Şimdi Ara

CPU SICAKLIGI 75 DERECEydi ŞİMDİ NORMAL Mİ BU SICAKLIKLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • stock fan ile kullnıyorum işlemci overclock yapmadan default hızlarda yine aynı sıcaklıklarda o.c ilede aynı sıcaklık

bosta 40 45 oyun sırasında fifa 2011 de 60 65 derece justcause 2 de 60 65 derece medal of honor da 70 75 derece

resimde de 2 saat medal of honor full ayarda oynadıktan sonra ekran kartına baktım 39 derece ama cpu 75 di masaustune donunce 60 da kaldı oyundan cıkınca yine 45 e dondu ve aux cpu ısınca cok ısınıyor sistem degil anakartın aux onboard grafik yeri cpunun hemen yanındaki plakalar ramlerin solunda ki yer elimi surdum baya bi sıcaktı

termaltake 3000 devirde donen iki fan bile sogutamıyor cpu sıcak oldugu için anakartın aux bolumunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unixslax -- 27 Kasım 2010; 20:04:43 >

• İşlemcin oldukça sıcak. Stock fanla bile şu an benim işlemcim boştayken 24 derece. Kasa içi havalandırmasının iyi olması gerek. Sistemi dışarda kullanıyordum ve işlemcim 50 dereceden aşağıya inmiyordu. şu an sistem kasa içerisindeki sıcaklığı bile daha iyi. Sisteminde toz olabilir temizlemeni öneririm. İşlemcinin termal macununu kontol et ve mümkünse yenile. Ayrıca mutlaka kasa içerisindeki hava akışını çok iyi kontrol et ve işlemcine iyi bir soğutucu al...
  • 75 derece oldukça fazla soğutucu CPU'ya tam temas etmiyor olabilir, soğutucunun bağlantı yerleri yerinden atmış olabilir OC yapmıyorsan, soğutucu fan ve yaprakları temizse bu değerlere çıkmaması gerekir buna ek olarak kullandığın program,bios sorunlu veya anakartının sensörü arızalı olabilir.
  • Akasa Venom için fiyatınna göre oldukça iyi diyorlar, önümüzdeki günlerde denemeyi düşünüyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: unixslax

quote:

Orijinalden alıntı: MERT237

75 derece oldukça fazla soğutucu CPU'ya tam temas etmiyor olabilir, soğutucunun bağlantı yerleri yerinden atmış olabilir OC yapmıyorsan, soğutucu fan ve yaprakları temizse bu değerlere çıkmaması gerekir buna ek olarak kullandığın program,bios sorunlu veya anakartının sensörü arızalı olabilir.

sorunu çözdüm şimdilik

eski core 2 duo nun stock fanını taktım 37 dereceye düştü sıcaklık boşta

sunbeam gibi bir sogutucu fan bulursam biyerden onu takıcam bu intelin stock fanları iyi sogutmuyor core 2 varkende bosta 37 yukte 55 60 ları buluyordu

• ŞU ANKİ SICAKLIKLAR BUNLAR ANAKART BİOS UNADA BİR FAN TAKTIM CPU FANIDA DEĞİŞTİ STOCK FAN YERİNE thermaltake tmge1 ve
    bios a thermaltake spirit a100 takıldı

kasanın fan bolmesinde 2 adet termaltake turbo fanlı 12 cmlik ek fan var bu arada ekcoz fanı takmadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unixslax -- 27 Kasım 2010; 20:09:04 >

• CAYIR CAYIR MAŞALLAH :d
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oda sıcaklığı normal mi???
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.