Şimdi Ara

suyun ph değeri kaç olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim bildiğim kadarıyla suyun ne bazik ne asidik olmaması;yani nötr5.5 değerinde olması gerekmiyormu?(5.5 üzeri bazik 5.5 altı asidik diye öğrenmiştik)
    Fakat son zamanlarda bi kaç yerde okudugum kadarıyla 7.5 idealmiş şu an onumde saka var ve ph 8.22 yazıyor bu zararlı olmazmı?

bukonuda biraz kafam karışık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radef -- 5 Kasım 2017; 19:57:20 >

• suyun ph değeri kaç olmalı?

Aldığım hazır suların ph ları genelde 6.5 ile 7 arası oluyor ama hangisi en sağlıklısı bilmiyorum.
  • Sağlıklı suyun pH değerinin 7 ve üzeri olması gerekir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • beş buçuk nötr mü? hangi matematiğe göre o? benim matematiğimde 7 çıkıyor cevap suda 1e-7 oh- ve 1e-7 h+ konsantrasyonunda ionları var çünkü al eşit ion halinin logaritmasını 7 çıkar

tıbbi bazı deneyler en az 7.4 olmalı diyor ama 8üstü bile olsa pek önemli değil daha önemli olan baz yapan yani su sertliğini artıran minarellerin türü ve 7nin üstünde olması
  • 7.2
  • Kimyager konuşuyor,

İçilen su bazik değerde olmalıdır. Yediğimiz yemeklerin çoğu asidik değerlere sahiptir, nötrleme işleminin olması için değer çok bazik olmamakla bazik olmalıdır. pH 7-8 arası uygundur. Ve mutlaka haftada 2-3 kez soda için, soda doğal bir tampon çözeltidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suyun ph değeri kaç olmalı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu direncin değeri nedir ?
    8 yıl önce açıldı
    Bu örümceğin değeri nedir
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Saka su şuanda en iyi su.

8 civarı olmalı ki vücudun asit dengesini sağlasın, ayrıca alkali sular sindirimi kolaylaştırır, yağ yakımını bile hızlandırır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Damla Su Köyceğiz kaynağı 8.9 PH güya ama bilemedim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.