Selamlar 2023 Ford kuga bakıyorum. Benim için sorunsuzluk önemli. 3008 motor sanziman çok iyi görünüyordu ama biraz arastirinca midem bulandı ( https://www.youtube.com/watch?si=yYz7IPa2yQGHSIWQ&v=l2P69f4Y81c&feature=youtu.be ) PSA grubundan uzak durmak lazım görünüyor. Benim sorum su: Benzinli otomatik modelde kullanılan sanziman tam olarak nedir? Tüm paketlerde 1.5L EcoBoost 182PS motor var. Sanziman olarak 8 İleri Otomatik diyor. Bu sanziman powershift mıdır? Yoksa 8f serisi tork konvektorlu sanziman mıdır? Bunu da şundan soruyorum powershift özünde dct / çift kavramali olduğundan ısınma/ arıza/ kısa ömür gibi sikayetler oluyormuş. Tork konvektorlulerin bir kaç yüz bin kmyi sorunsuz devirecegi soyleniyor. Ford iletişime mail attım cagri merkezinden aradılar powershift dediler. Hanimefendiye emin misiniz 8 ileri powershift yok gibi dedim öyle bilgi iletildi dediler. Gene İnternet üzerinden bayi bilgilendirme kaydı açtım geri aradılar bu sefer temsilci bayan powershift deil dedi. Tam olarak tipini soyler misiniz broşürlerde de yazmıor bana bir doküman gönderebilir mısınız diyorum yok diyor. Sanziman tipini anlamaya çalışıyorum önemli diyorum cevap vermiyor ( Neden bayanları calistirilar anlamıyorum gerçekten) . Özetle sanziman tipini kanitiyla söyleyebilecek arkadaş var mıdır? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ford Kuga 2023 hangi şanzimani kullaniyor
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Ecoboostlarda 8 ileri tam otomatik şanzıman var, zaten takılmaniz gereken şey şanzıman değil baş belası ecoboost motor
Arabayı servisten başka hiç bir yere götürmeyin, garantiyi mutlaka uzatın ,bitmeden de satın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 30 Kasım 2023; 8:14:19 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
3008 sorunlu diye düşünüp Kuga bakmak da ayrı bir durum arkadaşın belirttiği gibi ecoboost motor sıkıntılı veya yakıt tüketimi çok yüksek
Pug tarafındaki 1.6 puretech motor hem sorunsuz hem daha az yakıyor sıfırda satılmıyor şu an ikinci elde bulunabilir
3008 fiyat performans aracı şu anki fiyatlarıyla
@en1gma Sayın hocam takılmayın demişşiniz ama 8 ileri tam otomatik şanzıman dediğiniz tork konvektörlü müdür? Yani çift kavramalı dsg, dct ve türevleri değil değil mi?
Volkswagen dsg kullanıp illalah etmiş yakın arkadaşım var birebir şahidim o yuzden ne olursa olsun çift kavramalı birsey almak istemıyorum.
Agırlıklı şehir içi kullanacağım. Yakıta çok takılmıyorum açıkçası ama bu ecoboost olayını bilmiyordum. Bu segmentde suv icin oneriniz ne olur? Amacım sorunsuzluk toyota corolla cross dusundum ama kuga daha ust sınıf geldi. Grandland de vardı kafamda ama o da PSA oldugundan beri eski opel değil gibi...
-
@Mand1ra_Hekimi Sayın hocam zaten cok bilgili değilim . Dediğiiniz gibi motoru ve eat8 sanzımanı cok ovulmus . Tasarımı da bana gore hepsınden cok ıyı. Buna bilenmistim ama dediğim videoyu )
Oto Startyoutube
@Peugeot @peugeotturkiye @CitroenTurkiye @OpelTurkiye #peugeot #3008 #peugeot3008 @peugeot3008gt #citroen #opel Arkadaşlar herkese merhaba. Sizden gelenler serimizde ki konuğumuz tasarımıyla iddialı Peugeot 3008 Peugeot 3008 Gt Line Donanıma sahit 1.5 BlueHdi Dizel Motor ve EAT8 Tork Konvertörlü Şanzımana Sahip Peki bu araç hala kronik arızaları var mıdır. Kronik arızaları nelerdir ?https://www.youtube.com/watch?si=yYz7IPa2yQGHSIWQ&v=l2P69f4Y81c&feature=youtu.beizleyince tiksindim. Bir atımlık kursunum var 2 mılyona yakın para verıp arabayı serviste yatırmak is değil (Arızası motor / sanzıman degıl mıs adam zaten cok memnunum onlardan dıyor ama sonucta kullanmaıyorsun arabayı) Kıyas mantıklı değil ama teyzemlerde eski 306 vardı o da sanayıden cıkamıyordu lanet etmislerdi.
