Şimdi Ara

cpu sıcaklığı nprmaL mi ? ısıya göre fan hızı normaL mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar cpu sistem boşda iken 55 derece fan ise 6018 le dönüyor aynı anda bioshock ve call of duty 4 ü açtım cpu ve fan resimde görüldüğü gibi fakat 6018 de fan dönerken çok gürültü çıkarıyor ben bunu düşürüyorum 4518 5018 e kadar düşürüyorum bir süre sonra pc res atıyor kendine ilk aldığım da pc den ses gelmez di cpu soğutucusunu söktüm taktım ses gelmeye başladı daha sonra yanlış takdımı sanıp defalarca söktüm taktım ama gürültü kesilmiyor 4500-5000 de fandan gürültü gelmiyor acaba sorun termal macun olabilir mi ?

işlemci amd phenom 9550 2.20
    gerekliyse ekran kartı hd4850
    ram 2 gb 667mhz corshair
    450 w power

cpu sıcaklığı nprmaL mi ? ısıya göre fan hızı normaL mi

• 1-Yeni fan aldım demişsin aldıktan sonra böyle oldu yani sıcaklıklar eğer böyle ise fan anakart üzerine uyum göstermemiş olabilir.
    2-Eğer kendin söktükten sonra böyle olduysa fan soketlerini kırmış olabilirsin veya tam oturtamıyosundur.
    3-Termal macun sürersen bir nebze olsa da sıcaklıklar düşer
    4-Fanlar max. 6000 rpm de döner seninki nasıl çıktı 6018 e?
  • quote:

Orjinalden alıntı: uynus

1-Yeni fan aldım demişsin aldıktan sonra böyle oldu yani sıcaklıklar eğer böyle ise fan anakart üzerine uyum göstermemiş olabilir.
    2-Eğer kendin söktükten sonra böyle olduysa fan soketlerini kırmış olabilirsin veya tam oturtamıyosundur.
    3-Termal macun sürersen bir nebze olsa da sıcaklıklar düşer
    4-Fanlar max. 6000 rpm de döner seninki nasıl çıktı 6018 e?

arkadaşım fanlar mx. 6000 de döner demişssin ama benimki aşırı yükte yüzde yüzde 18000 de dönüyo ve inanılmaz bir ses oluo 6000 de dönse öle bi ses yapmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: HitEmUp

ama benimki iaşırı yükte yüzde yüzde 18000 de dönüyo ve inanılmaz bir ses oluo 6000 de dönse öle bi ses yapmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdexos -- 27 Temmuz 2008; 0:24:28 >

•  cpu sıcaklığı nprmaL mi ? ısıya göre fan hızı normaL mi

Core2Duo E8400 - ZeroTherm BTF90 - İzmir Sıcağı
  • 1.2V ile boşta 55C çooook fazla.ayrıca cpu fanını "defalarca" söküp çıkarman macunun işlevselliğini yitirmesini sağlayacaktır.Sana macun+sağlam bir soğutucu montajı öneriyorum.Ayrıca sesin nereden geldiğini tesbit etmeye çalış sistem çalışırken, söküp takma ile belki kısa vadeli düzeltebilirsin ama çözüm olmaz
  • Bendede aynı sorun var yalnız cpu sıcaklığı 80 82 ye kadar çıkıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oda sıcaklığı normal mi???
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.