Şimdi Ara

Anakart vrm leri max kaç derece olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: cihan85 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anakartım GİGABYTE GA-AX370-GAMİNG 3 ve işlemci olarak amd ryzen 5 2600 var ve 4.1ghz 1.320V ile çalıştırıyorum. İşlemci sıcaklığı konusunda bir sıkıntı yok lakin anakartımdaki vrmler 15dk prime95 testinden sonra 80 dereceye çıktı aslında amacım 4.2ghz çıkmaktı fakat biraz riskli gibi geldi burayada bir sorayım dedim.

Yabancı bir forumda uygulamaların normalinden çok daha yüsek sıcaklık gösterdiği fark etmiş(Kızılötesi Termometre ile) bir arakadaş o yüzden kafamda baya bir soru işareti var.
    Anakart vrm leri max kaç derece olmalı?

Bilgili biri varsa bi el atarsa bu konuya sevinirim.

• Her mosfet modelinin farklı sıcaklık toleransı mevcut, genelleme yapılamaz. Fakat 105-110 dereceye kadar sorun olmaz.

AX370-GAMİNG 3 modelinde kullanılan mosfetler oldukça dandik(4C10N, 4C06N) kullanılan heatsink kötü, vsoc için heatsink bile yok bu nedenle p95 small fft gibi bir testte 6/12 çekirdekli 1.32v işlemciyle 80 derece görmesi oldukça normal, hatalı bir okuma yok.

Oyunlarda, günlük kullanımda bu mos sıcaklığına çıkman mümkün değil, bu nedenle dert etmeni gerektirecek bir durum yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 23 Eylül 2019; 21:28:57 >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    1)Sizce 4.2ghz kadar zorlarsam vrmler bozulabilir mi?
    2)heatsinkin üzerine 4cm fan filan taksam ne gibi bir sıcaklık farkı olur?
  • VRM'ler bozulmaz fakat işlemcinin ömrünü yersin. 2600'ü 4.2'de rock solid kullanabilmen için +1.425v gerekli buda 7/24 kullanım için tehlikeli. 2600'ün 7/24 kullanımı max 4.1'dir.

Sana 80 den 65'e iner gibi kesin bir değer kimse veremez ama faydası olur. Fakat fandan önce ilk önce üstü açık duran vsoc mosfetlerinin üstünü kapatmalısın.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.