Kendim manuel 2012 fiesta sahibiydim. 10 sene kullandım tık demedi minik canavarım bakımlarını duzenlı yaptırınca . Sonra i20 ye gectık . ford sevgisi fiestadan kalmadır bana ... Hyundai da da tucson bakınca sanzıman arızasından gecılmıyor ortalık... Ya da bu cross sevdasından gecıp duz corolla ya da civic mi almak lazım???
-
8 ileri tork konvertörlü
Ayrıca 2022 yılından sonrakinde arkalar torsiyon
Bir de Ford Kuga makyajlandı gogoleye Ford espace 2023 yazıp bakabilirsiniz
@yakpinar1222 Sayın hocam "8 ileri tork konvertörlü bilgisinin" olduğu bir doküman vb varsa paylaşabılır mısınız? Malum Fordun kaynagından cevap alamıyorum
Bakın burada da 2022 model dizel olan ecoblue motor icin sanzıman cift kavramalaı demiş .
..... 120 beygir güç ve 300 nm tork üreten motor, gücünü 8 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman PowerShift ile ön aksa .......
otomobil haberleri
Kompakt SUV da bende varım diyorhttps://otogundem.com.tr/ford-kuga-test-surusu/16202/Yanlıs yere takılıyorum belkı ama bu cift kavramalı sanzımandan yakın arkadısım cok cekıp tanık oldugum için ve hala sıkıntı yasayanları gordugum icin icim almıyor..
Dediğiniz torsiyon olayı sonradan geri gelmiş ama ona hic takılmıyorum açıkçası..
-
8 ileri çift kavraması yok hocam Fordun :) şanzıman tam otomatik.
çift kavrama-tam otomatik-cvt çoğu normal kişi farkı bile bilmez.. arabayı satan da bilmeyebilir. vitesin üstünde PRND varmı? tamam işte takar gider.
-
Eat8 şanzımanlı corsa kullanıyorum. daha önce dsg’li araçta kullandım mmt şanzımanlı araçta kullandım cvt şanzımanda kullandım. Dsg ne kadar hızlı olsa da eat8 daha sağlam ve kararlı çalışıyor. İçim rahat kullanıyorum. Psa konusunda yorum yapamam bazı konularda aşırı kalitesiz olsa da donanım olarak tatmin ediyor. Şanzıman ise japon aisin firmasının. Ne araştırdın da miden bulandı anlamadım detaylarını belirtirsen ona göre yorum yapalım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
@Skaninei Sayın hocam midemi bulandıran video konuyu acarken paylastıgım asagıdaki.
Oto Startyoutube
@Peugeot @peugeotturkiye @CitroenTurkiye @OpelTurkiye #peugeot #3008 #peugeot3008 @peugeot3008gt #citroen #opel Arkadaşlar herkese merhaba. Sizden gelenler serimizde ki konuğumuz tasarımıyla iddialı Peugeot 3008 Peugeot 3008 Gt Line Donanıma sahit 1.5 BlueHdi Dizel Motor ve EAT8 Tork Konvertörlü Şanzımana Sahip Peki bu araç hala kronik arızaları var mıdır. Kronik arızaları nelerdir ?https://www.youtube.com/watch?v=l2P69f4Y81cCok uzun ama izlemezseniz de genel olarak arkadas elektrik aksamından (aku arızası, ıletım yolu kabloları vb) tekrarlayan sorunlar yasamıs. Servisin yaklasımı cok kotu olmus.
Sanzıman ve motordan sorun yasamadıgını ozellıkle belırtıyor...
