dokunulmazlığımı var???? Sırf ALMAN ARABASI diye yada onun adı vosvos diye boykot etmeyecekmiyiz????

Çok komiksiniz çokkkkk.

http://www.objektifhaber.com/iste-soykirimi-kabul-eden-ulkeler-104143-haber/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fiat2001brava -- 16 Şubat 2012; 17:34:33 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Civic konusunda bilgim yok açıkçası... Makina mühendisi de değilim o yüzden MCP teknik olarak MMT veya Easytronicten şu açıdan üstündür diyemem. Ama aracı yeni almış ve bu alım sürecinde oldukça fazla araştırma / test sürüşü yapmış birisi olarak MCP'nin bu iki şanzımandan konfor olarak hem şahsi deneyimim hem de okuduklarıma göre daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

Benim iddiam da ayrıca MCP'nin klasik tam otomatikler ya da çift kavramalı otomatikleştirilmişler kadar konforlu olduğu değil, TEK KAVRAMALI OTOMATİKLEŞTİRİLMİŞLERDE en başarılılardan birisi olduğu, ki bunu yerli yabancı tüm yorum sitelerinde yazılanlardan okuyabilirsiniz.

Sessizlik konusunda da yine incelemelerde golf ile sınıfında en başarılı model ilan ediliyor, bu benim yorumum değil...

Bu arada oğuz arkadaşım imzandan anladığım kadarıyla DSG'li Leon sahibisin, benzinlisini 6 sene kullandım ve C4'ümü alırken daha ucuza ekstraları olan DSG'li leon alabiliyordum, ama almadım. Leon'u çok sevsem de konfor ve iç mekan kalitesi olarak Leon C4'e göre çok gerilerde, bir tek şanzıman da bana Leon'u aldıramadı maalesef...

sevgiler, saygılar, hürmetler benden,
    konu leon ve c4 kıyası olmasığından, leon lafı geçmedi mesajlarımda. Sadece mcp şanzımanlı araç alma demek istiyorum.

@janjan gibi ısrarda ediyorum.

civic at ile mcp kıyaslamasını rolan için belirttim. sizin için değil.

ama sana şahsi olarak yanıt vereyim. Önceki leonları bilmiyorum. 2011 model olan aracımda (bir önceki araçlarım passat,astra h,focus1) konfor ve iç mekan kalitesi olarak (17000 kmdir) en ufak bir sorun yaşamadım. kaliteden kastınız, kapı üstleri yumuşak plastik ise ayrı tartışma konusu..
    c4 ü hangi tarihte aldınız bilmiyorum. ancak fiyat ve tam donanım belirtirseniz daha açıklayıcı olur. leon tdi dsg ile c4 arasında leon hem daha donanımlı hem daha ucuz pek olmadı. leon tdi dsg ilk çıktığı tarihlerde 47000 gibi rakamlara satıldı, o tarihlerde yeni c4 yoktu sanırım. sonuçta 1-2 bin fark da çok önemli değil.
    "tek şanzıman bana leonu aldırmadı" cümlesi çok tuhaf geldi.(saygı duyuyorum sizin bakış açınızdır) sonuçta araca biniyorsunuz ve gaza bastığınız andan itibaren otomatik şanzıman çalışıyor. Önceki araçlarımdan da edindiğim tecrübeye göre(özellikle astrah easytronic);
    otomatik araçlarda sadece şanzıman tipi, o aracı alıp almamaya yeterli nedendir.
    çünkü devamlı kafanız takılıyor. Yumuşak plastikli kapı üstlerini bir ay sonra unutuyorsunuz, ancak silkeleyen, vuruntu yapan şanzımandan kaçışınız yok!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 16 Şubat 2012; 17:03:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fiat2001brava

quote:

quote:

quote:

Fransiz arabasina bu parayi verme, soykirim yaptik ya hani?! Biraz duyarli ol TC VATANDASİ DEGİLSEN BASKA tabii

kesinlikle sana katılıyorum formda şu an Türk ten çok fransız var. herkes fransızı savunuyor.git seat leon al.olmadı kia ceed al olmadı mazda 3 dizel al

