Herkese merhaba arkadaşlar Su eksiltme sorunu yaşıyordum ve sistemde kaçak da yoktu. Buhar olarak attığını fark ettik. Aracın rutin bakımı da gelmişken test ettik ve fanın açılmadığını, sadece klima açıkken açıldığını gördük. Sonra termostata baktık ve kapalı kalmış ve değiştirdim. Araç BMW F30 3.16i N13 motor. Ardından arabaya yaptığımız sürüş testinden sonra motoru ısıtarak bekledik ve fanın su sıcaklığı 110 dereceye geldiğinde çalışmaya başladığını gördük. Şimdilik fokurdama ve buharlaşarak su eksiltme yok ama bana saçma geldi açıkçası. Su 110 dereceye gelene kadar soğutma sisteminde fan açılmaması bana mantıksız geliyor. Antifriz koyuyorum zaten normal su olsa 100 derecede kaynamaya başlar. Sizce hala bir sorun mu var? Yoksa normal mi? 95 derecede termostat açıyor ve 110’da da fan ilk kademede çalışmaya başlıyor. Arabada herhangi bir uyarı falan da yok. Sisteme takınca da gözükmüyor < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Fan açma ısısı kaç derece olmalı?
-
-
Arızanızı bilmiyorum ama antifiriz olmasa bile su 100 derecede kaynamayacaktır yuksek basınçtan dolayı. Kaldı ki antifriz kaynama sıcaklığını da yükseltiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynı motoru kullanan mini cooper r56 spor moda alınca 110 derecede fan açıyordu.
Sistemde su kaçağı yok ise antifiriz var ise 120-130clere kadar kaynamıyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Dün bakımda komple mavi antifriz su karışımı koyduk. Şimdi trafikte dur kalkta su 110 derece normal yolda sakin kullanımda 95 100 derecelere kadar düşüyor. O zaman normal yani sistemde fan çok çalışmadan su zaten anormal seviyelere gelmiyor. Düşününce diğer arabalara göre su ve yağ sıcaklıkları yüksek ama
Durum normal, millet su sıcaklığı hep 90 derecede kaliyor sanıyor. Sürücünün dikkatini dagitmamak icin gostergeye yansitilmaz. 110 dereceyi geçer ozaman gostergede görürsünüz. Benim aracimda 82lik termostat var 105te fan açıyor. Akrabanin aracında 92lik termostat orjinali suan üzerinde 88 takılı 110da fan açıyor. Sakin sakin kullanırken araç ruzgar alıyorsa termostat sicakligina kadar düşer, aracı sıkıstiriyorsaniz trafikteyseniz yukarıya dogru çıkar, fan acana kadar farkına bile varmayiz aslında surekli oynar sıcaklık.
Umarım sadece antifirizin rengine bakılıp konulmamıştır organiktir antifirizdir :)
quote:
Orijinalden alıntı: yakuza283
Durum normal, millet su sıcaklığı hep 90 derecede kaliyor sanıyor. Sürücünün dikkatini dagitmamak icin gostergeye yansitilmaz. 110 dereceyi geçer ozaman gostergede görürsünüz. Benim aracimda 82lik termostat var 105te fan açıyor. Akrabanin aracında 92lik termostat orjinali suan üzerinde 88 takılı 110da fan açıyor. Sakin sakin kullanırken araç ruzgar alıyorsa termostat sicakligina kadar düşer, aracı sıkıstiriyorsaniz trafikteyseniz yukarıya dogru çıkar, fan acana kadar farkına bile varmayiz aslında surekli oynar sıcaklık.Dikkatim dağılırsa dağılsın.
Ben sıcaklık ibresi olmayan araç kullanmıyorum.
-
Opelin çoğu aracı oyle 102-110 arası dolanıyor
Cruze kullanırken oda aynıydı 105 derece civarında fan açıyordu, araçta zaten komple antifiriz olduğu için hiç sıkıntı yaşamamıştım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Cem_AlimDikkatim dağılırsa dağılsın.
Ben sıcaklık ibresi olmayan araç kullanmıyorum.
Alıntıları GösterOlan göstergenin nasıl çalıştığını anlatmışım burada, okuduğunuzu idrak edemiyorsunuz anlaşılan!
Ve bazı arabalarında gösterge bile yok. Uğraşıp yol bilgisayarından açmanız gerekiyor. Takıntılı insanları kalp krizinden götürebilir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet kadrandaki ekrandan BMW F30’larda servis moduna girip unlock edip test alanında sıcaklık gözüküyor suyun.
Sadece göstergede yağ sıcaklığı olması bence de yanlış. Ama çoğu kişi 110 dereceyi görünce panik de olabilir. Belki ondan koymuyorlardır
Hep organik aldım bir kere kırmızı Castrol Radiocool almıştım cok eskiden sorun çıkmıştı onunla. Onun mavisi her yerde yoksa PO organik antifriz guzel gibi.
Komple antifriz zarar vermez mi? Karışım nasıl olmalı? Genelde daha çok su oranı oluyor bence motordaki suyu da düşünürsek. Komple sistemde baya su var sadece kaptaki degil
Durum normal gözüküyor. Benim Cruze'da 117 görmüşlüğüm bile var ama kadran sabit. Sanırım 120yi geçtikten sonra orası da oynuyor
-
benimki 90 dereceden bir çizgi daha ışık yanarsa fan açıyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: tolgacemHep organik aldım bir kere kırmızı Castrol Radiocool almıştım cok eskiden sorun çıkmıştı onunla. Onun mavisi her yerde yoksa PO organik antifriz guzel gibi.
ben mavi organik antifiriz bulamamıştım tam modelini biliyor musunuz acaba ?
-
PO yeşil süper antifriz imiş. Castrol bulamadık. Kırmızı organik ile daha önce kötü anılarım oldu nedense su kaçakları yapmıştı. Mavi Castrol radiocool a döndüm. Ondan sonra bulduğum maviyi koydum. Bu sefer de yoktu zaten devirdaim vs vs değişince epey su gitti. Zaten su eksiltme problemi olduğu icin de yolda bir süre sonra sürekli suya dönmüştüm yani sistemde antifriz yoktu o yüzden 2 litre Yeşil koyduk. İns sorun olmaz şimdi içim de his oluştu
İdeal karışım yarısı su yarısı antfriz şeklinde olandır. %50-%50
Benzer içerikler
- toyota servis geçmişi sorgulama
- dizel araçta siyah duman nasıl kesilir
- yabancıdan türke araç satışı nasıl yapılır
- akünün kutup başları ters bağlanırsa ne arızalanır
- geri vites lambası ağır kusur mu
- renault clio 2022 fiyat listesi
- aurus araba
- honda elektrikli suv
- 2024 model tiguan
- ford fiesta sıfır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X