Bunun yanında tonla motor sanzıman arızası sıkayetı de var sadece birkacını paylasıyorum:
www.sikayetvar.com
Peugeot Sıfır 3008 Şanzıman Arızasıhttps://www.sikayetvar.com/peugeot/peugeot-sifir-3008-sanziman-arizasiwww.sikayetvar.com
Peugeot 3008 Sıfır Araçta Motor Arızası Çıktı 2 Saattehttps://www.sikayetvar.com/peugeot/peugeot-3008-sifir-aracta-motor-arizasi-cikti-2-saattewww.sikayetvar.com
Peugeot 3008 2022 Allure Benzinli Motor Arızasıhttps://www.sikayetvar.com/peugeot/peugeot-3008-2022-allure-benzinli-motor-arizasiBİr de kronik cam tavan su alma sorunu var
www.sikayetvar.com
Peugeot Aracın İçine Su Akıyor Yağmur Yağıncahttps://www.sikayetvar.com/peugeot/peugeot-aracin-icine-su-akiyor-yagmur-yaginca3008 donanım tasarım olarak cok onde oldugunun farkındayım da nasıl boyle bazılarına denk gelıyor onu anlamıyorum..
-
Psa’da bir takım elektrik ve yazılım sorunları var ama motor şanzıman sorunu yaşayan kişi satış oranlarına göre düşük. Motor şanzıman sorunu yaşayan insanlar diğer markalarda da var. Ama dediğim ben tekrar araç alırsam motor şanzımanından memnun olsam bile psa’dan almam. Nedenleri yazılım, araç boyası çok narin, servis ortamını sevmedim çoluk çocuk çalışıyor işe Hakim değiller yazılım sorunlarında psa’nın ağırdan alması. Multimedya ekranı kapanan bir sürü araç var çözümü aylardır yok ben sorunu yaşamadım ama bir sürü yaşayan insan var firmadan çözüm adına hiçbir adım yok.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
@Skaninei Sayın hocam dediginiz gibi her markada var. Anladıgım binde 1 ya da onun gibi bir hata payını kabul edıp uretım yapıyorlar. Bılmıyorlarkı satın alan adam yaklasık 14 yıllık asgari ucret oduyor... Belkı aynı sorun Fransada olsa hemen deısecek cozulecek vb. Bızım ıs ahlakımız yok malesef. Benim gozlemim / dusuncem PSA da bu birlesmeden sonra at izi it izine karıstı Turkiye de servis tarafında hem yogunluk hem karmasa oldu. Eski ustalarda yok , sagdan soldan adam cevırıp eleman alıyorlar. Arabanın altına yatıp ne ogrensem kar dıye calısan nesıl yok elde telefon kafalarını kaldırmıolar (benım sektorde de bole malesef)
Ben de alırsın ford olursun lord lafına guvenerek kuga zorlayalaım demistim. 9 sene boyunca fiestamı satın aldıgım Istanbul otokoc istinyeye goturmustum. Gel git oradaki ustalarla da tanıs olmustum, yıllar boyu ordaydılar, tek sefer sorun yasamamıstım. Bıraz da onun etkısı vardı acıkcası.
Ama arkadaslar uyardı ecoboost da pismanlıkmıs nasıl odul alıyor kronık catlama, ısınma vb problemıne ragmen anlamıyorum. Yenı nesılde cozulmus dıyorlar ama nasıl guvenecez bılmıyorum. Ne varsa eskılerde varmıs hakkaten...
Zorla japona yonelecem gibi ama orada da araba yok gibiydi 2. el de almak istemıyorum kafam allak bullak oldu bakalım hayırlısı dıyeyım. Cok tsk ederım
-
Şu an bayiler 1575-1600 civarına allure paketi bırakıyorlar bilginiz olsun münferid olaylar her araçta yaşanabilir hatta konusu da duruyor mercedes c serisi ile yaşanan olaylar da yazılmıştı japon markaları da tercih edebilirsiniz sorunsuzluk anlamında daha iyidirler
Corolla cross hybrid veya crv benzinli seçenekler arasına alınabilir
Hocam bu pimpiriklikle çok sıkıntı yaşarsınız. "Şikayetvar" sitesini açın Mercedes yazın bir sürü şikayet var, BMW yazın sürü ile şikayet var, her şeyi geçtim VOLVO yazın 510 tane şikayet var. Şimdi bu durumda Mercedes, BMW, Volvo kalitesiz mi? Bu işler biraz şans işi, birazda düzgün kullanım işi.
