Çin Boykotu
Çinlilerin Uygur Türklerine yaptığı katliamlar dolayısıyla forumda da çok ünlü olan Xiaomi vs her türlü çin malına savaş açmış bulunmaktayım. Made in PRC yazan her malzemeyi geri bırakıp alternatiflerine yönlenmeye çalışıyorum. Konuyu herkesin görmesi için uplayın. Teşekkürler
7 sene önce pc toplamıştım.Harcadığım parayı yüzde oranlarına göre parçalara tek tek dağıttım.Bugün de aynısını 2020 model sistem için yaptığımda yine çok ölçülü bir sistem çıktığını düşünüyorum.
Edit:oyunculara göre düşünülmüştür
Gelecekte Crossfire yapıcağımı düşünerek anakartı o zamanın en üst modelinden almıştım.Cf yapamadım.Bu yüzden anakarta verdiğim oranı 2020 versiyonunda güncelleyerek vereceğim.Güç kaynağı ve kasayı yazmadım çünkü 1200 usd ye veya 700 usd ye yapıcağınız bi sistemde ortalama 150 usd ye alıcağınız 550w psu ya sahip bi kasa iş görücektir(Newegg fiyatı).
Genel tavsiyeler: Cpu anakart ve gpu nun her zaman en yeni nesil olmasına dikkat edin.İntel için dizayn edilmiş bi anakart amd cpu la çalışmaz.bu iki parçanın uyumlu olmasına ayrıca anakart ve ram de pin uyumuna dikkat edin(bu tavsiye çok amatörler için haliyle)
Elbette sistem tavsiyesi için yeni konu açınız elbette ama genel bu oranlara göre kendiniz de tekrardan oluşturmayı deneyin.
2013 yaptığım sistemde yüzdelik oranlara göre harcalamarım
%22 cpu Fx6300
%19 anakart 990xa ud3 Gigabyte
%10 hdd(bugün oldu ssd) wd 500gb green
%13 Ram Ripjawx 1600 mhz cl 9 ram
%33 Ekran kartı Sapphire hd 7850 o.c version
Bu oranlara göre neweggten 1000 usd lik yaptığım sistem ise şöyle:(anakarttan yukarda belirttiğim sebepten dolayı kıstığım %6 lık oranı ekran kartına vererek)
bu sistemde
%22 cpu
%13 anakart
%10 ssd
%13 Ram
%39 Ekran kartı
Edit2:
Sürekli yeni nesi gpu ve cpu lar çıkıyor.Bu listedeki anakartın şuanki cpu ve gpu ya fazla geldiğini eklemek isterim.3-4 ay sonra çıkacak cpu ve gpu larda tam verimini vericektir.Bu tarz olağan dışı durumlarda anakartı daha da ucuzlatabiliriz bence.
İçimizde hiç AMD hissesi alan var mı?
|
Pci wifi adaptoru tavsiyesi
|
Eskiler Kulubü
|
Online satranç mobil veri den fazla yermi
|
Beyler torpil vb alicam bi bakin
Saç dökülmesi
|
Perma ban yeme ihtimalim
|
Ygs çalismak için kitap onerisi
|
HER AN ÖLEBİLİRSİN www.malatya.com Mesela hiçbir çiçekçi dükkânının demir kepenkleri yoktur/Çünkü kimse aklına getiremez, bir çiçeği çalmayı . B.Vian
|
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4.160
İkinci El Bölümü Mesajları: 17
Konularının görüntülenme sayısı: 27.508 (Bu ay: 442)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 184 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic