Daha önceleri yazıcıdan resim almak gibi bir amacım olmadığından seçtiğim yazıcıları öncelikli olarak siyah çıktı alacağım gözüyle bakardım. Ta ki kartuşları kendim doldurmaya karar verene kadar. Gerçi henüz düzgün kalitede siyah ve renkli mürekkep satın almak nasip olmadı ama en azından kendim de doldurabiliyor muşum diyebiliyorum.
Şimdi ofiste HP C3180 yazıcı kullanıyoruz. Geçenlerde bir dolum seti satın aldım. Malum bu yazıcılarda iki kartuş var. Biri siyah diğeri ise renkli ( renkli kartuşa 3 renk enjekte ediyorsunuz ). Bu satın aldığım sette kullandığım mürekkep kalitesi satın aldığım şahsın dediği üzere piyasada bulunan en kaliteli mürekkeplerden. Ancak yazıcı çıktıları hiçte öyle demiyor. Fotoğraf kağıdı olarak Tgar elektronik mağazasından Epson marka ( 5 yıldız üzerinden 4 yıldız kalitesi vardı ama hangi modeldi hatırlamıyorum ) 100 adet 10x15 foroğraf kağıdı satın aldım. Yazıcı ayarlamalarında en iyi kalite ayarlarını yapıp o şekilde çıktı almama rağmen resimler üzerinde bariz bir şekilde soluk renk hakim. Ve dikkatli bakınca ince şerit gibi izler var.
Bununla da yetinmedim ve diğer yazımız olan HP C4280 üzerinde aynı fotoğraf çıktısını aldım ( ki kartuşlar orinaldir ) . Ve bu yazıcıdan çıkan resim renkleri gerçekten daha canlı ama yine dikkatki bakınca sanki pastel oya ile çizilmiş görüntüsü veriyor. gerçi bu yazıcıyı bilgisayara tanıtmamıştım. Direkt SD kartı kart yuvasına takıp o şekilde çıktı almıştım. Belki bu yüzden düzgün kalitede bir çıktı alamadım. Ek olarak, bu fotoğraflar 5 megapiksel ile çekilmiştir.
Diğer işyerinde ise Epson DX 7450 yazıcı var. Üzerinde orjinal kartuşlar mevcut ancak Fotoğraf çıktısı henüz alamadım. Eğer çıktı kalitesinden memnun kalırsam yine piyasada bulunan kolay kartuş diye anılan kartuşları alacağım.
Ancak aklıma takılanlar şunlar ; Sizler yazıcıdan çıktı aldığınızda kalite nasıl oluyor ? Teknik farklılıkları olduğundan eski film üzerinden Tab edilen fotoğraflarla karşılaştırma yapmak istemiyorum, zira gerek Piksel farklılığı gerekse Tab edilmesinden dolayı bu kaliteyi en azından orta sınıf yazıcılarda alabileceğimize inanmıyorum. Ancak yazıcılardan çıktısını aldığım fotoğrafların da bariz bir şekilde rengi solgun ya da garip çizgiler oluşsun istemiyorum. Bunun için kullanacağım mürekkebi deneme yanılma yöntemi yerine sizlerin tavsiyesine uyarak satın alıp denemek istiyorum. Şimdi , Epson yazıcıda 4 kartuş var. Her renk için ayrı bir kartuş. Ancak yine internetten incelediğim kadarıyla Epson Renkli kartuş için 5 Renk çeşidi sunuyorlar. Kırmızı - Açık Kırmızı, Mavi Açık Mavi ve Sarı ( yanılmıyorsam ) . Bu açık renklerin kullanım şekli nasıldır ? Daha mı iyidir ?
Bu uzun yazımı özetleyecek olursam; Elimdeki yazıcılardan hangisiyle en düzgün kalitede resim çıktıları alabilirim ? Hangi marka ve nereden mürekkep edinmeliyim ki bu istediğim düzgün Fotoğraf çıktılarını elde edebileyim. Daha önce hiç bir yazıcıdan çıkan fotoğrafı inceleme fırsatım olmadığından kalitesinin iyi veya kötü olduğuna tam olarak karar veremiyorum. Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: qube26
Merhaba,
Daha önceleri yazıcıdan resim almak gibi bir amacım olmadığından seçtiğim yazıcıları öncelikli olarak siyah çıktı alacağım gözüyle bakardım. Ta ki kartuşları kendim doldurmaya karar verene kadar. Gerçi henüz düzgün kalitede siyah ve renkli mürekkep satın almak nasip olmadı ama en azından kendim de doldurabiliyor muşum diyebiliyorum.
