Şimdi Ara

Şöyle bir sistem satın aldım. Objektif yorumlar gerekli.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ryzen 5 2600, Asus rog strix RX 570 4GB, corsair 8 gb 3000mhz cl16 ram,asus b450m-k anakart, 240gb ssd+2tb hdd,thermaltake kasa aldım. Zamanla nasıl geliştirilebilir, neler yapılabilir?

Bilenler bilir belki donanım arşivinin G2 videosundaki sistemdir kendileri. Ben sadece hdd ekledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThEagles -- 12 Şubat 2019; 13:41:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kötü bir sistem değil, Full HD'de tatmin edici oyun deneyimi sunar. 8GB daha Ram eklenmeli ama.

Ryzen 3000 / 4000 serisi işlemcilere de destek veriyor. Önü açık bir sistem yani.
  • Acilen 16gb yap sistemi, Ryzen 8 gb da oyun performansını aşırı düşüyor hem de çift kanal ram istiyor. Düşük fps almanın sebeplerinden biri bu olacak. Onun dışında ekran kartını 2 sene sonra değiştirir devam edersin.

• Zamanla paran doğrultusunda istediğin her şeyi yapabilirsin o nedenle biraz daha düzgün bir şekilde sorunu sormanı tavsiye ederim. Doğru anladıysam sistemin eksiği nedir demek istedin, eğer bunu demek istediysen bellek kapasitesini 8 GB' den 16 GB' ye yükseltmelisin. Onun dışında bir eksiği yok sistemin. Umarım güç kaynağı konusunda bütçeyi kısmamışsındır, güç kaynağı sistemin en önemli bileşenidir. Eğer uyduruk bir güç kaynağı aldıysan ileride değiştirmeni tavsiye ederim. Bir de anakart olarak VRM kalitesi ve soğutması iyi olan bir anakart alsaydın indirimleri kollayıp. Eğer siparişin daha kargoya verilmediyse bu dediklerimi düşünmeni tavsiye ederim. İyi günlerde kullan dostum
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    No Way Out kullanıcısına yanıt
    filojistoN kullanıcısına yanıt
    @Dominic_Toretto_ : Öncelikle cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. 8GB Ram neden eklemeliyim, oyun test videolarında gayet yeterli bir performans sunuyor. Bilmediğimden soruyorum yanlış anlamayın :)

@filojistoN : Ram'i aynı mı almalıyım, yoksa farklı bir model alsam da olur mu? Çift kanal nedir acaba?

@Indie Sever : Şöyle bir kasa kullandım; Thermaltake V200 600W 80Plus 3X Pure Plus RGB Fanlı Midtower Gaming Kasa. Yeterli olur mu acaba?

@No Way Out: Hocam konudaki yorumlarınızı okudum, ana kart ve ram değişmelisiniz diyorsunuz. Ram'i anladım ana kart neden peki?
  • ThEagles kullanıcısına yanıt
    Bana sorduğunuz yere yanıt vereyim, kasayla birlikte gelen güç kaynaklarından bir cacık olmaz. Marka bazlı yorum yapmak istemem fakat Thermaltake markasına da güç kaynağı konusunda güven olmaz.

İnternette kasayla gelen güç kaynağını bulamadım. Modelini benimle paylaşabilirseniz sevinirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem için Yorum ve Öneri
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Ryzen işlemciler 2x2 ram figürasyonlarında daha iyi performans sağlıyor.
  • @Indie Sever Link paylaşmak yasak mı bilmiyorum ama umarım yasak değildir. Kasa ;https://www.itopya.com/thermaltake-v200-600w-80plus-3x-pure-plus-rgb-fanli-midtower-gaming-kasa/

@filojistoN Şuan Corsair 8gb 3000mhz cl16 ram mevcut kasada. Aynı ram'i alınca ve takınca çift kanal olmuş mu olacak?
    Fotoğraflardaki güç kaynağına göre kasayla gelen psu bu:

Dediğim gibi kalitesiz bir güç kaynağı.

