Şimdi Ara

Citroen C4 sınıfının en iyi f/p aracı mı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
17.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Dizel ihtiyacım olsa alacağım tek marka ve model.

Vay yavru vaayy.

Haluk abi senden de ya ö.m ya da buraya yorum bekliyorum C4 hakkında görüşlerin neler Aldığım fiyat sence nasıl bu arada Hayırlı olsn abi benim yeni haberim oldu geçemn yazılanları okuyunca Yeni megane 3 almışsın Kazasız Belasız sürüşler dilerim Benim de alternatifler arasında dizel megane coupe var Lakin C4 bi farklı ve de avantajlı geldi gözüme senin görüşlerin neler bu konuda? şimdiden teşekkürler Saygılar Sevgiler...

• quote:

Orijinalden alıntı: fiat2001brava

quote:

Orijinalden alıntı: postal58

quote:

Orijinalden alıntı: canmert2005

quote:

Orijinalden alıntı: postal58

Fransiz arabasina bu parayi verme, soykirim yaptik ya hani?! Biraz duyarli ol TC VATANDASİ DEGİLSEN BASKA tabii

kesinlikle sana katılıyorum formda şu an Türk ten çok fransız var. herkes fransızı savunuyor.git seat leon al.olmadı kia ceed al olmadı mazda 3 dizel al
    ama fransız almaaaaa az Türk ol

HELAL ARKADAŞIM SENİN GİBİ DUYARLI KİŞİLERİN OLDUĞUNA SEVİNDİM, ADAM HALA YOK İNDİRİMMİŞ BİLMEM NEYMİŞ GİT MAZDA 3, HYUNDAI, VW AL KARDEŞİM, BAŞKA ARACA BAK NE OLUR ÖLÜR MÜSÜN ? CİTROEN OLMAZSA OLMAZ BİR ARAÇ MIDIR YAHU? AYNISI SİZ FRANIZA YAPIN BAK NE YAPIYOR ADAMLAR, İNGİLİZE BİLE KONUSMUYORLAR BİLMELERİNE RAĞMEN BU KADAR IRKÇI BİR MİLLETDİR SİZ HALA FRANSIZ ARABASINDA DİRETİYOSUNUZ, İKİ KURUŞA BAKMAYIN BU TİP ŞEYLERDE,

Kusura bakmayın ama ya zır cahilsiniz ya da şaka yapıyorsunuz. aşağıdaki link'den bi bakın hangi ülkeler tanımış. O çok sevdiğiniz ALMAN ARABASI nı napcaz şimdi ? hı ? hadi onuda mı boykot edeceğiz. Yoksa VosVos'un dokunulmazlığımı var???? Sırf ALMAN ARABASI diye yada onun adı vosvos diye boykot etmeyecekmiyiz????

Çok komiksiniz çokkkkk.

http://www.objektifhaber.com/iste-soykirimi-kabul-eden-ulkeler-104143-haber/

kardeş tanımak bize vurulan bir darbe eyvallayh ama yoktur demeye bile ceza verip savunma hakkınıda ortadan kaldırmak bizi ezmektir.ama bu formda fransızdan çok Türk fransızı var yada citroen primli bayi çalışanları var başka kimse böyle körü körüne savunmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: MrRendersson

quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Dizel ihtiyacım olsa alacağım tek marka ve model.

Teşekkürler yorum için size ve de Haluk abi nin bu sene yaptığınız testlerden yola çıkarak çoğu aracı test ettiğinizden yorumlarınız benim için önemli ayrıca kafamdaki en büyük sıkıntı ikinci el piyasasının ne olacağı aslında oda çok büyük dert değil 1000-2000tl zarar edecekse sorun etmem. Tanıdığım kişiler C4 hakkında bana tek olumsuz olarak söyledikleri konu bu oldu Forumdaki arkadaşlarda MCP şanzımanın biraz sıkıntılı olduğunu belirtiler almadan önce test sürüşüne çıkacam. Eğer daha detaylı neden bu aracı seçerdiniz anlatırsanız bende bilmediğim konularda aydınlanmış olurum (arabalar konusunda çok bilgili olduğumu söyleyemem).

İlk önce şöyle söyleyeyim; aşağıda yazılanlar benim naçizane görüşlerimdir tabi ki herkesin görüşü benimkilerle örtüşmeyebilir.

