7 sene önce pc toplamıştım.Harcadığım parayı yüzde oranlarına göre parçalara tek tek dağıttım.Bugün de aynısını 2020 model sistem için yaptığımda yine çok ölçülü bir sistem çıktığını düşünüyorum. Edit:oyunculara göre düşünülmüştür Gelecekte Crossfire yapıcağımı düşünerek anakartı o zamanın en üst modelinden almıştım.Cf yapamadım.Bu yüzden anakarta verdiğim oranı 2020 versiyonunda güncelleyerek vereceğim.Güç kaynağı ve kasayı yazmadım çünkü 1200 usd ye veya 700 usd ye yapıcağınız bi sistemde ortalama 150 usd ye alıcağınız 550w psu ya sahip bi kasa iş görücektir(Newegg fiyatı). Genel tavsiyeler: Cpu anakart ve gpu nun her zaman en yeni nesil olmasına dikkat edin.İntel için dizayn edilmiş bi anakart amd cpu la çalışmaz.bu iki parçanın uyumlu olmasına ayrıca anakart ve ram de pin uyumuna dikkat edin(bu tavsiye çok amatörler için haliyle) Elbette sistem tavsiyesi için yeni konu açınız elbette ama genel bu oranlara göre kendiniz de tekrardan oluşturmayı deneyin. 2013 yaptığım sistemde yüzdelik oranlara göre harcalamarım %22 cpu Fx6300 %19 anakart 990xa ud3 Gigabyte %10 hdd(bugün oldu ssd) wd 500gb green %13 Ram Ripjawx 1600 mhz cl 9 ram %33 Ekran kartı Sapphire hd 7850 o.c version Bu oranlara göre neweggten 1000 usd lik yaptığım sistem ise şöyle:(anakarttan yukarda belirttiğim sebepten dolayı kıstığım %6 lık oranı ekran kartına vererek) bu sistemde %22 cpu %13 anakart %10 ssd %13 Ram %39 Ekran kartı Edit2: Sürekli yeni nesi gpu ve cpu lar çıkıyor.Bu listedeki anakartın şuanki cpu ve gpu ya fazla geldiğini eklemek isterim.3-4 ay sonra çıkacak cpu ve gpu larda tam verimini vericektir.Bu tarz olağan dışı durumlarda anakartı daha da ucuzlatabiliriz bence. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gmfaruk -- 15 Kasım 2020; 18:8:48 > |
Sistem Yaparken Aklı Karışanlara Tavsiyeler
-
-
Onu bunu bilmem de yıl 2020 halen daha millet anakartlara dünya para saçıyor. 1200 liraya anakart var adam gidiyor 2000-2500 liraya ileriye dönük diye anakart alıyor :DDD
Donanımların içinde anakart kadar çabuk çöpe çıkan tek bir bileşen yok ama yine de ileriye dönük yeaa he kardeşim ileriye dönük tamam.
Paran sınırsız değilse işlemci fiyatı kadar anakarta para vermek yada üst seviye anakart almak enayiliktir. Her zaman orta seviye anakart alırım bu güne kadar hiç de pişman olmadım. Ben zamanında 350 TL ye B350 prime plus alırken bazıları 700-800 TL ye X370 aldı ee ne oldu? 3000 serisini zaten kullanıyoruz, sorun yok da 5600X kullanacak mısınız bari? bununla ilgili bir konum da vardı hatta, üst seviye anakartlar dünyanın en boş para saçması diyebilirim. Parayı harcayacak yer bulamıyorsan tabi alınabilir ama sınırlı bütçe ile diğer bileşenlerden kısıp ''üst seviye anakart moruq ilerisi için aldım'' olayı gerçek anlamda enayilik.
-
Neden 3600 değil de 3500x işlemci?
-
quote:
Orijinalden alıntı: shruikanNeden 3600 değil de 3500x işlemci?
sadece yüzdeliği göstermek istedim çokta fark olucağını düşünmüyorum.elbette ryzen 3600 daha iyidir
-
quote:
Orijinalden alıntı: 128MilyarDolarOnu bunu bilmem de yıl 2020 halen daha millet anakartlara dünya para saçıyor. 1200 liraya anakart var adam gidiyor 2000-2500 liraya ileriye dönük diye anakart alıyor :DDD
Donanımların içinde anakart kadar çabuk çöpe çıkan tek bir bileşen yok ama yine de ileriye dönük yeaa he kardeşim ileriye dönük tamam.
