Şimdi Ara

İşlemci 12 derece. bu normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD FX 4100 işlemcim var ve core temp programı ile sıcaklığına bakıyorum 12 derece çıkıyor. Bir gariplik var gibime geldi.

• gayet normal Misal benim 6100 oc li olmasına, stok fan olmasına ve ortam sıcaklığıda yüksek, fena değil. bunlara rağmen şu an 23 derece
  • quote:

Orijinalden alıntı: semantik41

AMD FX 4100 işlemcim var ve core temp programı ile sıcaklığına bakıyorum 12 derece çıkıyor. Bir gariplik var gibime geldi.

Çünkü enerji v egüç düşürme modunda çalışıyo cpu. ve ondan en düşük sıcaklıkta. biostan ayarları kapatırsan full gücünde çalışır. overclock yapıyosan C1E , amd cool and quiet gibi ayarları kapatmanı öneririm.

• acilen amd overdrive indirin ve onu kullanmasını öğrenin..oradaki ısı değerlerini paylaşın..banada pm atın beraber değerlendirelim...saygılar

http://sites.amd.com/us/game/downloads/amd-overdrive/pages/overview.aspx
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kıvanch

quote:

Orijinalden alıntı: semantik41

AMD FX 4100 işlemcim var ve core temp programı ile sıcaklığına bakıyorum 12 derece çıkıyor. Bir gariplik var gibime geldi.

Çünkü enerji v egüç düşürme modunda çalışıyo cpu. ve ondan en düşük sıcaklıkta. biostan ayarları kapatırsan full gücünde çalışır. overclock yapıyosan C1E , amd cool and quiet gibi ayarları kapatmanı öneririm.

nasıl kapatıyoruz? tam olarak nereden?

• İşlemci sıcaklığı hava soğutma ile oda sıcaklığından daha düşük olamaz diye biliyorum ben
  • bana yolladığın linkteki değerlerin harika hiç bir şeye elleme...
    o ayarlarla DEVAM !!!!!!
    acilen işlemci soğutucunuda değiştir bu arada...stok fan 2700 rpm de gürültülü olur...ses rahatsızlık vermiyorsa aynen DEVAM
    overdrive dışında hiç bir göstergeyi ciddiye almaman umuduyla(bios hariç)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Nasıl Oluyor? 6 Ayda Derece
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazandeveli

bana yolladığın linkteki değerlerin harika hiç bir şeye elleme...
    o ayarlarla DEVAM !!!!!!
    acilen işlemci soğutucunuda değiştir bu arada...stok fan 2700 rpm de gürültülü olur...ses rahatsızlık vermiyorsa aynen DEVAM
    overdrive dışında hiç bir göstergeyi ciddiye almaman umuduyla(bios hariç)

ses geliyor ama kasadaki fandan mı güç kaynağındaki fandan mı ekran kartındaki fandan mı yoksa işlemci fanından mı onu bilemedim işte :) fan önerin var mı orta yollu? o.c içinde kullanabileceğim.
  • işlemci fanı genelde sesli çalışır..size önerim 120 mm lik fanlı kule tipli lerin en az 4 borulu olanlarından alın..
    kasanız sığacağından emin olun.
  • gayet normal hocam işlemci boştayken
  • Gayet normal diyenlet bilgisayar kasalarini evin disinda mi tutuyor. 12 derece olmasi icin odanin 8-10 derece olmasi lazim. Eger oda sicakligi 10 dereceden fazlaysa ya programda hata vardir yada isi sensoru bozulmustut. Baska bir programla deneyin birde oda sicakligini olcun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maşallah bu degerler gerçekse oc nin dibine vur
  • Bigisayar kasasıyla aynı odadaysan üzerine bir palto giy üşüteceksin.

Şaka bir yana sorun biosdanda olabilir, bios update i yapıpda bir dene istersen.
  • Çekirdek sıcaklıkları o benimde 16-17 derece oluyor
    Aida64 bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeLLoNeLy

Çekirdek sıcaklıkları o benimde 16-17 derece oluyor
    Aida64 bak.

Odan kaç derece 10 mu? Eğer değilse sorun var demektir.
  • Çekirdek sıcaklığı ile paket sıcaklığı farklı şeylerdir, çekirdek kapalı olduğu zaman çok düşük değerler görebilirsiniz.
  •  İşlemci 12 derece. bu normal mi?
  • karasal iklimin sert geçtiği bir ilimizde yaşıyorsan ve geceleri kasayı evin dışında çalıştırıyorsan gayet normal.
  •  İşlemci 12 derece. bu normal mi? Sistem tam boştayken. OC genie 2 ile yapıldı
    Oda sıcaklığı hakkında kısakollu ile duruyorum, kalirüferler açık yani en azından 20 derece vardır diye düşünüyorum.

ekleme: Bu arada stok fan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True Romance -- 2 Aralık 2012; 15:13:50 >
  • En son hali budur. Aşağıda çalışan programlarda gözükmektedir. Frequency değeri neden kırmızı gözüküyor acaba?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.