Bildirim
1.6 tempra motorlu şahin alınırmı?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü, 2 Mobil
Giriş
-
Tempra motorlu da olsa şahin almanı tavsiye etmem ancak tempra motor uzun yolda hararet yapmaz, aracı yorarsan özellikle mersin antalya sahil yolu gibi yerlerde dikkatli kullanman gerekir ki tempra motor dışında başka motorlarda devirsiz vb sebeblerle kullanırsan doğal olarak hararet yapabilir.
6500 liraya başka araçlara da bakabilirsin... aslında bende 10.000 civarı bir araca bakıyorum ama pek temiz bir araca rastlayamadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baybars Sultan -- 23 Eylül 2010; 11:42:45 > -
Benim kişisel görüşüm aynı paraya aynı yıla ait tipo veya tempra bulmak daha uygun olabilir.quote:
Orijinalden alıntı: Baybars Sultan
Tempra motorlu da olsa şahin almanı tavsiye etmem ancak tempra motor uzun yolda hararet yapmaz, aracı yorarsan özellikle mersin antalya sahil yolu gibi yerlerde dikkatli kullanman gerekir ki tempra motor dışında başka motorlarda devirsiz vb sebeblerle kullanırsan doğal olarak hararet yapabilir.
6500 liraya başka araçlara da bakabilirsin... aslında bende 10.000 civarı bir araca bakıyorum ama pek temiz bir araca rastlayamadım.
Daha güvenli ve daha konforlu yolculuklar yaparsınız, eğer bakım maliyetlerini az biraz arttırmayı göze alabiliyorsanız.
-
arkadaşlar teşekür ederimquote:
Orijinalden alıntı: bal974
Benim kişisel görüşüm aynı paraya aynı yıla ait tipo veya tempra bulmak daha uygun olabilir.
Daha güvenli ve daha konforlu yolculuklar yaparsınız, eğer bakım maliyetlerini az biraz arttırmayı göze alabiliyorsanız.
Alıntıları Göster
tipo bakıyorum 95model ama dijital gostergeli çoğu dijital göstergeler sapıtıyor dedikleri için üstüne düşmüyorum normal ibrelilerde çok pahalı vede km leri çok yuksek fiyatlarda zaten almış başını gidiyor adam doğan satıyor 12.000 e yaa nezaman düşücek bu fiyatlar biran evvel düşsede bizde kesemize göre aracımızı alabılsek
-
Arızalanan tipo-tempra göstergeleri artık kolaylıkla tamir edilebiliyorlar. Her sanayide bunu yapabilecek birkaç tane usta vardır.quote:
Orijinalden alıntı: mehmetkyr
arkadaşlar teşekür ederim
tipo bakıyorum 95model ama dijital gostergeli çoğu dijital göstergeler sapıtıyor dedikleri için üstüne düşmüyorum normal ibrelilerde çok pahalı vede km leri çok yuksek fiyatlarda zaten almış başını gidiyor adam doğan satıyor 12.000 e yaa nezaman düşücek bu fiyatlar biran evvel düşsede bizde kesemize göre aracımızı alabılsek
Alıntıları Göster
İlk yıllarda arızalanan göstergeleri tamir edebilecek usta yoktu ve sıkıntılar yaşanmıştı. Servise gidince değiştirilmesi gerekiyordu ve epey masraf çıkartıyordu.
Analog göstergeli olarak Tİpo 2.0 16V'lere baktıysanız pahalıdır.
Tipo S ve Tempra S'lere baktınız mı? Onlarda dijital gösterge yok, analog gösterge var.
-
quote:
daha neler yav hakkaten noluyor bunlara
hocam aslında biraz daha biriktirme olanağın olsa chevrolet in kalos tarzı modeline bakabilirsin..
hyundainin eski kasalarıda çok yüksek fiyatta degiller,üstelik yakıtıda ekonomik..siz bilirsiniz yinede..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Healthliker -- 23 Eylül 2010; 12:34:31 >
-
1.6 tempra motorunun hiçbir özelliği yoktur. bildiğin karbüratörlü motorquote:
Orijinalden alıntı: Healthlikerquote:
daha neler yav hakkaten noluyor bunlara
hocam aslında biraz daha biriktirme olanağın olsa chevrolet in kalos tarzı modeline bakabilirsin..
hyundainin eski kasalarıda çok yüksek fiyatta degiller,üstelik yakıtıda ekonomik..siz bilirsiniz yinede..