Paran sınırsız değilse işlemci fiyatı kadar anakarta para vermek yada üst seviye anakart almak enayiliktir. Her zaman orta seviye anakart alırım bu güne kadar hiç de pişman olmadım. Ben zamanında 350 TL ye B350 prime plus alırken bazıları 700-800 TL ye X370 aldı ee ne oldu? 3000 serisini zaten kullanıyoruz, sorun yok da 5600X kullanacak mısınız bari? bununla ilgili bir konum da vardı hatta, üst seviye anakartlar dünyanın en boş para saçması diyebilirim. Parayı harcayacak yer bulamıyorsan tabi alınabilir ama sınırlı bütçe ile diğer bileşenlerden kısıp ''üst seviye anakart moruq ilerisi için aldım'' olayı gerçek anlamda enayilik.
benim kafada düşünenlerde varmış. kaldıki şuan bile anakart fiyatları gereksiz pahalı b550 ler özellikle intele hiç girmiyorum bile
-
Arkadaşlar ben yaklaşık 5500 tl civarında bir sistem toplayacağım.Anakarta çok para vermek istemiyorum.A320 mi B450 modelini önerirsiniz?Ryzen 3 3100 alacağım overclock yapmayı düşünmüyorum.Aralarında yaklaşık 90 tl fark var.Baktığım modeller : Gigabyte B450M S2H AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart/ Gigabyte GA-A320M-S2H AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart
-
Eskiden Creative Cipli Anakartlar vardı.Yine duzgun Anakartlar da 10-16 faz varken kotu anakartlarda 3+1,4+2 gibi fazlar oluyor.
Ben de gidip 8000TL Godlike ya da maximus bilmemne almam ama 700 liralık Anakart yerine 1300-1500 liralık Anakart alırım.
Mesela B550 de Mortar altını almam.
X570 de gidip MSI Gaming Edge falan almam.TUF X570 Plus altını almam.
MSI B460M-A Pro Anakart var.Ve kotu anakart bence gidip de alınıp kullanılacak bir Anakart degil aslında...
-
bence seninde sistem tavsiyesine ihtiyacin varmis hocam. Olmamis bu sistem.
ssd qlc,
anakart yaramaz,
VRM 6 reale Phasen (4+2), 12 virtuelle Phasen (8+4), PWM-Controller: uP9505P (max. 6 Phasen)
MOSFETs CPU 8x 55A SM4337/SM4336
MOSFETs SoC 4x 55A SM4337/SM4336
(anakartta kaliteli bilesenlere verilen paraya acinmaz, misal b550 gaming edge nin 1550 liraya satilip üzerine cashback ile 1260 liraya denk gelmesi gibi yahut düz 1550 lira bile iyidir bu anakart icin. anakart konusu uzundur bazi detaylari vardir, tabi ki herkesin ihtiyaci da bir degildir, kimisi oyun icin kullanir kimi render yahut efor gerektiren uygulamalari kullanacaktir. sonra wifi bluetooth gibi nimetler var.)
islemci 3500x ?
ramler 3200mhz ?
gösterilen örnekler konuyu sunar, konuda ki örnekleri biz degerlendirebiliriz. Anlatilmak istenen madem farkli ol zaman dogru örnekler ile pekistirilmeli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 15 Kasım 2020; 17:8:6 > -
ramle cpu daki ufak farkların o kadar fark ediceğini düşünmüyorum hocam .Sürekli üstüne şu kadar daha bunu al tavsiyelerini bi kenara bırakarak bunu hazırlamak istedim.
-
sürekli yeni nesil parçalar çıktığından ve fiyatları çokta net olmadığından böyle bi hazırladım
ssd ve anakartın oyunlarda verceğimiz para kadar performans vericeğinini düşünmüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gmfaruk -- 15 Kasım 2020; 18:14:56 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Onu bunu bilmem de yıl 2020 halen daha millet anakartlara dünya para saçıyor. 1200 liraya anakart var adam gidiyor 2000-2500 liraya ileriye dönük diye anakart alıyor :DDD Donanımların içinde anakart kadar çabuk çöpe çıkan tek bir bileşen yok ama yine de ileriye dönük yeaa he kardeşim ileriye dönük tamam. Paran sınırsız değilse işlemci fiyatı kadar anakarta para vermek yada üst seviye anakart almak enayiliktir. Her zaman orta seviye anakart alırım bu güne kadar hiç de pişman olmadım. Ben zamanında 350 TL ye B350 prime plus alırken bazıları 700-800 TL ye X370 aldı ee ne oldu? 3000 serisini zaten kullanıyoruz, sorun yok da 5600X kullanacak mısınız bari? bununla ilgili bir konum da vardı hatta, üst seviye anakartlar dünyanın en boş para saçması diyebilirim. Parayı harcayacak yer bulamıyorsan tabi alınabilir ama sınırlı bütçe ile diğer bileşenlerden kısıp ''üst seviye anakart moruq ilerisi için aldım'' olayı gerçek anlamda enayilik. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X