Şimdi Ara

pH metre ~Asit - Baz hakkında..~

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    pH'ı bulan adam nasıl bulmuştur ?.
    Biz pH metre kullanmadan maddelerin pH derecesini ( asitlik - bazlık ) nasıl bulabiliriz ??
    Elimizde HCL ( Derişik Asit ) var. 6 molarlık..
    Mol/hacim = Molar..
    HCL 'deki her H pH'ı simgeler örn : 5H = 1.10^-5 bu da demek oluyorki pH 'ı 5 olan bir madde..

Buraya kadar geldim ve tıkandım, konu hakkında blgisi olanlardan yardım bekliyorum.
    Teşekkrler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umbaba -- 13 Ocak 2009; 20:35:29 >

• pH metre olmadan pH'ı bulmak için yazdığın gibi hidronyum iyonu derişimini kullanabilirsin. pH zaten bulunmuş bir olgu değildir. Çözeltilerin hidronyum iyonu derişimlerini belirtmek için "10 üzeri -3 molar" gibi anlatımlar kullanmak yerine geliştirilmiş matematiksel bir yoldur.

Bu arada Molarite Mol/Kütle değil Mol/Çözelti hacmi olucak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vasago

pH metre olmadan pH'ı bulmak için yazdığın gibi hidronyum iyonu derişimini kullanabilirsin. pH zaten bulunmuş bir olgu değildir. Çözeltilerin hidronyum iyonu derişimlerini belirtmek için "10 üzeri -3 molar" gibi anlatımlar kullanmak yerine geliştirilmiş matematiksel bir yoldur.

Bu arada Molarite Mol/Kütle değil Mol/Çözelti hacmi olucak.

Upss, çok haklısın hemen düzelttim.

pH = Log [H+] / 10 gibi bir şey buldum en sonunda canım sıkıldı ..
    Ben elimdeki 14 tüpe 1'den 14'e kadar bütün asitleri/bazları yerleştiremeyecek miyim şimdi?
  • pH = -log [H+] o formül. Yani diyorki H+ derişimini bul bunun logaritmasını alıp eksi ile çarp ve alsana pH. Tam yapmak istediğini anlatırsan daha yardımcı olabilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.