Şimdi Ara

Birden fazla yere myp ek madde 1 ile yatay geçiş başvurusu yapan var mı? ve %30 ile ilgili bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mümkün müdür? Başvurular birbirini etkiler mi?

Hacettepe cengde %30 bitebiliyor gibi bir şeyler okumuştum burada yıllar evvel. Bi tanıdık cenge(hacettepe ceng değil) geçmek istiyor. Birden fazla yere başvurması problem yaratır mı? MYP 1 kez yapılabiliyor ya şimdi 2 farklı yere başvursa 2 kez yaptı sayılır mı? Ortalamayla geçişte sorun olmadığını biliyorum ama ek madde 1le geçişte bilmiyorum.

Ve şu %30un nasıl hesaplandığını bilen var mı?

Mesela bir üni bölüm yıllık 100 kişi alıyorsa kendi ünisinde 1. 2. 3. 4. sınıfta olan herkes 1. sınıfa geçmek için başvurmuş olacak. O zaman hepsi 30 kontenjan için mi yarışacak? Yönetemelikte puana göre sıralanıyor yazıyor. 2021de sınav çok zordu. Kontenjan yetmezse 2021de giren birinin 2022ye göre şansı yok sıralaması iyi olsa bile o zaman? Yanlış mıyım?

• mesela 200 kontejyan varsa %30dan dolayı 60 kişi alacak ve istediği kadar yere başvurabilir 1 yer ya da 10 yer sıkıntı olmaz ama bir yeri kazandıktan sonra kayıt yaparsa o zaman gider hakkı

• quote:

Orijinalden alıntı: yardımiçinaçtımhessabı

mesela 200 kontejyan varsa %30dan dolayı 60 kişi alacak ve istediği kadar yere başvurabilir 1 yer ya da 10 yer sıkıntı olmaz ama bir yeri kazandıktan sonra kayıt yaparsa o zaman gider hakkı

Yani kazandıktan sonra kayıt olmadan geçiş yapmış sayılmıyor o yüzden birden fazla üni bölüme başvuru yapabiliyor doğru mu anladım?

Anladığım bu %30a bakarken puana bakıyorlar sınavın zor olduğu seneler girenler için problem sıralaman iyi de olsa geriye düşüyorsun listede

• taha178 kullanıcısına yanıt

evet kayıt yapmadıkça istediğin kadar başvurabiliyorsun. pauna bakma olayı da herkesin girdiği seneye bakıyorlar 2022de girdiysen 2022 2023de girdiysen 2023

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.