Evet arkadaşlar beni hatırlayanlar olacaktır. Bir yıl önce emperyalizme inat 2013 seymbol aracımı 80 bine satmış sonra Broadway almış sonra renoult 12 tx almış sonrada motoru bitik bir Nissan sunny almıştım. Nissan sunny i satamama konusunda çok dert yanmistim. Bir aracın 2. Elinin olmaması benim 6 ay gibi bir can sıkıcı süreç yaşamama sebep oldu. Zararına sunnyden kurtulduktan sonra şimdi butcemde olmadığı için bir şahin alıp ayağımı yerden kessin hesabı bir düşünce içerisindeyim. Böyle dusunmemin sebebi mevcut banka borçlarımı bir an önce kapatmak ve ondan sonra iyi bir araç almak. LPG su sıralar 7 TL civarında. Şahinler LPG de kaç litre yakıyorlar. Benzinde kaç litre yakıyorlar. Bununla ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Tofaş Şahin - Doğan Yakıt Tüketimi Hakkında Bilgiler
Tofaş Şahin ve Doğan modelleri, Türkiye'de uzun yıllardır üretilen ve tercih edilen araçlar arasında yer almaktadır. Yakıt tüketimi, araç sahipleri için önemli bir konudur. Bu metinde, Tofaş Şahin ve Doğan modellerinin yakıt tüketimi hakkında bilgiler bulabilirsiniz.
Benzinli Motorlar
Tofaş Şahin ve Doğan modelleri, 1.4 ve 1.6 litre benzinli motorlarla üretilmektedir. 1.4 litrelik motor, ortalama olarak 100 kilometrede şehir içinde 7,5 litre, şehir dışında ise 5,5 litre benzin tüketmektedir. 1.6 litrelik motor ise şehir içinde ortalama 8,5 litre, şehir dışında ise 6 litre benzin tüketmektedir.
LPG'li Motorlar
Tofaş Şahin ve Doğan modelleri, LPG'li motorlarla da üretilmektedir. LPG'li motorlar, benzine göre daha uygun fiyatlı bir yakıt seçeneği sunmaktadır. 1.4 litrelik LPG'li motor, ortalama olarak 100 kilometrede şehir içinde 9 litre, şehir dışında ise 7 litre LPG tüketmektedir. 1.6 litrelik LPG'li motor ise şehir içinde ortalama 9,5 litre, şehir dışında ise 7,5 litre LPG tüketmektedir.
Kilometre Başına Yakıt Maliyeti
Yakıt tüketiminin yanı sıra, kilometre başına yakıt maliyeti de önemli bir husustur. Benzin ve LPG fiyatları sürekli değiştiği için, kilometre başına yakıt maliyeti de buna göre değişebilir. Güncel benzin ve LPG fiyatlarını dikkate alarak, kilometre başına yakıt maliyetinizi hesaplayabilirsiniz.
Yakıt Tüketimini Etkileyen Faktörler
Yakıt tüketimini etkileyen bir takım faktörler vardır. Bunlar arasında sürüş tarzı, trafik koşulları, lastik basıncı ve hava koşulları yer almaktadır. Agresif sürüş tarzı, sık sık dur-kalk yapmak ve düşük lastik basıncı yakıt tüketimini artırabilir.