Şimdi Ara

89 derece işlemci...n'oldu buna ya?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

son 2 haftadır bilgisayarım resetleniyordu...bende içini açıp işlemci fanını temizledim. baya kirliydi.temizledim hertarafını...
    fakat hala 89-90 "C sıcaklıkta çalışıyor...( şuan bile ) ilk aldığımda en fazla 50-60"C civarında gördüm ısısını...temizlememe rağmen bu sıcaklıklar!!!

kasayı açık bıraktım....soğusun diye...ama oda fayda etmedi :(

noldu birdenbire ? ? ? işlemcimmi arızanlandı acaba ?

YARDIM!

sistem :

P4 3.0 GHz LGA775 1mb cache CPU

ASUS P5GD1 PRO MAINBOARD

120 GB WESTERN D. HDD

512 KINGSTON RAM

AYRICA 380W LIK KASA VAR...UPS DE KULLANIYORUM VOLTAJ GEYİĞİ OLMASIN DİYE..

• fanın soğutucusunu kontrol et işlemcinin üstüne oturmuşmu termal macunu yeniden sür sonra kasanda havayı dışarı çıkartan fan yoksa tak
  • quote:

Orjinalden alıntı: forious

fanın soğutucusunu kontrol et işlemcinin üstüne oturmuşmu termal macunu yeniden sür sonra kasanda havayı dışarı çıkartan fan yoksa tak

İlave olarak fanın devrini kontrol etmeni öneririm. Fan eskimiş ise dönüyor gibi gözüksede düşük devirde zorla döner.İşlemciyi soğutamaz.
  • Termik macun kullandın mı? Sorunsuz olarak sürdüğüne emin misin?
    Soğutucu işlemcinin üzerine tam oturmamış olabilir. 80-90 derece dolaylarında iken soğutucuya dokunmayı dene eğer dokunabiliyorsan yani çok sıcak değilse hatta soğuk bile sayılır dersen. Soğutucuyu çıkarıp tekrar takmayı ve düzgünce oturtmayı dene...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum -- 25 Nisan 2006; 14:15:24 >
  • ben sadece çıkarıp temizleyip taktım...

macunla bi alakam olmadı.ama dediğiniz gibi elimi değebiliyorum soğutucuya...şimdi çıkarıp yeniden takıcam soğutucuyu...
    inşallah boyle basit bişiydir:S
  • az önce yeniden taktım soğutucuyu...şimdilik sıcaklık normal görünüyor...

ancak soğutucunun altındaki macun baya sertleşmişti...yani bildiğin "katı" olmuştu...az bişiy kontak noktasına doğru kaydırdım....

sizce gidip yeni macun almalımıyım ? yoksa bu şekildede görevini yapıyormu ?
  • görevini yapıyor sanırım

çok saolun arkadaşlar...sorunum çözüldü...şimdi 49-50"C de çalışıyor CPU....

iyi çalışmalar herkese
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    N'oldu ki şimdi buna ???
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ah bu prescottlar
  • yük altındayken 49-50 mi.genede çok ama.düzenli olarak kasa fanlarını temizle.
    quote:

Orjinalden alıntı: mr.big

görevini yapıyor sanırım

iyi çalışmalar herkese
  • ben de önceleri pek acemi ama meraklı iken aynı şeyi yapmıştım
    termal macunu kontrol etmeyince oyle oluyor. sorunun düzelmesine sevindim..
  • sorununun duzeldigine sewindm
    quote:

görevini yapıyor sanırım

iyi çalışmalar herkese
  • 49-50 derece Intel için düşük sayılır
  • quote:

görevini yapıyor sanırım

iyi çalışmalar herkese

%20 o/c'lu boşta 38C, benim cpu'nun ısısı bu, o/c'u geri çekince 34-35 arasında seyrediyor (kışın 29'a inmişte beahhhh)
    sen daha fazla indirmeye bak bence, yazın gölgede 38C olunca hava sıcaklığı işlemcin tava gibi olur valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRQX -- 26 Nisan 2006; 16:33:41 >

• SICAKLIKTAN ELİMDEN YANDI BEAA WALLA YAZIN NAAPCAZ BAKALIM...SOĞUTUCU SATIŞLARINDA PATLAMA OLUR BENCE...

SAOLUUN...BYES
  • quote:

selamlar...

son 2 haftadır bilgisayarım resetleniyordu...bende içini açıp işlemci fanını temizledim. baya kirliydi.temizledim hertarafını...
    fakat hala 89-90 "C sıcaklıkta çalışıyor...( şuan bile ) ilk aldığımda en fazla 50-60"C civarında gördüm ısısını...temizlememe rağmen bu sıcaklıklar!!!

kasayı açık bıraktım....soğusun diye...ama oda fayda etmedi :(

noldu birdenbire ? ? ? işlemcimmi arızanlandı acaba ?

YARDIM!

sistem :

P4 3.0 GHz LGA775 1mb cache CPU

ASUS P5GD1 PRO MAINBOARD

120 GB WESTERN D. HDD

512 KINGSTON RAM

AYRICA 380W LIK KASA VAR...UPS DE KULLANIYORUM VOLTAJ GEYİĞİ OLMASIN DİYE..

Senin işlemcin de bir arıza yok,psu da iyi,ram da idare eder,anakartta idare eder,hdd çok iyi yani kısacası burda sorun soğutucuda sen en kısa zamanda soğutucunu değiştir adam gibi bişey al da işlemcini yaralama

• termometrede derece bi problem olabilir.arıza yapmıştır rasgele ısı gösteriyordur.bendede olmuştu overclock fanı taktım...
  • beyler yazmadan önce bi okuyun mesajları lütfen boş boş şeyler yazıyosunuz arkadaş halletmiş sorunu hala yeni fan diyosunuz ya
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.