Mümkün müdür? Başvurular birbirini etkiler mi? Hacettepe cengde %30 bitebiliyor gibi bir şeyler okumuştum burada yıllar evvel. Bi tanıdık cenge(hacettepe ceng değil) geçmek istiyor. Birden fazla yere başvurması problem yaratır mı? MYP 1 kez yapılabiliyor ya şimdi 2 farklı yere başvursa 2 kez yaptı sayılır mı? Ortalamayla geçişte sorun olmadığını biliyorum ama ek madde 1le geçişte bilmiyorum. Ve şu %30un nasıl hesaplandığını bilen var mı? Mesela bir üni bölüm yıllık 100 kişi alıyorsa kendi ünisinde 1. 2. 3. 4. sınıfta olan herkes 1. sınıfa geçmek için başvurmuş olacak. O zaman hepsi 30 kontenjan için mi yarışacak? Yönetemelikte puana göre sıralanıyor yazıyor. 2021de sınav çok zordu. Kontenjan yetmezse 2021de giren birinin 2022ye göre şansı yok sıralaması iyi olsa bile o zaman? Yanlış mıyım? |
Birden fazla yere myp ek madde 1 ile yatay geçiş başvurusu yapan var mı? ve %30 ile ilgili bir soru
-
-
mesela 200 kontejyan varsa %30dan dolayı 60 kişi alacak ve istediği kadar yere başvurabilir 1 yer ya da 10 yer sıkıntı olmaz ama bir yeri kazandıktan sonra kayıt yaparsa o zaman gider hakkı
-
quote:
Orijinalden alıntı: yardımiçinaçtımhessabımesela 200 kontejyan varsa %30dan dolayı 60 kişi alacak ve istediği kadar yere başvurabilir 1 yer ya da 10 yer sıkıntı olmaz ama bir yeri kazandıktan sonra kayıt yaparsa o zaman gider hakkı
Yani kazandıktan sonra kayıt olmadan geçiş yapmış sayılmıyor o yüzden birden fazla üni bölüme başvuru yapabiliyor doğru mu anladım?
Anladığım bu %30a bakarken puana bakıyorlar sınavın zor olduğu seneler girenler için problem sıralaman iyi de olsa geriye düşüyorsun listede
-
evet kayıt yapmadıkça istediğin kadar başvurabiliyorsun. pauna bakma olayı da herkesin girdiği seneye bakıyorlar 2022de girdiysen 2022 2023de girdiysen 2023
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X