Şimdi Ara

astra j landirenzo lpg li yakıt tüketimi??

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
58.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu aracı almayı düşünüyorum lpg ile yakıt tüketimi ne kadardır acaba kullanan bilen varsa lütfen paylaşsın bizimle...

• Hangi motor?
  • 1,6 115hp
  • aracımı 20 gündür kullanıyorum...adana olgun lpg landirenzo arıza lambası yanmaz kitle ve aracı 0 aldım montajı plaka takılmadan yaptırdım... garanti mesele olmuyor istediğim opel servisine gidebiliyorum...
    şehir içi 280 den fazla yaktıramadım. %40 tasarruf.
    şehir dışı 230 u genelde geçmiyor. 115 bglik bu tarz araçları devirli sürmeniz gerekir çünkü ruhsatta lpg işli şekilde 1502 kg yazıyor! ben lpg li sistemin herhalukarda bu gibi atmosferik motorlarda turbo ya göre daha az problem yaratacağını ve uzun ömürlü olacağını düşünüyorum. lpg de aracımı daha bir keyifle ve performans kaybı olmadan sürüyorum. aracı performans istenen yerlerde vites düşerek biraz yüksek devirlerde sürmeniz gerekiyor. örneğin kemerden antalyaya 20 dk. 3. vites 110 - 4. vites 140 km-hiç kasmadan- bu gibi sürüşlerde tabiki o değer 280 lere yaklaştı ama yine de mersin otobanında 180- 190 aralığında bir çok akranına göre bu motor %30 daha az yakıyor. yol tutuşu ve sürüş keyfi ise bu sınıftaki çok satan grubundaki hiç bir arabada bence yok. saygılarımla

• takip
  • opel ve landirenzo çok uyumlu hiç problem olmuyor ben vectra 2.0 da kullanıyorum ve yakıtım özellikle uzun yolda çok makul tavsiye ederim
  • araç otomatik mi birde lpg tüketimini yol bilgisayarından görebiliyormuyuz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu bayramda 4000 km den fazla yol yaptım.Ortalama yakıt 1 lt ile 10-11 km.Ortalama hız(bilgisayardan): 99km/h.Ortalama yakıt tük.(bilgisayardaki)8,7 Ortalama yakıt tutarı Km de 220 Kuruş. Araç 1.6 otomatik 115 lik Astra J.Tüp markası Landi_Renzo.Ağırlık durumu:Bagaj ağzına kadar dolu 2 yetişkin 2 çocuk.Uzun yolda otomatik-düz,klimalı-klimasız,ideal hız-sürat aralarında yakıtta %10 fark etti.Bu arada araç Tüpte 220 km/h hızı gördü.(fotosu mevcut).Astra J 115 otomatik LPG için
    söylenecekler bunlar.Bütün yakıt,ücret,hız bilgileri itinayla not edilmiştir.Bilgilerinize arzederim....

Orijinalden alıntı: kaleli88

Bu bayramda 4000 km den fazla yol yaptım... Bu arada araç Tüpte 220 km/h hızı gördü...Bilgilerinize arzederim....

Bayramda 4 kurban daha trafik canavarından son anda kurtuldu demek ... El insaf yahu, kendinizi düşünmüyorsanız arabadaki diğer insanları düşünün !! Anlamak güç ! Ben Vectra ile 200 üzerine çıkmaya korkuyorum dizlerimin bağı çözülüyor "Astra ile 220 km/h yaptım hemde arabada aile varken" diyorsunuz. !!
  • 220 ile giderken çocukların araçta olduğunu nereden çıkardın?Otobanda o hızı gördü.Dikkat et aracın ortalama hızı 99 diyede yazmışım.son 1500 km 22 saate alındı.Hesabını sen yap artık.Canavar sözünüde sana iade ediyorum.
  • quote:

Bu bayramda 4000 km den fazla yol yaptım.Ortalama yakıt 1 lt ile 10-11 km.Ortalama hız(bilgisayardan): 99km/h.Ortalama yakıt tük.(bilgisayardaki)8,7 Ortalama yakıt tutarı Km de 220 Kuruş. Araç 1.6 otomatik 115 lik Astra J.Tüp markası Landi_Renzo.Ağırlık durumu:Bagaj ağzına kadar dolu 2 yetişkin 2 çocuk.Uzun yolda otomatik-düz,klimalı-klimasız,ideal hız-sürat aralarında yakıtta %10 fark etti.Bu arada araç Tüpte 220 km/h hızı gördü.(fotosu mevcut).Astra J 115 otomatik LPG için
    söylenecekler bunlar.Bütün yakıt,ücret,hız bilgileri itinayla not edilmiştir.Bilgilerinize arzederim....

bugün ladi renzo takan bir yere gidip fiyat sordum. orda en iyi uyumlu olanın bu marak olsuğu,arıza ışığının yanmadığını,opel için özel programların olduğunu söyledi.
    sizin bir şikayet yada sıkıntınız oldumu? yakıtı bilgisayardan görüyorum dediğiz benzinmi lpg mi? aracın kullanıma göre kullandığı yakıtı mı gösteriyor?
    çekiş nsıl değişti? klimalı ve araç dolu iken ne derece kayıp oldu?
    sport tuşuna basılı iken çekiş nasıl?

