Şimdi Ara

lpg li opel astra yag tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
74.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Opel astra 1.6 lpg li aracim var. Ozellikle lpg li olmasindan oturu kullanacagim yag hangisi olmali. Yani motoru daha iyi sogutan bir sey mi olmali. Malum lpg motoru cok yuksek isida calistigindan. Ben eskiden casstrol 10-40 kullaniyordum. Bu uygunmudur. Ya da baska birsey onerirmisiniz.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Opel Astra LPG'li Araçlar için Motor Yağı Tavsiyesi

LPG'li Opel Astra araçların motor sağlığı ve performansı için doğru motor yağını seçmek hayati önem taşır. İşte aracınız için en uygun motor yağını seçmenize yardımcı olacak bir rehber:

• Viskozite: LPG'li Astra araçlar için 5W-30 veya 5W-40 viskoziteli motor yağları önerilir. Bu viskoziteler, hem soğuk hem de sıcak çalıştırma koşullarında motorun uygun şekilde yağlanmasını sağlar.

• API Sınıfı: Motor yağının API sınıfı, yağın performansını ve motorla uyumluluğunu gösterir. LPG'li Astra araçları için API SM veya daha yüksek sınıfı olan yağları tercih etmelisiniz.

• Opel Tavsiyesi: Opel, Astra araçları için kendi özel yağ spesifikasyonuna sahiptir: GM dexos2. Bu spesifikasyona uygun yağlar, Opel motorlarının gereksinimlerini karşıladığı doğrulanmıştır.

• Motor Hacmi: Motor hacmine göre doğru yağ miktarını kullanmak önemlidir. 1,6 litrelik benzinli LPG'li Astra motorları için yaklaşık 4,5 litre motor yağı gerekir.

• Marka: Birçok farklı motor yağı markası mevcuttur. Güvenilir bir üreticiden yüksek kaliteli bir yağ seçmeniz önerilir.

• Değişim Süresi: LPG'li Astra araçların motor yağlarının genellikle her 15.000 km'de veya yılda bir kez değiştirilmesi gerekir. Bununla birlikte, sürüş koşullarınıza ve aracınızın modeline bağlı olarak daha sık değişim gerekebilir.

Aracınızın kullanım kılavuzunu kontrol ederek Opel tarafından önerilen özel motor yağı spesifikasyonunu bulabilir ve bu spesifikasyona uygun bir yağ seçebilirsiniz. Ayrıca, aracınızın bakım geçmişini takip etmek ve önerilen yağ değişim aralıklarına uymak motor sağlığı açısından çok önemlidir. Bu önerilere uyarak, Opel Astra LPG aracınızın motorunun uzun ömürlü ve sorunsuz çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tavsiyesi olan yok mu arkadaslar..
  • 10w40 kullanmaya devam et eksiltme fazla olursa ki opeller yapabilir 10w60 alabilirsin daha yüksek sıcaklıklara dayanabiliyor incelmeden, eksilme daha az olur.
    10w40 30, 10w60 ise 50 yada 60 derece dış hava sıcaklıklarına kadar çalışır ve incelmez. Vizkoziteleri aynıdır. LPG için özel yağ yok kanımca
  • Peki opelin kendi yagi olan GM yagini ya da castrol veya shell hangi markayi onerirsiniz..
  • Hangi markayi onerirsiniz arkadaslar
  • mobil yada castrol iyi. gm oplin kendi yağı ama genelde bu iki marka yağ konusunda iyidir opelcilerde mobil yada castrol kullanıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: enforacle

mobil yada castrol iyi. gm oplin kendi yağı ama genelde bu iki marka yağ konusunda iyidir opelcilerde mobil yada castrol kullanıyorlar

Konuyu güncellemek istiyorum, Opel Astra 1.4 (lpg) motor için hangi yağ kullanmam gerekir? Shell alıyordum fakat Castrol kullanmam daha iyi olabilir mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mazda 3 LPG Tavsiyesi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Geçende bir yerlerde sıcaklığa bağlı viskozite değişimi ile ilgili bir makale grafik bişiler gördüm.

Motor ısındıktan sonra 0w 60 tan sonra en iyisi 20w 50 idi.
  • Çok soğuk havalarda 5-40 normalde 10-40 markaya takılmayın bence sonucta hepsi eksiltiyor.gm 4 lt 40-50 arası satılıyor yağ değişirken iki tane al birini yağ eksiltince ilave etmek için kullanırsın
  • ben anlamadım ,lpg benzin gibi kurum bırakmadığı için mi kalın yağ kullanıyoruz ?
  • 30 santigratderece üstlerini görmüyorsanız ve aracınızı çok sıkıştırmıyorsanız 0W30 5W30 yağlar ilk çalıştırma, yakıt ekonomisi, yağlama performansı bakımından tüm yağlardan üstündür, az karışım içerirler ve katalitik- partikül filtresi dostudur, çok ucuz marka/fiyatlara bulaşmazsanız, tam sentetiktir, buda mevcut teknolojiyle azami dayanıklılık demektir, tavsiye olarak kışın ağır şartlarda çalışan, soğuk-sıcak farklarının azami olduğu zor koşullardan sonra motor, içerisinde nemlenme yapabilir yani mayıs ayından sonra yağınızı değiştirmeniz makbuldur. marka olarak tavsiyemde mobil 1 ESP 5W30 dur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.