C4'ü 2 kez test ettim, kar buz kalksın tekrar test edeceğim. Benim için dizel otomobildeki en önemli özellik mükemmel yalıtımdır. Hele PSA'nın ki gibi traktör edasıyla çalışan ve gürültüsünden çok rahat yoldan geçerken gözümüz kapalı tanıyabileceğimiz bir motora sahipse 2 kat daha önemli. C4 yalıtım konusunda bence mükemmel bir araç hatta aracın Youtube'daki üretim aşaması ve izlenim videolarını izleyip bu yalıtımdaki başarının nedenlerini aradığımı bilirim. Videoların birinde eski C4 e göre 2 kat fazla yalıtım malzemesi ve ses gelebilecek her yerin bu maddeyle kaplatıldığını öğrenmiştim. Bariz bir şekilde uğraşıldığı ve başarılı olunduğunu gözlemleyebilirsiniz. Konfor olarak da aynı şekilde araç yaylanıyor resmen yolda. Mercedes denince akla konfor geliyorsa yeni nesil Citroen ler için de aynı şey söylenebilir. Bu 2 disiplinde piyasada daha iyi otomobil yok bence.

2. yine tabi ki benim için önemli olan unsur ise yakıt tüketimi. PSA motorlarına yakıt tüketimi konusunda çok nadir (belki 1-2 kere) şikayet duydum onun dışında "Çok yakıyor" konulu şikayete pratikte de rastlamadım.

Arkadaşların bahsettiği MCP şanzıman başarısızlığı doğru. Yani benim için otomatik vites olduktan sonra (premium araca binmiyorsam eğer) sarsıyormuş, tüketimmiş, performansmış pek de önemli değil ancak sizin için önem teşkil ediyorsa MCP yi test edin ve size göre ne kadar başarılı puan verin. Çift kavrama ve CVT şanzımanlara göre bakarsak hakikaten hissiyat yerlerde. Arabanın içinde sürekli secdeye eğiliyormuş gibi oluyorsunuz Performansı ve yakıt tüketimini makul karşılanabilecek seviyede törpülüyor. Fakat işte dediğim gibi benim için önemli değil ne yaparsa yapsın ancak sizin için öyle değildir. O yüzden siz bu konularda özellikle test sürüşü yapıp karar verin.

2. el konusunu araç tercihini değiştirecek kadar umursayanlar bence sadece VW, Toyota, Renault falan tercih etsinler diğer tüm otomobiller 2.elde öyle ya da böyle sorun çıkarıyor. Tutup da Citroen almayın diyemem bu yüzden.

Aracın donanımı çok güzel beni etkileyen bir diğer unsur da o oldu. Soğutmalı saklama bölgesi ve 230v luk priz de çok iyi düşünülmüş. Cam tavanı da tartışmaya bile gerek yok. Start - Stop u da kusursuz çalışıyor. Peki kusurlusu var mı? Var. Pug 308 de bana kafayı yedirtti. C4 te ise kardeş kardeş anlaştık. %70 aynı olan iki otomobilde bu kadar farklılığı da anlamadım gerçi

C4 ün ESP testi de o kadar yumuşak süspansiyonlara göre gayet başarılı

Ben Fransız araçlarından nefret eden birisiyim. Fakat Citroen DS5 ve C4 benim gözümde ayrı bir yere sahiplerdir. Bunu da not düşeyim istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: smoothtouchdown

Bence o fiyata git Hyundai elantra al. Hem kasası çok şık, hem sedan, hem 34 tane ödül aldı,esp standart... Daha ne olsun. Gerçi ben Hyundai'ye gıcığım ama :))

Çok doğru elantrada yabana atılacak bir model değil
  • Bende iki kere test sürüşü yaptım, yeni c4 ile.
    - Şanzımandan yeterince bahs edildi, karar size kalıyor.
    - Yalıtımı, yol sesi ve motor sesi olarak ikiye ayırırsak. yol sesinde çok iyi gelmesine rağmen motordan gelen uğultular ve gazlamalardaki sesler anlamında kötü geldi. test esnasında kick down yaparak, gaza basa basıp bırakarak denemenizi öneririm...
    - Direksiyon sistemini düşük hız, yüksek hız ağırlık-yumuşaklık dengesini dikkatlice test etmenizi öneririm...
    - Yol tutuşu da, bozuk yol performansı ve yol tutuş olarak ikiye ayırıyorum, çukurlarda verdiği konfor çok iyi gelmesine rağmen, virajlarda yatması kötü geldi.

Bunun dışındaki pempeye ayarlanabilen göstergeler,(ironi) kromun daha ağırlıklı kullanıldığı konsol gibi özellikler benim için kalite göstergesi değil, siz kendiniz değerlendireceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 17 Şubat 2012; 11:46:25 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.