Bugün rutin çevirmede trafik polisi plakanız bu tip araçlara uygun değil 600 lira cezası var haberiniz olsun dedi . Aracımız sedan ve trafikte çok çeşitli araçlarda kamyonetten tutun da spor hb lere kadar kare plaka kullanıcısı mevcut . 10 gün sonra muayeneye gideceğim. bi sonraki çevirmede veya muayenede sorun teskil eder mi ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
kare plaka hakkında
-
-
up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
mühürü cartı curtu varsa ve delik/vida yoksa muayeneden geçer
-
2 sene önce yine muayene öncesi vida var diye yenilemiştim hocam plaka yeni. ama o zaman çıkartırken hiç araca uygunluk gibi bi şey geçmedi sadece kare plaka yı isaretledim kağıtta ve basıldı. Polisin dedigi plakanın araca uygun olma meselesi yeni mi cikti acaba bilgisi olan var mı ?
Motorsiklet plakası değilse kare plaka yasak değil.
15*30 boyunda olması gerekiyor kare plaka. Benim aracıma ön arka kare taktım. Yönetmeliğe uygun yerde olduğu sürece ceza yazamaz. Yazmaya kalkarsa cahil bir işini yapmayan polistir.
15*30 boyunda ise plakadan dolayı muayeneden kalmazsınız.
Ancak 15*25 veya 12*18 boyunda ise motorsiklet plakasıdır bunlar araçta kullanılmaz.
-
2 sene önce trafik subede yenilerken kare olarak işaretledim formda 15×30 dur herhalde hocam . Bi ölçeyim yine de plakayı çok teşekkür ederim. Polis motorsiklet plakası sanıp öyle demiş olabilir
trafik polislerimiz motorsiklet ile otomobili teker sayılarına bakarak ayırt edebiliyorlar
-
quote:
Orijinalden alıntı: Sadece SürücüMotorsiklet plakası değilse kare plaka yasak değil.
15*30 boyunda olması gerekiyor kare plaka. Benim aracıma ön arka kare taktım. Yönetmeliğe uygun yerde olduğu sürece ceza yazamaz. Yazmaya kalkarsa cahil bir işini yapmayan polistir.
15*30 boyunda ise plakadan dolayı muayeneden kalmazsınız.
Ancak 15*25 veya 12*18 boyunda ise motorsiklet plakasıdır bunlar araçta kullanılmaz.
Japon grubu araçlarının bazılarında kare plaka standardı var polislerde bunu biliyor.
Avrupa tipi araca kare plaka bastırıp takan kişiler zamanında astronomik cezalar yediler.
İşin biraz piyango kısmı da var tabi denk gelmek gerekiyor :)
-
Öyle bişey olamaz App plaka ise kesinlikle mühürlü olsun harf ve rakamlar Kalın tip olsun yeterli.
Eski fransız model kesikli mühürsüz vs app olursa sıkıntı olur ama Kare düz fark etmez mühürlü olsun yeterki Sekil A kendi aracımdan örnek veriyim
-
quote:
Orijinalden alıntı: RedRocco34Öyle bişey olamaz App plaka ise kesinlikle mühürlü olsun harf ve rakamlar Kalın tip olsun yeterli.
Eski fransız model kesikli mühürsüz vs app olursa sıkıntı olur ama Kare düz fark etmez mühürlü olsun yeterki Sekil A kendi aracımdan örnek veriyim
hocam arka ön farklı boyutta plaka alinabiliyor mu trafik tescilden ? ikisi de çok yakışmış araciniza
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: drerkhocam arka ön farklı boyutta plaka alinabiliyor mu trafik tescilden ? ikisi de çok yakışmış araciniza
Alıntıları GösterBu tür APP'ler dışarıda bastırılıyor. Aynı şekilde ben de kare plakalık çok kullandım. Hiç çevirmede sorun yaşamamıştım.
Özellikle arkaya kare plaka + paçalık ikilisi çok yakışıyor. Tabii sticker ile de desteklemek lazım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X