Selamlar
2023 Ford kuga bakıyorum. Benim için sorunsuzluk önemli. 3008 motor sanziman çok iyi görünüyordu ama biraz arastirinca midem bulandı ( https://www.youtube.com/watch?si=yYz7IPa2yQGHSIWQ&v=l2P69f4Y81c&feature=youtu.be ) PSA grubundan uzak durmak lazım görünüyor.
Benim sorum su: Benzinli otomatik modelde kullanılan sanziman tam olarak nedir? Tüm paketlerde 1.5L EcoBoost 182PS motor var. Sanziman olarak 8 İleri Otomatik diyor. Bu sanziman powershift mıdır? Yoksa 8f serisi tork konvektorlu sanziman mıdır? Bunu da şundan soruyorum powershift özünde dct / çift kavramali olduğundan ısınma/ arıza/ kısa ömür gibi sikayetler oluyormuş. Tork konvektorlulerin bir kaç yüz bin kmyi sorunsuz devirecegi soyleniyor. Ford iletişime mail attım cagri merkezinden aradılar powershift dediler. Hanimefendiye emin misiniz 8 ileri powershift yok gibi dedim öyle bilgi iletildi dediler. Gene İnternet üzerinden bayi bilgilendirme kaydı açtım geri aradılar bu sefer temsilci bayan powershift deil dedi. Tam olarak tipini soyler misiniz broşürlerde de yazmıor bana bir doküman gönderebilir mısınız diyorum yok diyor. Sanziman tipini anlamaya çalışıyorum önemli diyorum cevap vermiyor ( Neden bayanları calistirilar anlamıyorum gerçekten) . Özetle sanziman tipini kanitiyla söyleyebilecek arkadaş var mıdır?
Selam akadaslar,
Istanbul da oturuyorum ve cogunlukla esimin kullanacagı hyundai i20 arac icin 4 mevsim lastik ihtiyacım var.
En onemli kriter guvenlik. Konfor / gurultu vb son sırada. Esim cok tecrubeli deıl kullanım esnasında yanakları surtuyor, cukurlardan kacamıyor o neden le dayanıklılık / saglamlık da 2. onemli kriter.
Kriterlerie gore en uygun Bridgestone a005 gorundu.
Tr de maalesef cok yorumu yok. Tyrereviews vb yabancı sitelerden uzun uzadıya yorumlara/yapılan testlere baktım.
Yoğun kar için biçilmiş kaftan değil ama kuru soğuk ve islak da çok başarılı görünüyor. Yogun karda esım zaten cıkamaz o yuzden guvenlık kısmı ıcın iyi secım olacak gibi geldı.
Ancak kullanıcılar hep aşınma problemınden bahsetmisler bu da benı biraz urkuttu. Soyle ki, yorumların hep medeni Avrupa dan oldugunu goz onunde bulunduruyorum ve ben Istanbul gaziosmanpasa da yaşıyorum.
Ana caddeler köstebek yuvası gibi belediyeye defalarca sikayet ettim nafile. Inşaat yapan eline kazmayı almış yolu kesiyor. Yerler vida civi dolu. Tem otoyolunun çoğu kısmı bile yama / cukur dolu. Bır suru cokuk var 150 ile çukurdan geçiyorsun.
Yani bu aşınma sorununu Avrupalılar 1 yaşıyorsa bizim 10 yaşamamız lazim. Onların yorumlarında teker gümledi , balonladı vb hiç görmedim biz de her markada fazlaca sikayet mevcut bu konularda.
Ozetle konforu tamamen sallamış güvenlik ve sağlamlığa odaklanmış durumdayım. Test sonuçlarından güvenliğe tatmin oldum ama saglamlıgı bılemedım.Bridgestone yaz lastiği saglamligi olduğunu iddia ediyor brosurde a005 icin ama tatmin olamadım.
Aslında evo ya geçmişler avrupada bu sağlamlık orada arttirilmis görünüyor ama tr de yok o malesef ( bu kur sartlaında uzunca sure de olmaz sanırım).
Uzattım farkındayım bir an önce almam lazım bir şekilde lastiği, kullanıcılarından yorum beklıyorum.
Simdiden tesekkur ederim herkese
|
Son Giriş: 11 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 12 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 20
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 8.412 (Bu ay: 569)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası