Hani yillardir keşke böyle olsa dediğimiz şeylerden biri de artık gerçek oldu.
Ha iş işten geçti mi ?
Yaklaşık 4 yıl kadar geçti :-)
Sizce dün itibariyla yağ yakan mal motorlu egea 1.4 easy arabayı 870 bine alan arkadaşımda olduğu gibi
Böyle arabalara 900 bin TL olması saçmalığına bir son verilecek adımlar dahası gelir mi ?
Evet 3 tane 2022 yılında sıfır aldiğim motosikletleri 2023 yılında sattım. Sonra 2023 yılında başka bir sıfır motor aldim iki ay kullanıp sattım. Şimdi ise yine iki aydır kullandığım motoru birine satsam 5. Yi satmış oluyorum.
Ve başka bir motor alacağım.
Yani 5. Yi satarsam bir ceza vs bana çıkarırlar mi ?
Not ticaret yapmıyorum.
3 tane almamın nedeni araba alıp koyamadigim için paramın degerini korumak için 2022 yılında 3 adet motor alıp 1 ini aktif kullanıyor olmamdi.
1986 doğan ile uzun yol
1000 km gitmeyi düşünüyorum bayramda. Daha önce 89 model doğanın vardı onunla da gidip gelmiştim. En ufak sorun olmamıştı. Şimdi motorunu indirip bütün yağ ve su contalarini degitirdigim gerek olmamasına rağmen Sekman attirdigim doğan ile çıksam yola. Bilmediğim bir yeri bozulur mu ?
Birde 100 ü geçince sağa sola gezeleme yapıyor.
Birde 100 de bile giderken araba çok bağırıyor sanki gidemiyor gibi. Neden olur sizce ?
89 doğan ile 150 ile rahatça gidiyordum.
Bununla 120 bile yapamıyorum.
Hem gezeliyor hem motor bağırıyor fazlasıyla.
Ucuz kan
Batı bizden b sınıfı basit bir araba için 10 yıl kendisine köle gibi çalışmamızı istiyor.
Kendi vatandaşlarindan ise birkaç ay veya bir yıl istiyor.
Haklılar mi ? Bence evet.
Çünkü düşünüp kafa yorup emek verip teknolojik olarak ilerlemişler. Ve bunun karşılığını almak isterler doğal olarak.
Bize ise şu anda ağlama duvarına dönen donanimhaber gibi bloglar kalıyor.
Malesef bütün beyinlerimizi sigortalı bir iş karsiliginda hayatını bitirdik.
Sadece ay sonunu getirmeye çalışan bir grup ve çok az bir onların sırtından geçinen tacirlerden olusuyoruz.
Şahsen ben 15 yaşımda iken çeşitli elektronik deneysel çalışmalar yapıyordum.
Hiç olmayan başarısız deneylerim oldu.
Uçmak için paraşüt yapıp dağdan atladigim bile oldu.
İçimde benim sürekli icat yapan bir beyin var
Çok değişik olmadık şeyler geçiyor aklımdan.
Ama malesef idealin ne veya büyüyünce ne olacaksın dediklerinde o sınıftaki ben öğretmen olmak istiyorum diyen insan olamadım.
Ben hep kendimi labaratuvarda elektronik ve mekanik gelişimler yapan bir insan olarak hayal ettim.
Hayatım boyunca hiç evlenmeden bunu yapmak isterdim.
Ama şu anda maaşlı bir işe hayatımı sattım.
Artık ne icat var ne o icadı yapacak labaratuavarim var ne bu işler için malzeme alacak param var.
İşte benim gibi milyonlardan oluşan büyük bir grup olduğunu biliyorum ülkemizde.
En azından benimle birlikte deney yapan en yakın iki arkadaşım aynı benim gibi oldular.
Bu arkadaşlardan biri yazılımla ilgili bir üniversite okudu ve bir sürü oyun program vs şeyler yaptı ama hiçbirinde hala bir yol alamadı. Şu anda hala Tübitak ta ve Amerika'da bir üniversitede yaptığı programların incelemesi yapılıyor
Diğer arkadaşta zaten benim gibi oldu malesef hayatı boyunca boynunuza gelen geçim derdi evlenip çoğalma vs derdi bizi bitirdi.
Ülke olarak kredi ödüyoruz. Hemde Batı'nın bize sattığı arabaları almak için.
Çok basit bir teknoloji ile bizim kanımızı satın almış durumda batı.
Hatta kemiginizi çocuklarımızı.
Bunu körüklemek içinde birbirimize onların arabasıyla hava atma duygusunu yerleştiriyor.
Batı'nın yaptiklari kendisinin sadece parasıyla koltuğuna oturmak dışında bir özelliği olmayan Ünal Turan sosyal medyadan ayda 300 bin TL den fazla kazandığını kendi söyledi
Böyle insanlara parayı verip baaak benim Ferrarim var sizin var mı dedirten ve bizim içinize onunla sidik yarışına girme hırsını sokanda yine batı
Bir memur bir araba bir ev için hayatını veriyor.
Bizi hapsetmişler.
Çıkış yolllarimizi kapatmışlar.
Hepimiz apartmanda yaşıyoruz.
Hapishane gibi
Eski Osmanlı evlerini düşünün.
Bahçeli iki katlı balkonundan bahçeye baktığınız.
Sadece size ait olan o ev ..
Tavanı çok yüksek. Geniş ferah.
Kapısı şimdiki camilerin kapısı kadar büyük.
Ama geleceğimize bakın şimdi.
60 metrekare daracık birbirine yapışık yapışık yapılmış tavanı alçak fare deliği gibi evler.
Hatta o ev için 10 yıl çalışıyoruz
Market olmadan yaşayamıyoruz.
Herşeyi hazır aldığınız için bunun bedelini de ömür ve vakit olarak ödüyoruz.
1970’lerde davranışçı bir araştırmacı John B Calhoun nün yaptığı deneyi okumanızı tavsiye ederim.
Herşeyin kolay elde edilmesi aslında iyi birşey değildir.
Hangi tarifeye geçsem
Arkadaşlar Türk Telekom prime expert tarifesi kullanıyorum.
Aylık 100 civarı ödüyorum.
Tahhüdüm bitecek bugün.
Aylık 25 GB 1000 dk heryöne var
Daha avantajlı f/p odaklı Vodafone de Turkcell de veya Türk Telekom da bir tarife önerebilir misiniz
Ama aylık en az 25 GB olacak
konu açıp laf yemekten hoşlanmam ama bilginiz olsun.
Fiat easy dende boş olacak şekilde egea üretip 150 bine satmayı planlıyormuş. Hava yastıkları klima olmayacak 4 cam manuel 13 jant vs vs olacakmış.
86 doğan ile gezilerim
Böyle bir başlık açıyorum.
Artık 86 model doğanın ile gezdiğim yerleri ve maceralarını buradan sizlerle paylaşacağım.
İlk olarak kar bulunan bir dağa gittik. Kartopu oynama kardan adam yapma ve kayma gibi şeyler yaptık.
Motor rektefe
Tofaş motorumda piston Sekman değişecek sadece. Ve piston yatağıklarindan iki tanesi taslanacak. Üst kapak biyel kolları yataklar vs hepsi sağlam. Yatakları zaten sağlam olduğu halde yinede değiştireceğim.
Ancak yağ pompası da sağlam ama usta değiştirelim diyor.
Sizce neden değiştirmek gerekir sağlam olan bir parça ?
Evet arkadaşlar beni hatırlayanlar olacaktır.
Bir yıl önce emperyalizme inat 2013 seymbol aracımı 80 bine satmış sonra Broadway almış sonra renoult 12 tx almış sonrada motoru bitik bir Nissan sunny almıştım.
Nissan sunny i satamama konusunda çok dert yanmistim. Bir aracın 2. Elinin olmaması benim 6 ay gibi bir can sıkıcı süreç yaşamama sebep oldu.
Zararına sunnyden kurtulduktan sonra şimdi butcemde olmadığı için bir şahin alıp ayağımı yerden kessin hesabı bir düşünce içerisindeyim.
Böyle dusunmemin sebebi mevcut banka borçlarımı bir an önce kapatmak ve ondan sonra iyi bir araç almak.
LPG su sıralar 7 TL civarında.
Şahinler LPG de kaç litre yakıyorlar.
Benzinde kaç litre yakıyorlar.
Bununla ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim
2004 Kangoo 1.5 DCI
Bu aracı 60 bine alınır mı 300 bin km de ve baya iyi bakımlı.
Tek sürgülü ve klimasız olması ve fiyatı olarak nasıl bir sonuç olur alirsak sizce ?
HER ZAMAN DİK DUR EĞİLME BÜKÜLME YANLIŞI DOĞRUDAN AYIR VE DOĞRU OLAN YOLDAN TEK BAŞINA YÜRÜ SONUNA KADAR... |
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.774
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 162.810 (Bu ay: 2.877)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.893 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası