Şimdi Ara

Hyundai İX35 1.6 GDi LPG Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
2
Favori
20.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Değerli forum üyeleri,ikinci el temiz bir hyundai ix35 1.6 gdi benzinli bir araç almak istiyorum. fakat benzin fiyatlarının yüksek olmasından dolayı araca lpg taktırmak istiyorum. acaba hangi marka ve kiti taktırmalıyım? bana maliyeti ne olur? ne kadar tasarruf edebilirm? aracın motoruna ne gibi zararları olur?

• gencuse kullanıcısına yanıt
    Bu konuyu Hyundai Servisine sorun. GDI'lar için LPG tavsiye edilmiyordu bildiğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu devirde benzinli arabaya bulaşmayın. Hele hele lpg ye hiç bulaşmayın derim.
    Daha düşük sınıf olsun ama dizel olsun.
  • Burada birisinin 2 aylık aracına taktırdığını duydum. 7000lira dediler. Ama fiyat bana yanlış gibi geldi.
  • bravaman kullanıcısına yanıt
    Hocam lpgli arac sorunsuz aractir aslinda dizel alinmaz aracin dusuk km de bile olsa kimse starken inanmaz ve dizl aracin masrafi fazladir enjektor denilen bi zikkim var pahalidir.sahsi aracim tam 1450 kg 1.6 lpgli sehir ici 40 tllik gazla tam 160 kmden fazla yol gidiyrm..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki seçeneğiniz var;
    1. Sıvı likit sistem. Tamamı gazla çalışıyor, ilk çalıştırmada bile. O nedenle tasarruf oranı büyük, benzin kullanımı hiç yok bu sistem 6500 TL seviyelerinde.
    2. Sıralı sistem. Bu sistemde klasik atmodferik araçlar gibi değil tam; şöyle ki gazla birlikte benzin tüketimi de mevcut. Tükettiğiniz LPG'nin %20'si kadar da benzin tüketmekte. Örnek vermek gerekirse, 40 litre LPG tükettiniz diyelim, 8 litre de benzin tükettiniz demektir. Bu sistemin maliyeti de 2500-3000 TL seviyelerinde.

Saygılar.
  • Binecekseniz likit sistem taktırın yok satacaksanız benzinde binin.
    Prins Direkt Liqui max iyidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mazda 3 LPG Tavsiyesi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • GDİ direk enjeksiyonlu bir motor.Kesinlikle likit lpg sistemi taktırılmalı VİALLE bu iş için iyi bir marka,forumda taktıranlar vardı konuyu hatırlamıyoum ama aratın bulursunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Passenger

İki seçeneğiniz var;
    1. Sıvı likit sistem. Tamamı gazla çalışıyor, ilk çalıştırmada bile. O nedenle tasarruf oranı büyük, benzin kullanımı hiç yok bu sistem 6500 TL seviyelerinde.
    2. Sıralı sistem. Bu sistemde klasik atmodferik araçlar gibi değil tam; şöyle ki gazla birlikte benzin tüketimi de mevcut. Tükettiğiniz LPG'nin %20'si kadar da benzin tüketmekte. Örnek vermek gerekirse, 40 litre LPG tükettiniz diyelim, 8 litre de benzin tükettiniz demektir. Bu sistemin maliyeti de 2500-3000 TL seviyelerinde.

Saygılar.

verdiğiniz fiyatlar güncel mi? euro bayaa arttı son zamanlarda.

• idril kullanıcısına yanıt
    çok faydalı oldu,link için tşk ederim.
  • Servis Zavolli öneriyor.Ama sıvı lpg sistemi değil.Benzin ve lpg'yi karışık kullanan sistem takıyorlar.Araç motor garantisinden çıkıyor.Zavolli 2 yıllık bir sigorta yapıyor.Ortaya çıkacak olan masraflar buradan karşılanıyormuş.Fiyatı da 3500tl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

Evet, güncel.
    Son alınan fiyatlardır.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

Evet, güncel.
    Son alınan fiyatlardır.

Teşekkürler

• quote:

İki seçeneğiniz var;

Saygılar.

Konuyla fazla alakası yok ancak imzanızdaki araç sizin galiba yakıt tüketimi ve Performansı hakkında bilgi verirmisiniz birde lpg taktırmayı hiç düşündünüzmü?

• quote:

Orijinalden alıntı: ilhan555

quote:

İki seçeneğiniz var;

Saygılar.

Konuyla fazla alakası yok ancak imzanızdaki araç sizin galiba yakıt tüketimi ve Performansı hakkında bilgi verirmisiniz birde lpg taktırmayı hiç düşündünüzmü?

Evet araç benim.
    Performans çok iyi. 9.9 sn hızlanması var. Yani her devirde canlı araç. Bastın mı gidiyor.
    Ben küçük bir Anadolu şehrindeyim. Yani trafiğimiz öyle aman aman yok. 7.2 litredeyim şehir içinde. Bu nedenle LPG olayını pek düşünmüyorum, amortisi uzun olur, bizim sistemler ucuz değil. Şehir dışında da 6 litre civarında seyredebiliyoruz. Hele ki 110 km.ye sabitleyip şehir dışı yol alırsanız 5.6 litre bile tükettiğim olmuştu.

http://www.youtube.com/watch?v=Dubz6-fW3EA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Passenger -- 1 Mayıs 2014; 16:53:37 >

• quote:

quote:

quote:

İki seçeneğiniz var;

Saygılar.

Evet araç benim.
    Performans çok iyi. 9.9 sn hızlanması var. Yani her devirde canlı araç. Bastın mı gidiyor.
    Ben küçük bir Anadolu şehrindeyim. Yani trafiğimiz öyle aman aman yok. 7.2 litredeyim şehir içinde. Bu nedenle LPG olayını pek düşünmüyorum, amortisi uzun olur, bizim sistemler ucuz değil. Şehir dışında da 6 litre civarında seyredebiliyoruz. Hele ki 110 km.ye sabitleyip şehir dışı yol alırsanız 5.6 litre bile tükettiğim olmuştu.

http://www.youtube.com/watch?v=Dubz6-fW3EA

Beklediğimden düşük çıktı yakıt sarfiyatı motoru zaten güçlü otomatik şanzımanlı GDI bile iyi gidiyor diyorlar.Ciddi ciddi düşünmeye başladım.Bu arada keyifli bir araca benziyor sürüşü vs haklımıyım?

• quote:

İki seçeneğiniz var;

Saygılar.

Bugün Hyundai ix35 1.6 otomatik aracı test ettim. Araç kulanım olarak hoşuma gitti. Tabi hemen aklıma tüketim geldi. LPG'yi sorduğumda sizin dediklerinizi satıcıda söyledi. Sıvı likit sistem fiyatını 2500 Euro olarak söyledi. Ama tamamen LPG kullanımı sebebiyle çok güzel dedi. Diğer sistemde 3500 TL civarı dedi. Ama benzinle beraber tüketmesi sebebiyle ekonomik olmadığını söyledi.

• quote:

Beklediğimden düşük çıktı yakıt sarfiyatı motoru zaten güçlü otomatik şanzımanlı GDI bile iyi gidiyor diyorlar.Ciddi ciddi düşünmeye başladım.Bu arada keyifli bir araca benziyor sürüşü vs haklımıyım?

Çok keyifli üstat.
    Motor aşırı sessiz. Kırmızı ışıkta durduğumuz bir anda arkadaşın biri "ne güzel, start stop da varmış" dedi. Ben olmadığını ve bunu nereden çıkardığını sorduğumda
    "oha hiç motor sesi ve titreşim yok" demişti. Gerçekten de motor sesi araç içerisinde sıfır. 4 bin devirden sonra kükremeye başlıyor.
  • quote:

quote:

Çok keyifli üstat.
    Motor aşırı sessiz. Kırmızı ışıkta durduğumuz bir anda arkadaşın biri "ne güzel, start stop da varmış" dedi. Ben olmadığını ve bunu nereden çıkardığını sorduğumda
    "oha hiç motor sesi ve titreşim yok" demişti. Gerçekten de motor sesi araç içerisinde sıfır. 4 bin devirden sonra kükremeye başlıyor.

Şu an işler yoğun biraz yaza doğru bir Elite 1.6 GDI otomatik i30 düşünüyorum.Nasip kısmet bakalım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.