Bir de işin şu yönü var "Tek atımlık barutum var" diyorsanız, onun tamamını bir araca yatırırsanız en ufak bir sıkıntı da problem yaşarsınız hem madden hem manen yaşarsınız. Örneğin 2019 Yılın da ben Dacia Duster aldım, arkadaşım Vw Tiquan. Tiquan (Arazi performansı hariç) her konu da, Duster dan 10 gömlek üstün araç ama şöyle bir dezavantajı var, aynı zaman da servise veriyoruz ben 3600 TL ödüyorum, o 9500 TL ödüyor. Yarın iki araç aynı arızayı yapsa, ben 10 ödüyorsam o 40 ödeyecek.
Burada anlatmak istediğim gidin DUSTER alın demiyorum. Bütün paranızı bir araca yatırıp "Alabileceğimin en iyisini alayım dünyaya bir daha mı geleceğim" diyorsanız, gidin en beğendiğinizi alın, emin olun Ford un da, Toyota'nın da, Mercedes'in de alacağınız tüm araçlarında şansızlık yaşayacaksanız her türlü yaşarsınız hiç biri Allah yapısı değil. Ama işte arkadaşların dediği gibi ecoboost şöyle imiş böyle imiş, ben gideyim hiç arıza yapmayan Toyota alayım derseniz, hiç bir garantisi yok Toyota da arıza yapabilir, Volvo da.
-
Kuga crosstan daha üst segment değil. Ben Kuga almayın da demedim zaten,garanti bitmeden satın dedim .
8 ileri tam otomatik araç.
Ben suv segmentinde 4x4 olmayan araçlara temkinli yaklaşıyorum. Hadi crossta güç fazla değil sorun etmem de 180hp önden çekişli araba mantıklı gelmiyor
O açıdan eğer suv alacaksanız 4x4 olmasına özen gösterin
Bu açıdan sizi memnun edecek ne olabilir derseniz Sportage ve qasqhai 4x4 olarak alınabilir.
Yonlendirmeniz için çok tesekkur ederim hocam
-
@tefennili Sayın hocam dediğinde haklısın. Hiçbiri Allah yapısı değil dediğiniz gibi. Temel sorun harcanabilir gelire oranla maliyetin yuksek olması. Öneriniz için teskkur ederim
-
Cupra Formentor senin ilacın hocam, diğer 1.5 TSi ların aksine DQ200 yerine DQ381 kullanılıyor Cupra'da, bozamazsın.
Hem Ecoboost hem ecoblue motordaki 8 ileri şanzıman tork konvertörlu tam otomatik olup Ford GM ortaklığı ile üretilen şanzımanlarin revize bir versiyonu. Bu konuda (tam otomatiğe powershift denmesi konusunda ) daha önce de Fordla bir teşrik-i mesaimiz oldu. Ford diyor ki biz bütün otomatiklere powershift diyoruz, bu çift kavrama mi tork konvertör mu müşteriyi ilgilendirmez . O yüzden ona da powershift deriz buna da, siz karışmayın.
Kendi aralarında henüz konsensus olusmus değil hocam:) Genel mudurlukten ulasan powershift dedi. Bayiden ulasan yanlıs bilgi powershift degil dedi. Zaten ulasan iki bayan arkadasın da cift kavrama / tork konvektorlu ayrımını bildigini de dusunmuyoum... wikipedia da var aslında
Motorun kodunu soyleyıverseydı zaten gerk kalmayacaktı da bunda da hayır varmıs ecoboost sorunlarından haberdar olmus oldum..
Benzer içerikler
- citroen nemo 1.4 hdi sx plus vizyon yorumları
- jant çizik giderme
- en iyi manuel arabalar
- telefondan usb ye müzik atıyorum arabada çalmıyor
- oto hava kompresörü tavsiye
- zeekr 001 fiyat
- 1.3 tce motor
- chery tiggo 8 pro özellikleri
- mg hs phev fiyat
- bmw x6 2024 fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X