Şimdi Ara

ford fiesta 2014 model 4 mevsim lastik önerisi acil!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
3.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2014 model ford fiesta aracim var. Jant ölçüm 195 / 50 / R15 . Ilk aldiğimda tekeri yarmislardi 4 ünü de pirelli cinturato p1 verde ile değişmiştim. (çok zorda kalmıştım lastikcide bu olduğundan bunu seçtim arastirdigimdan değil yani .. )

Haftaya uzun yola çıkacağım ve artık bebek olduğu için lastikleri değiştireceğim. 4 mevsim alayım dedim güvenlikli olsun diye o da 195 / 50 / R15 de nokian dan başka yok... Istanbul avrupa yakasında oturuyorum çoğu lastikçi de nokian yok. nokian in bayi listesinden bulduklarım da da ellerinde yok 2017 tarihli var sipariş edersen getiririz diyolar.

Uzman arkadaşlara soruyorum, fiesta da bu ölçülerde nokian ya da başka marka 4 mevsim lastik kullanan oldu mu? profesyonel kullanıcı değilim aracı hobi amaclı kullanmıyorum yani çok performans / konfor beklentim yok. En önemli kriterim güvenlik. Ama kış lastiğini ayıracak bütçem de yok..

Ne öneririsiniz 2017 tarihli nokian alınır mı? Dedigim gibi araştırdım ama başka 4 mevsim bulamadım....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yaz+kış ayrı ayrı alsanız daha iyi bence. Petlas starmaxx milestone debica gibi ekonomik yaz ve kış lastikleri var. Çok fazla bir fark olmaz fiyat açısından. Ayrica üzerindeki lastikleri 2.el olarak lastikciler alıyor.

• Hocam cevap için teşekkürler ama 4 mevsim alayım diyorum. çünkü kullanmadiklarini da saklamak ayrı bir dert.. Evde yerim yok lastikciler belli miktar karşılığı sakliyotlarmis ama uğraşmak da çok istemiyorum açıkçası...

• quote:

Orijinalden alıntı: hotel california

ara ölçü olduğu için bu ölçülerde normal lastik bulmak bile zor ki 4 mevsim daha zor hocam. bebek var ve cok km yapmıyorum diyorsanız bunu alın

https://www.continental-lastikleri.com.tr/binek/lastikler/contiecocontact5

Ecocontact 5 kesinlikle tavsiye etmiyorum hocam. Arabamın orijinal lastikleri. Hiç memnun değilim. Taş gibi sert, gürültülü lastik.

• yaz geliyor yazın en güvenli lastik yaz lastiğidir. 4 mevsim lastikler yazın güven vermez kışında güven vermez.

illa 4 mevsim alacaksan michelin crossclimate+ almalısın başka 4 mevsim nokian falan hikaye.
  • Ben eski arabama milestone almistim. Olaganustu yumusak bir lastik.

B sinifi hepsi takoz bilirsiniz.

Bari yumusak lastik alinda biraz olsun konforu artar :-))

• 4 mevsim lastiği kötüleyenler işin düz mantığında olanlardır. 10.000 km oldu nokian weatherproof kullanıyorum i20 aracımda 185 60/15 ölçülerim. Yazın izmit-antalya ve izmit-marmaris yaptım. Sıcakta hiçbir güvensizlik vermedi. Kışın kartepeye çıktım defalarca patinaj bile çekmedim. Yakıt tüketimim 0.2 litre arttı evet. Ama ne yol tutuşta ne de fren mesafesinde hiçbir olumsuzluk yok. Ayrıca lastiğin su tahliyesi harika, yüksek hızda aracın tek tarafı su birikintilerinden geçerken direksiyon sarsılmıyor hiçbir şekilde. Ayrıca lastik ciddi derecede sessiz. Pirelli cinturato p6’dan sonra.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2014 Bmw 3.20d Jant tavsiyesi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Michelin cross climate iki yıldır kullanıyorum, (185/65 r15)gerek izmir sıcağında gerekse doğu bölgelerinde -27 derecelerde kullanıyorum;

Artıları: kışlık yazlık değişiminden kurtarması, yağmurda inanılmaz başarılı.iki yıl önca alırken çok araştırmıştım, yorumlar ve testleri incelemem sonucu edindiğim fikir genelde yaz koşullarına yakın bir kış lastiği olduğu yönündeydi.

Eksileri: ilk alım maliyetinin yüksekliği, yapılan km ye göre aşınma bana biraz yüksek geldi, subjektif bir yorumum bu, lastik diş derinlik ölçer ile ölçmedim

Çekimser:Yakıt tüketimindeki artıs olup olmadığından emin değilim.

Not: eğer yaz kış ayrı yapabiliyor ise kışlık olarak nokin wr d4 önerebilirim(175/64 r14) ölçüsü için.

Lastik markası kadar o boyutlardaki lastikleri kıyaslamanız daha iyi olcaktır.

Fiyat/performans olarak yazlık lastikte continental in alt markası olan "Barum" markasını incelemenizi öneririm.