HELAL ARKADAŞIM SENİN GİBİ DUYARLI KİŞİLERİN OLDUĞUNA SEVİNDİM, ADAM HALA YOK İNDİRİMMİŞ BİLMEM NEYMİŞ GİT MAZDA 3, HYUNDAI, VW AL KARDEŞİM, BAŞKA ARACA BAK NE OLUR ÖLÜR MÜSÜN ? CİTROEN OLMAZSA OLMAZ BİR ARAÇ MIDIR YAHU? AYNISI SİZ FRANIZA YAPIN BAK NE YAPIYOR ADAMLAR, İNGİLİZE BİLE KONUSMUYORLAR BİLMELERİNE RAĞMEN BU KADAR IRKÇI BİR MİLLETDİR SİZ HALA FRANSIZ ARABASINDA DİRETİYOSUNUZ, İKİ KURUŞA BAKMAYIN BU TİP ŞEYLERDE,

Kusura bakmayın ama ya zır cahilsiniz ya da şaka yapıyorsunuz. aşağıdaki link'den bi bakın hangi ülkeler tanımış. O çok sevdiğiniz ALMAN ARABASI nı napcaz şimdi ? hı ? hadi onuda mı boykot edeceğiz. Yoksa VosVos'un dokunulmazlığımı var???? Sırf ALMAN ARABASI diye yada onun adı vosvos diye boykot etmeyecekmiyiz????

Çok komiksiniz çokkkkk.

hakaret edersen ben de sana hakaret ederim arkadaşım cahil dediğin sensin bu bir, ikinici o linkli alır sokarım bir yerine

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sevgiler, saygılar, hürmetler benden,
    konu leon ve c4 kıyası olmasığından, leon lafı geçmedi mesajlarımda. Sadece mcp şanzımanlı araç alma demek istiyorum.

@janjan gibi ısrarda ediyorum.

civic at ile mcp kıyaslamasını rolan için belirttim. sizin için değil.

ama sana şahsi olarak yanıt vereyim. Önceki leonları bilmiyorum. 2011 model olan aracımda (bir önceki araçlarım passat,astra h,focus1) konfor ve iç mekan kalitesi olarak (17000 kmdir) en ufak bir sorun yaşamadım. kaliteden kastınız, kapı üstleri yumuşak plastik ise ayrı tartışma konusu..
    c4 ü hangi tarihte aldınız bilmiyorum. ancak fiyat ve tam donanım belirtirseniz daha açıklayıcı olur. leon tdi dsg ile c4 arasında leon hem daha donanımlı hem daha ucuz pek olmadı. leon tdi dsg ilk çıktığı tarihlerde 47000 gibi rakamlara satıldı, o tarihlerde yeni c4 yoktu sanırım. sonuçta 1-2 bin fark da çok önemli değil.
    "tek şanzıman bana leonu aldırmadı" cümlesi çok tuhaf geldi.(saygı duyuyorum sizin bakış açınızdır) sonuçta araca biniyorsunuz ve gaza bastığınız andan itibaren otomatik şanzıman çalışıyor. Önceki araçlarımdan da edindiğim tecrübeye göre(özellikle astrah easytronic);
    otomatik araçlarda sadece şanzıman tipi, o aracı alıp almamaya yeterli nedendir.
    çünkü devamlı kafanız takılıyor. Yumuşak plastikli kapı üstlerini bir ay sonra unutuyorsunuz, ancak silkeleyen, vuruntu yapan şanzımandan kaçışınız yok!

Konu direk olarak Leon vs. C4 değil haklısınız ama şanzıman tipleri kıyaslamasında bu fiyat aralığında mecburen bu iki araç kıyaslanıyor...

Aracı aldığım tarih Kasım 2011, aracımı 54500'e aldım. Aynı sırada elimdeki Leonu takasa verip 17 inch jantlı, bluetooth ve dot matrix bilgi ekranlı, tekno paket (ve 1-2 şey daha) 51bin gibi bir fiyata alabiliyordum, şeker beyazı olacaktı (leona en çok yakışan renk bence). 3500tl ciddi fark aslında çok kafamı karıştırdı ama en az 5- 6 sene daha aynı arabaya binmek fikri cazip gelmedi.