Alıntıları Göster
doğan slx.lerde de tempra motoru var, onlarda aynı boru gibi yakmakta
-
quote:
Orijinalden alıntı: tandem_78
1.6 tempra motorunun hiçbir özelliği yoktur. bildiğin karbüratörlü motor
doğan slx.lerde de tempra motoru var, onlarda aynı boru gibi yakmakta
Çok doğru -
quote:
sen çok para diye 6.500 liraya şahini almadınsa, o fiyata bulduğun tipoya asla yanaşma.
düz gösterge, tipo s ve sedicivalvole"lerde var
s" ler standart 1.4 motordur, karbüratörlüdür.
sedicivalvoleler 2.0dır. 140 hp ve 16v dir vede full enjeksiyonludur
km takıntın varsa mpi motor tipo alacaksın. ben 5yıl kullandım 166binde sattım ve motoruna daha anahtar deymemişti
-
@Tandem hocam bir kaç sorum olacak şu an 2. el piyasası gerçekten fiyat olarak yüksek mi tabiri caizse fiyatlar şişirildimi ? yani kısacası kurban bayramı sonunu beklemenin bir anlamı varmı?quote:
Orijinalden alıntı: tandem_78quote:
sen çok para diye 6.500 liraya şahini almadınsa, o fiyata bulduğun tipoya asla yanaşma.
km takıntın varsa mpi motor tipo alacaksın. ben 5yıl kullandım 166binde sattım ve motoruna daha anahtar deymemişti
Alıntıları Göster
Ayrıca 10 bin ile maksimum 13 bin tl ye kadar araç alabilirim yıllarca polo kullandım artık küçük tipo,uno,polo tarzı bir araç istemiyorum skoda fabia 2001-2003 aralığı 12-13 bin tavisye edermisin yada tavsiye edebileceğin bir araç varmı ?
-
merhaba arkadaşlar dün akşam arkadasımın tanıdıgının 2000 model şahinini gördük konustuk satarmısın felan dedik alıcımısın dedi evet ilk arabam olucak dedim girdik sohbete cocuk arabasını övmedi kötü yanlarınıda soyledı yaptıklarını anlattı kısacası araç çok diri duruyor 4ay takside çalıştı dedi onunda hikayesini anlattı çocuk ben enayımıyım taksi çıkması araba alayım dedı arabayı bılıyordum arkadasımındı aldım dedı alıp almaman onemlı degıl gösterirz ustaya baktırırsın içine yatarsa alırsın dedi kafama takılan kısımlar araç 4ay takside çalışmış km de 160.000 sizce nasıldır 2000model şahin 7.500tlquote:
@Tandem hocam bir kaç sorum olacak şu an 2. el piyasası gerçekten fiyat olarak yüksek mi tabiri caizse fiyatlar şişirildimi ? yani kısacası kurban bayramı sonunu beklemenin bir anlamı varmı?
Ayrıca 10 bin ile maksimum 13 bin tl ye kadar araç alabilirim yıllarca polo kullandım artık küçük tipo,uno,polo tarzı bir araç istemiyorum skoda fabia 2001-2003 aralığı 12-13 bin tavisye edermisin yada tavsiye edebileceğin bir araç varmı ?
Alıntıları Göster
birde şansımandan ses geliyor azıcık bu dedi bunlarda hastalık yaptırsanda olucak dedi ben yptırcaktım usta gene aynı ses zamanla oluak dedi yanı dedi sanfi pc fanı çalısıyormuş gibi bir ses gliyor azıcık
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetkyr -- 24 Eylül 2010; 8:31:12 >
-
quote:
@Tandem hocam bir kaç sorum olacak şu an 2. el piyasası gerçekten fiyat olarak yüksek mi tabiri caizse fiyatlar şişirildimi ? yani kısacası kurban bayramı sonunu beklemenin bir anlamı varmı?
bende 98 mpi tipo vardı. mayıs ayında 10bin liraya sattım. satmasam daha iyi olurmuş, koca yazı arabasız geçirdim. o tarihten beridir araba arıyorum ama fiyatlar hakkaten çok yüksek.