Saygılarımla.

• Eşimde 2008 fieata var 1,6 otomatik. Aynı ölçülerde nokian wp var Ankara kışında ve yazında 2 yılına girdi. Biraz sesli olması dışında (bu arabanın yalıtımıyla be amortisotlerle de alakalı olabilir tabi) biz memnunuz. Hafta sonları bebek koltuğu fiesta da takılı olduğundan ben de kullanıyorum. Bir tedirginlik yaratmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: predator93

yaz geliyor yazın en güvenli lastik yaz lastiğidir. 4 mevsim lastikler yazın güven vermez kışında güven vermez.

illa 4 mevsim alacaksan michelin crossclimate+ almalısın başka 4 mevsim nokian falan hikaye.

Atma ziya hayatında goodyear 4 seasons kullanmamışsın atıp tutuyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

quote:

yaz geliyor yazın en güvenli lastik yaz lastiğidir. 4 mevsim lastikler yazın güven vermez kışında güven vermez.

öncelikle uslubuna dikkat burası bir forum. lastiğin her zaman en iyisini kullanırım yaşadığım şehir yazın-yaz kışın-kış lastiği kullanılması gerektiren bir yer şuan goodyear ultragrip 9 lastiklerim var yazlıklarım da kuruda max performans lastiklerine yakın sonuç veren hankook ventus prime 3 kullanıyorum.

goodyear vector 4 sezon lastikler kuruda berbat lastiklerdir. daha çok kışlık kullanıma yöneliktir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

quote:

öncelikle uslubuna dikkat burası bir forum. lastiğin her zaman en iyisini kullanırım yaşadığım şehir yazın-yaz kışın-kış lastiği kullanılması gerektiren bir yer şuan goodyear ultragrip 9 lastiklerim var yazlıklarım da kuruda max performans lastiklerine yakın sonuç veren hankook ventus prime 3 kullanıyorum.

goodyear vector 4 sezon lastikler kuruda berbat lastiklerdir. daha çok kışlık kullanıma yöneliktir.

Bak bir kere ön yargılısın 4 mevsimde goodyear 4 season kullanmamışsın. Ön yargından ötürü michelin cross modelini söylüyorsun. Kullanmadığın bir lastiği birinci sıraya koyamazsın. Burası forum insanları objektif bir şekilde yönlendirmen lazım. Ondan dolayı bu şekilde yazdım ama anlayamamışsın her neyse.

• Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. Michelin cross climate de düşünmüştüm ama benim ölçü de yok malesef.. iyice kafam karıştı yaw ne yapsam şimdi gerçekten hiç bilmiorum :( :(

• Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. Michelin cross climate de düşünmüştüm ama benim ölçü de yok malesef.. iyice kafam karıştı yaw ne yapsam şimdi gerçekten hiç bilmiorum :( :(

• cemald kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim hocam tek kullanan sizsiniz galiba 2017 de olsa alayım bari o zaman Ankara da memnunsaniz Istanbul da işimi görür diye ümit ediyorum

• EmreGLC kullanıcısına yanıt
    Adac testinde gördüğüm kadarıyla GY vector 4sezon kuruda michelinden çok geride ama karda michelinden daha iyi buna bakarak daha çok kış mevsimine dönük bir lastik olduğunu söyleyebiliriz.

not: Adac testinde iyi bir yaz lastiği kuruda 8-9 arası puan alırken GY vector 4sezon 4.2 puan almış.

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2016-ADAC-All-Season-Tyre-Test.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi predator93 -- 1 Nisan 2018; 16:28:44 >
  • ceycey84 C kullanıcısına yanıt
    İşinizi görecektir. Ama kış performansı yazdan daha iyi bu lastiğin

• Selamlar herkese nokian wp taktırdım. Kısmetse de bu hafta yolculuk yapacağım. ilk izlenimlerim : Araba biraz yükselmiş oldu . lastik de eskiye nazaran biraz gürültülü. ama bunları biliordum zaten. fren mesafesinde bir sıkıntı hissetmedim. ılerleyen zamanlarda da paylaşırım tecrübelerime. Herkese çok teşekkürler...

• Selamlar,

Aracımı 2020 temmuz ayında satana kadar kullandım nokianları 20000 km civarı.. Herhangi bir problem yasamadım. Sadece biraz asınma vardı son muayenede ama hala guvenlı sınırlar icindeydi dis derinligi.

Simdi yeni bir arayısım var, yorumlarınızı beklerim:

https://forum.donanimhaber.com/bridgestone-weather-control-a005-4-mevsim-oto-lastigi-kullanici-yorumlari-acil--151008173

Madem memnundn niye baska bakıyorsun diyenler icin de bu yenı lastik baktıgım aracı esım kullnacak, darbeden kacamaz ve nokian ona biraz yumusak gelir diye dusundum. Malesef kuresel ısınma yuzunden karlı gun sayısı da oncekı gibi degıl o yuzden baska alternatıflere bakıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.