Kendi leonumda iç mekanda ciddi sıkıntı yaşamadım, kastettiğim kalite de sadece YUMUŞAK PLASTİK kullanımı değil. İç mekanda görsellik, kullanışlılık ve ufak tefek detaylar olarak C4 gerçekten fark atıyor inanın bana. Tabi bu kişisel zevk meselesi, ben MCP'nin azıcık sarsmasını (ki inanın şu anda hiç sarsmadan kullanabiliyorum) bu farklara değer buldum ve Leondaki DSG artısına rağmen C4 tercih ettim. MCP BENCE yerin dibine sokulacak kadar konforsuz değil...

Neyse konuyu çok saptırdık, taa ilk mesajımda dediğim gibi, konu sahibi arkadaş kendince testini yapsın, +ları -leri yanyana koyup kendisi karar versin, hatta citroen konu başlığında 110 sayfayı bulan C4 alt başlığı var, orayı okusun, yazsın, sorsun, aklına yatmayan bir durum olursa vazgeçsin

edit: Leon ile C4 donanımını kıyaslarken ekstraları olan demişim, orada aslında Style donanıma ek donanımları kastetmiştim, Leon C4'ten daha çok donanıma sahip demek istemedim tam anlatamamışım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_rion80 -- 16 Şubat 2012; 17:23:33 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fiat2001brava

quote:

quote:

quote:

Çok komiksiniz çokkkkk.

hakaret edersen ben de sana hakaret ederim arkadaşım cahil dediğin sensin bu bir, ikinici o linkli alır sokarım bir yerine

doğru tahmin etmişim "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi" olan zavallılardanmışsınız belli oldu. Sizle laf dalaşına girmeyeceğim. Hayatta başarılar.

Dip not: Link ile ilgili herşeyi iadedeli taaahhütlü yolluyorum. kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

quote:

Orijinalden alıntı: VI.MURAD

bence vw den başkasına o kadar para verilmez.sonuçta alman kalitesi var ortada.

katılmakla beraber fransız arabaları dandik olur çabuk dökülür ve sorun çıkarır.git bir golf 1.6 tdi veya 1.6 102+lpg taktır golf gibi kaliteli bir araca binmenin tadını çıkar.ayrıca ikinci elde zarar etmezsin çabuk satarsın.

bende fransız arabalarının berbat olacağını düşünüyorum.Bursa da oturuyorum.burda acayip derecede fluence var .şimdilerde aklıma bu takılıyor?
  • quote:

quote:

quote:

katılmakla beraber fransız arabaları dandik olur çabuk dökülür ve sorun çıkarır.git bir golf 1.6 tdi veya 1.6 102+lpg taktır golf gibi kaliteli bir araca binmenin tadını çıkar.ayrıca ikinci elde zarar etmezsin çabuk satarsın.

bende fransız arabalarının berbat olacağını düşünüyorum.Bursa da oturuyorum.burda acayip derecede fluence var .şimdilerde aklıma bu takılıyor?

haklısın kardeş bende golf var taş gibi araba.

• quote:

quote:

quote:

quote:

haklısın kardeş bende golf var taş gibi araba.

Allah kaza bela vermesin kardeşim

• quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Dizel ihtiyacım olsa alacağım tek marka ve model.

Teşekkürler yorum için size ve de Haluk abi nin bu sene yaptığınız testlerden yola çıkarak çoğu aracı test ettiğinizden yorumlarınız benim için önemli ayrıca kafamdaki en büyük sıkıntı ikinci el piyasasının ne olacağı aslında oda çok büyük dert değil 1000-2000tl zarar edecekse sorun etmem. Tanıdığım kişiler C4 hakkında bana tek olumsuz olarak söyledikleri konu bu oldu Forumdaki arkadaşlarda MCP şanzımanın biraz sıkıntılı olduğunu belirtiler almadan önce test sürüşüne çıkacam. Eğer daha detaylı neden bu aracı seçerdiniz anlatırsanız bende bilmediğim konularda aydınlanmış olurum (arabalar konusunda çok bilgili olduğumu söyleyemem).
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.