şahsen ben bora-golf-vectra tarzı bi araba bakıyorum. kurban bayramını beklemeye niyetim yok, artık bi araba almam şart, yeterince zaman kaybettim...
o bahsettiğin araba tipodan daha küçük. 10bin liraya alınabilecek en iyi araba 97-98 model mpi motor tipodur. 2000 modelini o fiyata bulabileceğini zannetmiyorum
o fiyat ve model aralığında anca ufak araba bulursun, skoda hakkında hiçbir bilgim yok. tek bildiğim az yakmasıdır
haricinde daha dolu olsun diyosan ya fiyatı artıracaksın yada modeli düşüreceksin başka çaren yok
10-13 bin liraya alabileceğin ve parasının hakkını verecek araba tipo slx tir kardeşim, başka da araba tanımam bilmem. (bak şimdi sattığım araba yine aklıma geldi gerçi yabancıda değil, yeğenimde)
-
quote:
Orijinalden alıntı: tandem_78
quote:
sedicivolve diye tabir edilen 2.0 16 v ler actiondur ve 148 psdir
-
quote:
merhaba arkadaşlar dün akşam arkadasımın tanıdıgının 2000 model şahinini gördük konustuk satarmısın felan dedik alıcımısın dedi evet ilk arabam olucak dedim girdik sohbete cocuk arabasını övmedi kötü yanlarınıda soyledı yaptıklarını anlattı kısacası araç çok diri duruyor 4ay takside çalıştı dedi onunda hikayesini anlattı çocuk ben enayımıyım taksi çıkması araba alayım dedı arabayı bılıyordum arkadasımındı aldım dedı alıp almaman onemlı degıl gösterirz ustaya baktırırsın içine yatarsa alırsın dedi kafama takılan kısımlar araç 4ay takside çalışmış km de 160.000 sizce nasıldır 2000model şahin 7.500tl
birde şansımandan ses geliyor azıcık bu dedi bunlarda hastalık yaptırsanda olucak dedi ben yptırcaktım usta gene aynı ses zamanla oluak dedi yanı dedi sanfi pc fanı çalısıyormuş gibi bir ses gliyor azıcık
merhaba şanzımandan nasıl bir ses geliyor eger debriyaja bastıgında ses degişiyorsa motorun sesi ise vites körüklerinde yırtılma olabilir onlar değiştiginde ses gider basit bi şey
ama vites kutusundan gacurt gucurt ses geliyorsa o arabanın şanzımanı gidik demektir hor kullanılmıştır buna istinaden debriyaj balatasıda yemiştir ve araba hor kullanıldıgı için modelli olmasına ragmen motoruda yemiş olabilir. diyeceğim eger öyle bi ses geliyorsa tafsiye etmem arabayı 1-2 yıl binersin ama önemli yerlerden masraf yaparsın çok bi mebla tutmaz ama masrafsız saglıklısı varken neden onu alasın,
tempra motoru tafsiye etmem uzun ömürlü olmazlar,
tempra alacaksanda mpı motorunu al hiçbir sıkıntı yaşamazsın biraz tuzludur tabi :) abs hava yastıgı full onlar,
bende 93 var full orjinal köylüden aldım erzincandan araba garajta yatıyordu bakımsız öyle arada şehre gidiyormuş bütün benzin ve radyotör hortumlarını değiştirttim ve hava filtresi değişmi yag trigere alt takım bunların hepsi değişti önden yandan hiçbi kazası yok arabanın boyasıda güzel masraf yapacagın bunlar olmalı yok şanzımandı motordu debriyaj seti idi bu üçünden biri sıkıntılıysa hepsinde yıpranma olabilir. km ye güvenme aşagı indirilebiliyor.
ben bunu satıp vectra alacagım sana tafsiyem vectradır temizini bulmak kaydıyla 93 ten altınıda alma vectranın
kolay gelsin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: alpaslanp
quote:
merhaba arkadaşlar dün akşam arkadasımın tanıdıgının 2000 model şahinini gördük konustuk satarmısın felan dedik alıcımısın dedi evet ilk arabam olucak dedim girdik sohbete cocuk arabasını övmedi kötü yanlarınıda soyledı yaptıklarını anlattı kısacası araç çok diri duruyor 4ay takside çalıştı dedi onunda hikayesini anlattı çocuk ben enayımıyım taksi çıkması araba alayım dedı arabayı bılıyordum arkadasımındı aldım dedı alıp almaman onemlı degıl gösterirz ustaya baktırırsın içine yatarsa alırsın dedi kafama takılan kısımlar araç 4ay takside çalışmış km de 160.000 sizce nasıldır 2000model şahin 7.500tl
merhaba şanzımandan nasıl bir ses geliyor eger debriyaja bastıgında ses degişiyorsa motorun sesi ise vites körüklerinde yırtılma olabilir onlar değiştiginde ses gider basit bi şey
ama vites kutusundan gacurt gucurt ses geliyorsa o arabanın şanzımanı gidik demektir hor kullanılmıştır buna istinaden debriyaj balatasıda yemiştir ve araba hor kullanıldıgı için modelli olmasına ragmen motoruda yemiş olabilir. diyeceğim eger öyle bi ses geliyorsa tafsiye etmem arabayı 1-2 yıl binersin ama önemli yerlerden masraf yaparsın çok bi mebla tutmaz ama masrafsız saglıklısı varken neden onu alasın,
tempra alacaksanda mpı motorunu al hiçbir sıkıntı yaşamazsın biraz tuzludur tabi :) abs hava yastıgı full onlar,
bende 93 var full orjinal köylüden aldım erzincandan araba garajta yatıyordu bakımsız öyle arada şehre gidiyormuş bütün benzin ve radyotör hortumlarını değiştirttim ve hava filtresi değişmi yag trigere alt takım bunların hepsi değişti önden yandan hiçbi kazası yok arabanın boyasıda güzel masraf yapacagın bunlar olmalı yok şanzımandı motordu debriyaj seti idi bu üçünden biri sıkıntılıysa hepsinde yıpranma olabilir. km ye güvenme aşagı indirilebiliyor.