Şimdi ofiste HP C3180 yazıcı kullanıyoruz. Geçenlerde bir dolum seti satın aldım. Malum bu yazıcılarda iki kartuş var. Biri siyah diğeri ise renkli ( renkli kartuşa 3 renk enjekte ediyorsunuz ). Bu satın aldığım sette kullandığım mürekkep kalitesi satın aldığım şahsın dediği üzere piyasada bulunan en kaliteli mürekkeplerden. Ancak yazıcı çıktıları hiçte öyle demiyor. Fotoğraf kağıdı olarak Tgar elektronik mağazasından Epson marka ( 5 yıldız üzerinden 4 yıldız kalitesi vardı ama hangi modeldi hatırlamıyorum ) 100 adet 10x15 foroğraf kağıdı satın aldım. Yazıcı ayarlamalarında en iyi kalite ayarlarını yapıp o şekilde çıktı almama rağmen resimler üzerinde bariz bir şekilde soluk renk hakim. Ve dikkatli bakınca ince şerit gibi izler var.
Bununla da yetinmedim ve diğer yazımız olan HP C4280 üzerinde aynı fotoğraf çıktısını aldım ( ki kartuşlar orinaldir ) . Ve bu yazıcıdan çıkan resim renkleri gerçekten daha canlı ama yine dikkatki bakınca sanki pastel oya ile çizilmiş görüntüsü veriyor. gerçi bu yazıcıyı bilgisayara tanıtmamıştım. Direkt SD kartı kart yuvasına takıp o şekilde çıktı almıştım. Belki bu yüzden düzgün kalitede bir çıktı alamadım. Ek olarak, bu fotoğraflar 5 megapiksel ile çekilmiştir.
Diğer işyerinde ise Epson DX 7450 yazıcı var. Üzerinde orjinal kartuşlar mevcut ancak Fotoğraf çıktısı henüz alamadım. Eğer çıktı kalitesinden memnun kalırsam yine piyasada bulunan kolay kartuş diye anılan kartuşları alacağım.
Ancak aklıma takılanlar şunlar ; Sizler yazıcıdan çıktı aldığınızda kalite nasıl oluyor ? Teknik farklılıkları olduğundan eski film üzerinden Tab edilen fotoğraflarla karşılaştırma yapmak istemiyorum, zira gerek Piksel farklılığı gerekse Tab edilmesinden dolayı bu kaliteyi en azından orta sınıf yazıcılarda alabileceğimize inanmıyorum. Ancak yazıcılardan çıktısını aldığım fotoğrafların da bariz bir şekilde rengi solgun ya da garip çizgiler oluşsun istemiyorum. Bunun için kullanacağım mürekkebi deneme yanılma yöntemi yerine sizlerin tavsiyesine uyarak satın alıp denemek istiyorum. Şimdi , Epson yazıcıda 4 kartuş var. Her renk için ayrı bir kartuş. Ancak yine internetten incelediğim kadarıyla Epson Renkli kartuş için 5 Renk çeşidi sunuyorlar. Kırmızı - Açık Kırmızı, Mavi Açık Mavi ve Sarı ( yanılmıyorsam ) . Bu açık renklerin kullanım şekli nasıldır ? Daha mı iyidir ?
Bu uzun yazımı özetleyecek olursam; Elimdeki yazıcılardan hangisiyle en düzgün kalitede resim çıktıları alabilirim ? Hangi marka ve nereden mürekkep edinmeliyim ki bu istediğim düzgün Fotoğraf çıktılarını elde edebileyim. Daha önce hiç bir yazıcıdan çıkan fotoğrafı inceleme fırsatım olmadığından kalitesinin iyi veya kötü olduğuna tam olarak karar veremiyorum. Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Teşekkürler
bazı sorularına cevap vermek gerekirse epson dx 7450 güzel bir yazıcı t711 serisi 4 tane kartuş kullanıyor resim kalitesi de iyi sayılır ama sen 5 renkli kartuşları bu yazıcıda kullanamazsın onlar özellikle fotoğraf yazıcıları için çıkmıştır sendeki yazıcıda kullanılmaz
he bide çıkan resimler pastel boya gibi diyorsun bunu da yazıcı ayarlarından düzelte bilirisin ilk önce püskürtme denetimi yap osana desen çizgileri verecek oradan bak bazı renklerin çizgileri kesiklidir düzeltmek için kafa hizalama yada kafa temizleme yap çok büyük bir ihtimalle sorunun düzelir
Merhaba
Yanıt için teşekkür ederim. Epsonda daha henüz resim çıktısı alamadım. Yazıcı diğer işyerinde. Onun her halükarda en azından 1 adet siyah kartuş için dolan kartuş denilen kartuşundan alacağım. Ancak resim çıktılarında yeterli kaliteyi alabilirsem o yazıcıda resimleri basmaya başlıyacağım.
Pastel boya gibi çıktı alıyorum dediğim HP 4280 yazıcı. Onda aldığım resim çıktısını direkt SD kart üzerinden aldım. Bilgisayara bağlamak için sürücüsü bende yoktu o an. Ama sanırım ince ayar yapmadığımdan görüntü kalitesi düşük oldu.
Bu arada siz mürekkebi nereden temin ediyorsunuz ? Orjinal kartuş mu yoksa kendiniz mi dolduruyorsunuz? En azından kaliteli mürekkep alabileceğim bir yer bulsam o da yeter.
