Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Düz ve kare plakalar hakkında bir soru?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
15.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Düz ve kare plakalar hakkında bir soru?

Türkiyede bu şekilde plaka kullanmak yasak mı?
    Eğer evetse nasıl bir kanunda geçiyor bilen var mı?
    Ve bu şekil plaka aracın bağlanmasına yeterli bir sebep mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Düz ve Kare Plakalar Hakkında Bilgiler

Kare Plaka Yasak mı?

Evet, Türkiye'de kare plakalar 2016 yılından itibaren yasaklanmıştır. Bu tarihten sonra üretilen tüm araçlarda düz plaka kullanılması zorunludur.

Kare Plaka Hangi Araçlara Takılırdı?

Kare plakalar, 2016 yılından önce üretilen kamyon, çekici, otobüs ve minibüs gibi ağır ticari araçlara takılıyordu.

Araba Kare Plaka Kullanabilir mi?

Hayır, arabalarda kare plaka kullanmak yasaktır. Tüm binek araçlar düz plaka kullanmak zorundadır.

Araba Kare Plaka Kullanırsa Ceza Var mı?

Evet, araba kare plaka kullanması durumunda ceza uygulanır. 2023 yılı itibarıyla kare plaka kullanımı cezası 1.397 Türk Lirası'dır.

Kare Plaka Cezası 2023

Kare plaka cezası, 2023 yılında 1.397 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Bu ceza, kare plaka kullanan tüm araçlara uygulanır.

Yukarıda belirtilen anahtar kelimeleri içeren metin aşağıdaki gibidir:

Düz ve Kare Plakalar Hakkında Bilgiler

Türkiye'de kare plakalar 2016 yılından itibaren yasaklanmıştır. Kare plakalar daha önce kamyon, çekici, otobüs ve minibüs gibi ağır ticari araçlara takılıyordu. Ancak binek araçlarda kare plaka kullanmak yasaktır. Araba kare plaka kullanması durumunda, 2023 yılı itibarıyla 1.397 Türk Lirası ceza uygulanır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kullananları gördüm de yasak mı konusuna gelirsek Türkiye'de ne düzgün ki,Cam filmi muayeneden geçiyor polis ceza yazıyor
  • turkiyede arkadasimin aracinda kare plaka vardi muayenede traktor plakasi diye gecirmediler
  • valla takan takıyor...
  • arabaya kare plaka takınca öpücük atıyormuş gibi duruyor
  • Kare plaka kullanmak yasak değil.Ben plakalarımı çıkartırken ön plakayı kare istedim ona göre bastılar.Zaten problem olsaydı trafikten mühürlemezlerdi.
  • bende aracıma kare plaka istediğimi söyledim trafik o şekilde bastırdı onaylayıp verdi yasak olsa mühür basmazlardı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • her arabaya da yakışmıyor yalnız
  • bnm pıck-up'da ön plakalık kare arkalar dikdörtgen şeklinde idi
    aracı alırken sordular plakalar nasıl olsun diye?
    önler kare arka dikdörtgen şekilde takıldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiredWarrior

Kullananları gördüm de yasak mı konusuna gelirsek Türkiye'de ne düzgün ki,Cam filmi muayeneden geçiyor polis ceza yazıyor

Aynen bu kadar saçma bir şey olamaz ya bizim arabayı trafikten men etmişler cam filmi yüzünden ki araç muayneden geçiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiredWarrior

Kullananları gördüm de yasak mı konusuna gelirsek Türkiye'de ne düzgün ki,Cam filmi muayeneden geçiyor polis ceza yazıyor

Aynen öyle
  • yeni alfa romeolara yapıyorlar ultra küçük plaka
  • resimdeki gibi uca veya çok küçük plaka takarsan muayeneden geçmeyebilir. Cezada yersin
  • Orjinal mühürlü plakadır. sadece siyah yerler kesildi giyotinle.
    Şimdiye kadar bir sorun yaşamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: drberk2

Orjinal mühürlü plakadır. sadece siyah yerler kesildi giyotinle.
    Şimdiye kadar bir sorun yaşamadım.

ordaki plakaya tam oturcak şekildede yapıyorlar.
  • kesinlikle yasak değil ama işte ben genelde kare plakaları 4x4lerde yada kuşgillerde görüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.