ben bunu satıp vectra alacagım sana tafsiyem vectradır temizini bulmak kaydıyla 93 ten altınıda alma vectranın
kolay gelsin.
teşekür ederim yardımcı oldugunuz için o araçtan vazgeçtim sağlamı varken neden hasarlısını alayımki zaten araç 4ay takside çalıştı dedigi zaman araba gözümde bitti saol
-
tempra motorlu şahin alacağınıza kendi orjinal motoru üzerinde,fazla hırpalanmamış ilk veya 2. sahibinden temiz şahinler bakmanızı tavsiye ederim.hem ucuz hem sağlam olur.memurdan öğretmenden falan çok temiz şahinler var.benim görüşüm bu.quote:
Orijinalden alıntı: mehmetkyrquote:
Orijinalden alıntı: alpaslanp
quote:
kolay gelsin.
teşekür ederim yardımcı oldugunuz için o araçtan vazgeçtim sağlamı varken neden hasarlısını alayımki zaten araç 4ay takside çalıştı dedigi zaman araba gözümde bitti saol
Alıntıları Göster
-
Bizde 98 model şahin var. Babam da hastası zaten. Yolda Gerede'de 195 vurmuşluğumuz bile var. O da bilmeden olmuştu kimse inanmıyor da neyse. Motor sağlıklı, çekiş iyi gelmişsiniz kötülüyorsunuz resmen. Lpg'de 25 kuruş yakıyor. Şehir dışı 20 kuruş hesaplayın işte...quote:
Orijinalden alıntı: canersyds
tempra motorlu şahin alacağınıza kendi orjinal motoru üzerinde,fazla hırpalanmamış ilk veya 2. sahibinden temiz şahinler bakmanızı tavsiye ederim.hem ucuz hem sağlam olur.memurdan öğretmenden falan çok temiz şahinler var.benim görüşüm bu.
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: tifobakteri
Bizde 98 model şahin var. Babam da hastası zaten. Yolda Gerede'de 195 vurmuşluğumuz bile var. O da bilmeden olmuştu kimse inanmıyor da neyse. Motor sağlıklı, çekiş iyi gelmişsiniz kötülüyorsunuz resmen. Lpg'de 25 kuruş yakıyor. Şehir dışı 20 kuruş hesaplayın işte...
Hoca 195 vurduğun şahinle 4 senelik konuyu hortlatmışsın naptın ya -
quote:
Orijinalden alıntı: tifobakteri
Bizde 98 model şahin var. Babam da hastası zaten. Yolda Gerede'de 195 vurmuşluğumuz bile var. O da bilmeden olmuştu kimse inanmıyor da neyse. Motor sağlıklı, çekiş iyi gelmişsiniz kötülüyorsunuz resmen. Lpg'de 25 kuruş yakıyor. Şehir dışı 20 kuruş hesaplayın işte...
konuyu hortlatma diye buna derim 4 yıl olmuş konu biteli geldiniz yenilediniz şahinle 195 yapıp da hortlattığın tek şey bu konu olduysa şükretmelisin yine de,yapmayın böyle şeyler bir de bilmeden oldu demeniz de tuhafıma gitti inanmayanlara beni de ekleyin
-
Bu konu satılık Şahin'e gider .örnekevlere uğramaz ,şöför müsait yerde...
Benzer içerikler
- sbm kayıt bulunamadı
- motor yağı raf ömrü
- suv tavsiye 2024
- nissan primera 1.6 tekna kronik sorunları
- fiorino paket sıralaması
- renault arkana fiyat
- renault logan
- uçan araba fiyatları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X