Teşekkürler
Orjinalden alıntı: erkannhl
bazı sorularına cevap vermek gerekirse epson dx 7450 güzel bir yazıcı t711 serisi 4 tane kartuş kullanıyor resim kalitesi de iyi sayılır ama sen 5 renkli kartuşları bu yazıcıda kullanamazsın onlar özellikle fotoğraf yazıcıları için çıkmıştır sendeki yazıcıda kullanılmaz
he bide çıkan resimler pastel boya gibi diyorsun bunu da yazıcı ayarlarından düzelte bilirisin ilk önce püskürtme denetimi yap osana desen çizgileri verecek oradan bak bazı renklerin çizgileri kesiklidir düzeltmek için kafa hizalama yada kafa temizleme yap çok büyük bir ihtimalle sorunun düzelir
dolankartuşları sadece siyahını alamazsın alsanbile senin orjinal kartuşlarla kesinlikle çalışmaz onun için takımını alman grek zaten çok bi para değil sitelerinden irtibata geçebilirsin mürekkeplere gelince 4 ay önce www.zetabilgisayar.com dan almıştım şişenin üstünde ser-ink markası vardı ben memnunum güzel sonuç veriyor ve hala da bitmedi her renge ayrı ayrı boya alacaksın 4x200=800 gr boya ya sahip oluyorsun fiyatını şimdi hiç bilmiyorum $üzerinden olduğu için değişmiştir
Yazıcılardan alınan fotoğraf çıktılarının kalitelerini etkileyen temel bazı unsurlar vardır. Bunların başlıcaları,
1. Yazıcının baskı kalitesi 2. Yazıcının kullandığı renkli kartuş sayısı (yada kaç farklı renk mürekkep kullandığı) 3. Kullanılan muadil mürekkeplerin tonlarının orjinal mürekkeplere ne kadar yakın olduğu 4. Baskı için kullandığınız kağıdın kalitesi ve yazıcı markanızla olan uyumu.
Sizin bahsettiğiniz kalite düşüklüğüne gelecek olursak, bence yukarıdaki maddelerden 3 ve 4 sizin sorununuzun cevabı olabilir. İlk olarak piyasadaki mürekkeplerin neredeyse tamamının renk tonu orjinaller ile aynı olmadığı için burada önemli olan, bu ton farkının ne kadar az olduğu. bir mürekkebin kaliteli olması için hem akışkanlık, donmama,çabuk kuruma, baskı kafasını tıkamama vs gibi sıvı özelliklerinin iyi olması hem de renk tonlarının orjinallerine çok benzer olması gerekir. Bir satıcı mürekkebin kaliteli olduğunu söylerken bu özelliklerden sadece birini de kastediyor olabilir. yani laf ebeliği.
İkinci olarak kullandığınız fotoğraf kağıdının kalitesi ve uyumu. örneğin ben canon yazıcımda epson preminium glossy (255gr) fotoğraf kağıtlarını kullanıyorum ve sonuçlarından da çok memnunum. gerek baskı kalitesi gerekse kağıdın görünümü ve verdiği his açısından fotoğrafçılarda yapılan baskıları aratmıyor. hatta çoğu insan farkı anlamıyor. ancak aynı yazıcımda en kaliteli hp fotoğraf kağıdınıı kullandığımda malesef aynı kaliteyi alamıyorum. ve çıktıların yazıcıdan olduğu kesinlikle farkediliyor. en azından kağıdın elde verdiği his açısından. aynı şeklide bahsettiğiniz hafif pastelvari görünümle de be canon yazıcımda hp kağıt kullandığımda karşılaşıyorum. Dolayısı ile hp yazıcılarda hp kağıt, epson yazıcılarda ve bana göre canonlarda da epson kağıt kullanmak, en azından renk ve baskı kalitesi açısından daha sağlıklı olabilir.
Son olarak yazıcılarınızdan birinin çıktısında gördüğünüz hafif çizgilerden bahsetmişsiniz. normal şartlarda kağıt yada mürekkep ne olursa olsun bu tür çizgilerin olmaması gerekir. Bunun sebebi ya yukarda bir arkadaşın da bahsettiği gibi yazıcınızın kafa kalibrasyonunun ayarsızlığından yada daha da kötüsü baskı kafasındaki püskürtme kanallarından bir yada birkaçının problemli olmasından kaynaklanması olabilir.
hocam eger kendi çektiginiz resimleri bastircaksaniz en iyisi bi fotografçiya gidip bastirmak.size tavsiyem fuji iamge plazalara gidin ayni resimleri tekrar orda bastirin, zaten gittiginizde soylerseniz deneme amaçli diye yaninizda örnekleride götürün aradaki kalite farkini göreceksiniz. üstelik fiyat olarak da sizin kendi dolumunuz arti kagit masrafindan daha ucuza çikar(adet arttikça pazarlik payiniz bi hayli artar haberiniz olsun)