Şimdi Ara

Kışlık lastik tavsiyesi (Opel Corsa F)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Opel corsa f aracım için kışlık lastik arıyorum. Kış memleketinde olduğum için kışlık lastik şart maalesef. Önerileriniz nelerdir, özellikle F/P lastikleri bakıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi star scream -- 16 Eylül 2021; 21:52:13 >

• Elegance özel seri olunca lastik tercihi farklı mı oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • :D Petlas tak geç

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel.

• Aradığın lastik ebatınıda yazsaydınız keşke?

• Sizin için fiyatı çok uçlarda değilse ve kış memleketinde yaşadığınız için şahsen şiddetle nokian WR Snowproof öneririm...
    Ancak yok fiyat daha uygun olsun derseniz debica kışlık kullanmış ve o dönem memnun kalmıştım...
    Birde hiç kullanmadım ama (artık 4 mevsimlere döndüm) o dönemde arastirdigimda Bridgestone Blizzak LM005 çok dikkatimi çekmiş ve beğenmiştim.
    Tekrar kışlık lastik alacak olsam ben herhalde Nokian ve Bridgestone arasında kalırdım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 17 Eylül 2021; 10:33:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

Aradığın lastik ebatınıda yazsaydınız keşke?

195 55 r16 şuan kullandığım lastikler.

Hocam Nokiana baktımda fiyatı çok fazla. Şuan araba yüzünden borç içinde yüzüyorum, çok zorlar beni :(

@True_Sun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi star scream -- 17 Eylül 2021; 12:42:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VW CC 19 JANT LASTİK ÖNERİSİ
    5 yıl önce açıldı
    Ford Focus lastik tavsiyesi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • star scream S kullanıcısına yanıt

Aynı lastikler i20 de de var

Bende geçen sene185 65 15 snowways4 aldım tanesi 283 liraya 4tanede orjinal sac jant aldım 400 liraya

Öyle kullanıyorum lastiği janttam sökme derdi yok

Daha kolay imkanın varsa böylesi daha mantıklı.

Ara ebat lastikleri diğerlerine nazaran pahalı

Acelen yoksa kasım ay sonunu indirimi bekle

• quote:

Orijinalden alıntı: star scream

195 55 r16 şuan kullandığım lastikler.

Hocam Nokiana baktımda fiyatı çok fazla. Şuan araba yüzünden borç içinde yüzüyorum, çok zorlar beni :(

@True_Sun

Debica / sava fiyatlarina bir bakın o zaman...

Ikiside kesinlikle tatminkar sonuç verecektir.

Bir de falken in 4 mevsim lastiğini kullandım tatminkar bir performansı vardı.

Kış lastiği de iyi olabilir. Bir inceleyin isterseniz...

• Lastikte f/p'ye girmemek lazım. Kış memleketi dediğin erzurum, kars falansa zaten direkt conti wintercontact bakman lazım. Yok ankara falan ise hiç param yok diyorsan, uzun yolda yapmıyorum dersen petlas veya falken yeter. Ama uzun yol yapıyorsan, hız yapıyorsan wintercontact hariç bakma bile.

• quote:

Orijinalden alıntı: AtesHırsızı

Lastikte f/p'ye girmemek lazım. Kış memleketi dediğin erzurum, kars falansa zaten direkt conti wintercontact bakman lazım. Yok ankara falan ise hiç param yok diyorsan, uzun yolda yapmıyorum dersen petlas veya falken yeter. Ama uzun yol yapıyorsan, hız yapıyorsan wintercontact hariç bakma bile.

Karstayız hocam. Uzun yol yapmıyorum, günlük okula hanımı bırakıp kendi okuluma gidiyorum. 15 tatilde memlekete gideriz sadece. Continental baya pahalı be hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi star scream -- 17 Eylül 2021; 19:11:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: star scream

Karstayız hocam. Uzun yol yapmıyorum, günlük okula hanımı bırakıp kendi okuluma gidiyorum. 15 tatilde memlekete gideriz sadece. Continental baya pahalı be hocam.

Alıntıları Göster

Benim 185 65 R15 için 600 lira civarıydı, baktım şimdi senin ki ara boyut olduğu için fiyat 1100 liraya falan çıkıyor. Çelik sac jant falan durumun yoksa falken'e bi bak hocam 1100 lira gerçekten pahalı. Ama hız yapman çok sağlıklı olmaz falken/petlas vs. gibi lastiklerle. Ben çok lastik omzu yardım öyle lastiklerde, karda kışta hoş olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtesHırsızı -- 17 Eylül 2021; 21:19:57 >

• Sava al kullanıyorum memnunum

• 195 55R16 yerine 205 55R16 takabilirsiniz o jantlara. Fiyat olarak da daha makul olur.

Tavsiye olarak
    Nokian WR D4 veya
    Goodyear Ultragrip9 önerebilirim.

• Fiyat performans da sava eskimos3 be nokian wrd4 öne cıkan modeller her ikisinide kullandım ikiside karda ve karla hafif kaplanmış buzlu zeminde gayet başarılı nokian kuruda epey iyi sava ya göre

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bana da lazım, Bir 10 sene Goodyear kullandım,sessizliği,performansı çok güzeldi.Burda bir arkadaşın söylediği mantıklıydı,çoğu lastik ilk sene aynı ama sonraki senelerde kaliteli lastik farkını ortaya koyuyor.Malum fiyatlardan dolayı ben de orta halli bir şey alacam.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Michelin Alpin 6 öneririm fakat biraz pahalı

• quote:

Orijinalden alıntı: fractal design

195 55R16 yerine 205 55R16 takabilirsiniz o jantlara. Fiyat olarak da daha makul olur.

Tavsiye olarak
    Nokian WR D4 veya
    Goodyear Ultragrip9 önerebilirim.

https://www.hepsiburada.com/nokian-wr-d4-205-55-r16-91t-kis-lastigi-uretim-yili-2021-p-HBV00000LI4LV

Benim şuan kullandığım lastikler 195 55 r16 87H , nokian 91t sıkıntı olur mu acaba?

• star scream S kullanıcısına yanıt

Hiç sorun olmaz.

Lastik ölçülerindeki değerlerin açıklaması bir çok internet sitesinde mevcut.

195 veya 205 dediğimiz lastiğin yere basan genişliğini

55 dediğimiz yere basan genişliğin %55i kadar yanak kalınlığını

R16 dediğimiz jant çapını

88 veya 91 rakamı lastiğin taşıyacağı yük değeri

H veya T gibi harfler de lastik için maksimum hızı belirtir.

195 55 R16 88(T-H-V-W) yerine 205 55R16 91 (T-H-V-W) lastiği gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

195 55R16 B sınıfı araçların çoğunda standart ölçü haline gelmesine rağmen lastik fiyatı hala olması gerekenden yüksek. Çoğu araç sahibi lastik yenilerken 195 yerine 205 taban tercih ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: fractal design

Hiç sorun olmaz.

Lastik ölçülerindeki değerlerin açıklaması bir çok internet sitesinde mevcut.

195 veya 205 dediğimiz lastiğin yere basan genişliğini

55 dediğimiz yere basan genişliğin %55i kadar yanak kalınlığını

R16 dediğimiz jant çapını

88 veya 91 rakamı lastiğin taşıyacağı yük değeri

H veya T gibi harfler de lastik için maksimum hızı belirtir.

195 55 R16 88(T-H-V-W) yerine 205 55R16 91 (T-H-V-W) lastiği gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

195 55R16 B sınıfı araçların çoğunda standart ölçü haline gelmesine rağmen lastik fiyatı hala olması gerekenden yüksek. Çoğu araç sahibi lastik yenilerken 195 yerine 205 taban tercih ediyor.

Çok teşekkürler hocam.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.