• quote:

Orijinalden alıntı: paçoz81

aracımı 20 gündür kullanıyorum...adana olgun lpg landirenzo arıza lambası yanmaz kitle ve aracı 0 aldım montajı plaka takılmadan yaptırdım... garanti mesele olmuyor istediğim opel servisine gidebiliyorum...
    şehir dışı 230 u genelde geçmiyor. 115 bglik bu tarz araçları devirli sürmeniz gerekir çünkü ruhsatta lpg işli şekilde 1502 kg yazıyor! ben lpg li sistemin herhalukarda bu gibi atmosferik motorlarda turbo ya göre daha az problem yaratacağını ve uzun ömürlü olacağını düşünüyorum. lpg de aracımı daha bir keyifle ve performans kaybı olmadan sürüyorum. aracı performans istenen yerlerde vites düşerek biraz yüksek devirlerde sürmeniz gerekiyor. örneğin kemerden antalyaya 20 dk. 3. vites 110 - 4. vites 140 km-hiç kasmadan- bu gibi sürüşlerde tabiki o değer 280 lere yaklaştı ama yine de mersin otobanında 180- 190 aralığında bir çok akranına göre bu motor %30 daha az yakıyor. yol tutuşu ve sürüş keyfi ise bu sınıftaki çok satan grubundaki hiç bir arabada bence yok. saygılarımla

merhaba dün adapazarı bayii ekin oto ile görüştüm tüp takıldığı an itibari ile aracın garantiden çıktığını söyledim, diğer bayilerde anlaşmalı takılıyor dedim hayır opel hemen garanti dışına çıkartıyor dedi. acaba bayiinin mi çakallığı ya da bilgi eksikliği yoksa gerçekten mi böyle durum?

• quote:

Orijinalden alıntı: bluesnight

quote:

Orijinalden alıntı: paçoz81

aracımı 20 gündür kullanıyorum...adana olgun lpg landirenzo arıza lambası yanmaz kitle ve aracı 0 aldım montajı plaka takılmadan yaptırdım... garanti mesele olmuyor istediğim opel servisine gidebiliyorum...

merhaba dün adapazarı bayii ekin oto ile görüştüm tüp takıldığı an itibari ile aracın garantiden çıktığını söyledim, diğer bayilerde anlaşmalı takılıyor dedim hayır opel hemen garanti dışına çıkartıyor dedi. acaba bayiinin mi çakallığı ya da bilgi eksikliği yoksa gerçekten mi böyle durum?

Astra J'deki ve Classic 3'lerdeki A16XER kodlu atmosferik motorlara lpg önceki motorlar kadar uyumlu değil. Opel o yüzden Z16XER'lere lpg için onay verdiği halde bunlara vermiyor. Sübap kafaları hafif alaşımlı metallerden yapıldığı için orta vadede deformasyon, erime oluyormuş lpg'de.

• Orijinalden alıntı: butterfly_effect_53

Astra J'deki ve Classic 3'lerdeki A16XER kodlu atmosferik motorlara lpg önceki motorlar kadar uyumlu değil. Opel o yüzden Z16XER'lere lpg için onay verdiği halde bunlara vermiyor. Sübap kafaları hafif alaşımlı metallerden yapıldığı için orta vadede deformasyon, erime oluyormuş lpg'de.

bilgi için teşekkür ederim
  • Orijinalden alıntı: butterfly_effect_53

önceki motordan kastınız ecotech 105 hp olanlarmı?
    115hp olanlar sanırım bir benzeri cruze larda kullanılıyor? onlara firma garanti vermeyip üstelik tavsiyede etmiyor.

aynı sorun bunlardadamı olur acaba?

otomatik olması (easytronik) lpg kullanımında sorun oluyormu?

• quote:

Bu bayramda 4000 km den fazla yol yaptım.Ortalama yakıt 1 lt ile 10-11 km.Ortalama hız(bilgisayardan): 99km/h.Ortalama yakıt tük.(bilgisayardaki)8,7 Ortalama yakıt tutarı Km de 220 Kuruş. Araç 1.6 otomatik 115 lik Astra J.Tüp markası Landi_Renzo.Ağırlık durumu:Bagaj ağzına kadar dolu 2 yetişkin 2 çocuk.Uzun yolda otomatik-düz,klimalı-klimasız,ideal hız-sürat aralarında yakıtta %10 fark etti.Bu arada araç Tüpte 220 km/h hızı gördü.(fotosu mevcut).Astra J 115 otomatik LPG için

Merhaba bende nasipse yarın aracıma Landirenzo Lpg dönüşümü yaptıracam. Çok uzun araştırmalar sonucunda buna karar verdim ve aracım sizin modelin aynısı. 1.6 115 Cosmo Active Select. Umarım sıkıntı yaşamayız ve sizin dediğiniz gibi olur. Sonuçları ben de sizinle paylaşacam.

• benim araç 6000 km de şu an 10000 oldumu parasını çıkarır 40000 de yaratacağı sıkıntıyı çıkarır(tahmini km 200000den aşağı gitmez öyle olmasa 100 bin garantiyi landi renzo zaten vermez )... bu konuda birileri olması gerekende daha fazla kamuoyu yaratmaya çalışıyor... landi renzo alın keyfe bakın... birkaç marka kullandım at...b..vs opelse budur.. adana olgundan memnunum saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: r7153

115hp olanlar sanırım bir benzeri cruze larda kullanılıyor? onlara firma garanti vermeyip üstelik tavsiyede etmiyor.

Önceki motor derken 2009'da Insignia'larla birlikte kullanılmaya başlanan 115 bg'lik ecotech motor öncesi bütün ecotech serileri.
    Opel 2009'da Insignia ile birlikte çıkardığı revize edilmiş 115 bg'lik ecotech'lerde yaşanan sıkıntılardan dolayı, bunlara lpg montajını önermiyor. Ama öncesindeki motorlar için LAndirenzo ile anlaşıp kendi servislerinde montaj yapıyor, sizler de biliyorsunuz.

Kendi aracım Classic 3'teki 1.6 motor için Landirenzo'ya mail attım. Garanti kapsamından çıkıyor ama biz 2 sene/100 bin km garanti veriyoruz dediler.

Cruze'lerdeki 115 bg'lik motor da demek ki A16xer serisi motor olduğu için, onlara da vermiyorlardır, dediğinize göre. Ama ilk çıkanlara takılabiliyordur, onlarda 105 bg'lik twinport ecotech'ler kullanılıyor olması lazım.

Umarım çok karmaşık olmamıştır.

Easytronik şanzımanlı olması lpg için birşey farkettirmez, yani olumlu ya da olumsuz bir etkisi olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: butterfly_effect_53

quote:

Önceki motor derken 2009'da Insignia'larla birlikte kullanılmaya başlanan 115 bg'lik ecotech motor öncesi bütün ecotech serileri.
    Opel 2009'da Insignia ile birlikte çıkardığı revize edilmiş 115 bg'lik ecotech'lerde yaşanan sıkıntılardan dolayı, bunlara lpg montajını önermiyor. Ama öncesindeki motorlar için LAndirenzo ile anlaşıp kendi servislerinde montaj yapıyor, sizler de biliyorsunuz.

Kendi aracım Classic 3'teki 1.6 motor için Landirenzo'ya mail attım. Garanti kapsamından çıkıyor ama biz 2 sene/100 bin km garanti veriyoruz dediler.

Cruze'lerdeki 115 bg'lik motor da demek ki A16xer serisi motor olduğu için, onlara da vermiyorlardır, dediğinize göre. Ama ilk çıkanlara takılabiliyordur, onlarda 105 bg'lik twinport ecotech'ler kullanılıyor olması lazım.

Easytronik şanzımanlı olması lpg için birşey farkettirmez, yani olumlu ya da olumsuz bir etkisi olmaz.

landi bayisi biz garantili opellere takıyoruz diyor hala...!!
    peki bu 105 liklerde olupta 115liklerde olmayan ne? neden sorun çıkıyor? problemin kaynağı neki? hangi parçada sorun çıkarıyor?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: butterfly_effect_53

quote:

landi bayisi biz garantili opellere takıyoruz diyor hala...!!
    peki bu 105 liklerde olupta 115liklerde olmayan ne? neden sorun çıkıyor? problemin kaynağı neki? hangi parçada sorun çıkarıyor?

Garantili opel'lere takıyoruz diyor da, Opel garantiyi devam ettiyormuymuş peki?

Farkın şu olduğu söyleniyor; yakıt tüketimini düşürmek için motor içinde ve sübaplarda hafif alaşımlı malzemeler kullanılmış yeni serilerde. Bu nedenle belirli bir süre sonra sübap kafalarında erime durumlarıyla karşılaşılabiliyor. Insignia'larda ilk zamanlarda bu tip problemler çıkınca, Opel takılmamasını öneriyor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.