Şimdi Ara

ideal fan sayısı kaç olmalı (SOĞUTMA İÇERİR)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • imzadaki sistemdeki kasaya bu gün 2 adet kırmızı led fan aldım 12 cm lik birini öne taktım birini yan kapağa taktım kasanın kendisinin içinde olan pwnli 9cm egzoz fan var bunlar yeterlimidir

yani önde 12 cm lik led kırmızı yan kapak üst tarafta 12 cm kırmızı led arda 9 cm zalman fan war bunlar yeterlimi yoksa kapağa bir adet daha fan koysammı ?? birde bu led fanlar az hava üflüyor normalmi

• up beyle bu fanlar niye yavaş dönüyor fanlar molexe bağlılar 2 sini paraler bağladım
  • -toraman- kullanıcısına yanıt
    İki fan yeterlidir.Fanları keşke anakartı bağlantılı olanlardan alsaydınız.O zaman hızlarını ayarlayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ydagli42

İki fan yeterlidir.Fanları keşke anakartı bağlantılı olanlardan alsaydınız.O zaman hızlarını ayarlayabilirsiniz.

onlardan bulamadım zaten kasanın arkasında egzoz fan 3 pinli anakarta takılı fanlar yavaş dönmesini çözdüm molexi ters takmışım 5 volta şimdi normal bağladım hızlandılar bu seferde uğultu olmaya başldaı ne yapalım katlanacaz artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: ydagli42

kasada toplamda 3 fan var şun ön ve yan kapak 12 arka 9 cm yan kağa bir adet daha takılabiliyor fan sadece boş yer orada kaldı
  • yeterli olmalı, deneyip anlarsın zaten. aida64 kur ısı değerlerini bakarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TITAN291

yeterli olmalı, deneyip anlarsın zaten. aida64 kur ısı değerlerini bakarsın.

yeteli 1,30 saat gta 5 yüksek ayarlarda oynadım ısılar işlemci 50 55 arası anakar 30 33 arası ekran kartıda 50 55 arası olarak değişiyor ama kasada uğultu olmaya başladı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -toraman- -- 24 Eylül 2015; 21:29:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    ısı değerleri iyi, uğultu için fan devirlerini biraz düşürmeyi dene.
  • TITAN291 T kullanıcısına yanıt
    molex bağlatı olduğu için düşüremem hızını ne yapayım katlanacaz artık
    kasayı kendinden biraz uzaklaştır bari =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TITAN291

kasayı kendinden biraz uzaklaştır bari =)

onuda yapamam masanın kasa koyma yerinde duryor az evvel içini açtım 12 volttan 7 volta düşürdüm böyle daha iyi oldcular
    bu soruya verecek en güzel cevap fanların çapları rpm değerleri kısaca ürettiği cfm değerleri nelerdir ? diyerek benim size soru sormam gelen cevaba görede size (anakartınızı sorup) anakarta uygun 3 pin kaç adet daha var zalman kasaya takılabilecek max fan çapını bulup ona göre tavsiyede bulunmam olacak ...
    başka cevap veremeyeceğim.matematik bunu emrediyor :)
  • Benim önde içeri üfleyen 20cm
    yanda içeri üfleyen 20cm
    üstte dışarı üfleyen 20cm var bunların 3 ü de fan kontrolcüme bağlı. En yüksekte bile çıt yok büyük oldukları için.
    Arkada dışarı üfleyen 14cm var anakarta bağlı hızı otomatik.
    Altta içeri üfleyen 8cm var bunun kablolarını düzenek yaparak kasanın dışına aldım istediğim zaman çalıştırıyorum ama pek etkilemiyor ve aşırı ses yapıyor.
    Tavsiyem ve tecrübelerim arkaya en küçük 12cm öne de en küçük 12cm koyarsanız gayet yeterli gerisi fuzuli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutfff

bu soruya verecek en güzel cevap fanların çapları rpm değerleri kısaca ürettiği cfm değerleri nelerdir ? diyerek benim size soru sormam gelen cevaba görede size (anakartınızı sorup) anakarta uygun 3 pin kaç adet daha var zalman kasaya takılabilecek max fan çapını bulup ona göre tavsiyede bulunmam olacak ...
    başka cevap veremeyeceğim.matematik bunu emrediyor :)

tam anlamadım galiba kasanın kendi üzerinde gelen 9 cm zalman marka pwn li fan anakarta bağlı 1450 1500 rpm dönüyor üflediği hava değerini bilmiyorum diğer bu gün aldığım 2 fan 12 cm lik üflediği hava değerini bilmiyorum şuan 2 side 7 volta bağlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: nbacıshaquılle

Benim önde içeri üfleyen 20cm
    yanda içeri üfleyen 20cm
    üstte dışarı üfleyen 20cm var bunların 3 ü de fan kontrolcüme bağlı. En yüksekte bile çıt yok büyük oldukları için.
    Arkada dışarı üfleyen 14cm var anakarta bağlı hızı otomatik.
    Altta içeri üfleyen 8cm var bunun kablolarını düzenek yaparak kasanın dışına aldım istediğim zaman çalıştırıyorum ama pek etkilemiyor ve aşırı ses yapıyor.
    Tavsiyem ve tecrübelerim arkaya en küçük 12cm öne de en küçük 12cm koyarsanız gayet yeterli gerisi fuzuli.

arkadaki kendi üzerinde gelen 9 cm zalman marka fan süper sesiz son dere memnunum anakarta bağlı son devir dönüyor hiç sesi yok ksayı yeni aldım aka taraf enson 9 cm destekliyor arkaya 12 cm takamam ama ön de ve yanda 12 cm kırmızı led fan var 2 side 7 volta bağlılar sizce benim sadece kapağa 1 aded fan takma yerim kaldı bir tane daha takıyımmı yoksa gerek yokmu 3 adet fan yeterlimidir kasanın kabloları hepsini sakladım bir adet bile kablo karmaşası yok tertemiz

• Kasa fanının soğutmaya pek etkisi yok. 10 tane fan da taksan 5 dereceyi geçmez etkisi. Çok sayıda kasa fanı yerine ona verilecek parayla işlemci soğutucu alınsa daha faydalı olur. Kasada bir ön bir de egzos fan yeterlidir, fazlası gereksiz gürültü.
  • Yeter bence ben kasa fanlarindan 2sini iptal ediyorum 60derece ekran karti sonea iksini takiyorum 59 derece felan oluyor ama ekran karti fanini yuzde 80 den yuzde 100 yapsam 60 dereceden 55 e dusuyor islemci ve ekran karti fani cok daha onemli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hava sirkülasyonumu şöyle yapacağım ;

Öne 1 adet üste 2 adet bir stok birde kasa kapağına takacağım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Kasa fanının soğutmaya pek etkisi yok. 10 tane fan da taksan 5 dereceyi geçmez etkisi. Çok sayıda kasa fanı yerine ona verilecek parayla işlemci soğutucu alınsa daha faydalı olur. Kasada bir ön bir de egzos fan yeterlidir, fazlası gereksiz gürültü.

Sağolun ozaman benim fanlar fazlasıyla yeterli teşekürler işlemi fanı colermastet

• quote:

Orijinalden alıntı: hayrikoc61

Ben hava sirkülasyonumu şöyle yapacağım ;

Öne 1 adet üste 2 adet bir stok birde kasa kapağına takacağım.

Fazla değilmi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.