Şimdi Ara

Değişken Değerlikli Metaller

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
5
Favori
57.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar belki çıkabilir ben bildiklerimi yazıyorum siz de eksiklerimi tamamlayın Fe Hg Cu Mn aklıma gelenler bunlar

• ali_0651 a kullanıcısına yanıt
    A ali_0651 demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: ali_0651

quote:

Orijinalden alıntı: Tantum.35

Bi Hg Sb Mn Au Pb Sn Fe Cr Ni Cu Co

kodlayan var mi?

Bi hacışakir sabun mana alıver parasını sana ferdi çıkarır nitekim cocukta çok :D işe yarıyor arkadaşlar
    Yapay Zekanın Yanıtı

Değişken Değerlikli Metaller

Değişken değerlikli metaller, birden fazla yükseltgenme durumunu sergileyen metallerdir. Bu metallerin oksidasyon sayıları değişkenlik gösterir ve kimyasal tepkimelerde farklı değerliklere sahip iyonlar oluşturabilirler.

Değişken değerlikli metalleri ezberlemenin kolay bir yolu, "Ag, Cu, Fe, Mn, Pb" kodlamasını kullanmaktır. Bu kodlama sırasıyla gümüş (Ag), bakır (Cu), demir (Fe), manganez (Mn) ve kurşunu (Pb) temsil eder.

Bununla birlikte, değişken değerlikli metaller yalnızca bu beş metal ile sınırlı değildir. Diğer değişken değerlikli metaller arasında kobalt (Co), nikel (Ni), civa (Hg) ve krom (Cr) bulunur.

Değişken değerlikli metallerin kimyasal tepkimelerde önemli bir rolü vardır. Farklı değerliklerine sahip iyonlar oluşturabilmeleri, çeşitli bileşiklerin ve komplekslerin oluşumuna izin verir. Bu metaller katalizör, pil ve manyetik malzemeler gibi çeşitli uygulamalarda da kullanılır.

Değişken değerlikli metallerin kodlamasını ve özelliklerini anlamak, bu metallerin kimyasal davranışını ve uygulamalarını daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yogurtcanavari -- 31 Mart 2012; 0:50:15 >
  • Bi Hg Sb Mn Au Pb Sn Fe Cr Ni Cu Co
  • şu konuya bi el atsanız?
  • Hangi değerleri aldığını bilen var mı ? Demir +2 , +3 var bir yerde +5 gördüm. Kesin bilgi lazım.
  • quote:

kodlayan var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

kodlayan var mi?

Bi hacışakir sabun mana alıver parasını sana ferdi çıkarır nitekim cocukta çok :D işe yarıyor arkadaşlar

• kardeş bi diye bi element duymadim ben o baska bise olmasin ? O.o
  • quote:

Orijinalden alıntı: mynameisferit

kardeş bi diye bi element duymadim ben o baska bise olmasin ? O.o

Bizmut

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Septams kullanıcısına yanıt
    aaa evet evet pardon kardes dikkatsizlik işte o.O
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetcalisan

quote:

quote:

kodlayan var mi?

daha iyisi bulunana kadar en iyisi

• İlk 20 deki metalleri ezberleyin onlar dışında çıkanlar genelde değişken değerliktir
  • CUmhurHGsızcaPBucuylaSNdayyeyiCRdı Yani Cumhur haksızca pabucuyla sandalyeyi cırdı bunların dışında pek çıkmıyor zaten ayırca diğer kodlamalarım
    1)Amfoter metallar:BEnimZNciALbayımPBcuylaSNdalyeyiCRdı
    2)Soymetaller:CUmhurHGsızcaAGlayanlarınAUcunaPTlattı
    3)Ayrıca aklıma gelmşken sorularbilir Ag sadece +1 zn sadece +2 değerlik alır bunlar da soruluyor zaman zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1A0FF2924 -- 15 Şubat 2016; 12:26:29 >
  • Haci Fener Seni Çözer CUmartesi Mantık Problemi / Hg, Fe, Sn, Cu, Cr, Mn, Pb

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.