Ek olarak aynı ram modelinin aynı versiyonunu alıp 2. ve 4. DDR4 ram slotlarına takıp çift kanal olarak kullanabilirsin. Dikkatli ol, aldığın ramin modeli aynı olsa da versiyonu farklı olabilir. Ramin arkasındaki etikette "ver x.yz" şekilinde yazar. Aynı model olup farklı versiyon olan ramlerde dahi uyumsuzluk sorunu yaşanabiliyor bellek çiplerini farklı firmalar üretmiş olabileceğinden kaynaklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-22C714979

Fotoğraflardaki güç kaynağına göre kasayla gelen psu bu:

https://www.hepsiburada.com/thermaltake-smart-600w-80-12cm-rgb-led-fanli-psu-ps-spr-0600nhsawe-1-p-HBV000009DRPG?magaza=Hepsiburada

Dediğim gibi kalitesiz bir güç kaynağı.

Ek olarak aynı ram modelinin aynı versiyonunu alıp 2. ve 4. DDR4 ram slotlarına takıp çift kanal olarak kullanabilirsin. Dikkatli ol, aldığın ramin modeli aynı olsa da versiyonu farklı olabilir. Ramin arkasındaki etikette "ver x.yz" şekilinde yazar. Aynı model olup farklı versiyon olan ramlerde dahi uyumsuzluk sorunu yaşanabiliyor bellek çiplerini farklı firmalar üretmiş olabileceğinden kaynaklı.
    Hocam kaliteli veya kalitesiz olduğunu nasıl anlayabiliriz? Sistem toplama konusunda cahilim de. Beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThEagles -- 13 Şubat 2019; 18:52:50 >

• Şu forumdan çıktı bu tek modül ram olayı , tek modül ram almayın artik

Tıpa tıp aynısından alırsanız olur.

Anakartta 4 tane ram girişi varsa soldan 2. ve 4. ye takacaksınız. Şu an ki kullandığınız da 2. de takılıdır büyük ihtimal zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filojistoN -- 13 Şubat 2019; 18:59:30 >
    Ben bu işin üstadı değilim fakat normal bir kullanıcı olarak araştırdığım ve deneyimlediğim kadarıyla sizi aydınlatacağım:

-Öncelikle güç kaynağı satın alırken birinci önceliğiniz global garanti hizmeti veren firmalar olsun.
    -Güç kaynağının 12V kanalından verdiği Watt değerine bakın. Mesela sizin aldığınız/alacağınız güç kaynağı 12V kanalından 504W veriyor. 600W ile 504W' ı oranlayarak verimliliğini hesaplayabilirsiniz.
    -İnsanların yorumlarını, incelemelerini okuyun. Kronik sorunlara sahip mi değil mi, kullanıcıları ne tür sorunlarla karşılaşmış göz atın.
    -Testlerde yüksek yükte kullanımlardaki güç kaynağının sıcaklığı, fanın ses şiddeti, verimliliği gibi değerleri inceleyin.
    -Garanti süresi 10 yıl olan modelleri tercih edin.

Ben de kafamda toparlayamadığımdan düzgün bir şekilde tavsiye veremiyorum. Özetle Seasonic, Corsair, Evga, BeQuiet! markalarından birini tercih etmenizi öneririm. BeQuiet! global garanti kapsamında yardımcı oluyor mu bilmiyorum fakat diğer 3 firma yardımcı olacaktır.

İşin özeti interneti açın ve kullanıcı yorumlarını araştırın. Kesinlikle TR forumlarından ve Youtube kanallarından uzak durun. Amazon.com' u açıp 1-2-3-4 yıldızlı yorumları dahi okusanız size bir fikir verir. Bir şeyi almadan önce her zaman kullanıcı yorumlarını okurum, özellikle ilgili firmanın mağdur ettiği müşterilerin yorumlarına bakarım çünkü ben de onların yaşadıklarını yaşayabilirim ne kadar düşük bir ihtimal de olsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-22C714979 -- 13 Şubat 2019; 19:16:37 >

• o kadarda bok atmaya gerek yok. dediğin marka psular en kalitelilerinden bu yüzden 700tl den başlıyor fiyatları adam zaten olabilecek en f/p sistemlerden birini almış demek ki ona göre yorum yapmak lazım. corsair vs serisi var bir tek ucuz olan o serininde pek bir farkı yok bu arkadaştaki psudan. konu sahibine gelirsek psu gerekli standartlarda diyebiliriz için rahat olsun değiştirmene gerek yok.
  • Herkes 8 degil 16gb ram olmali diye yazmis ben 8GB ddr4 2400 kullaniyorum cogu oyunda yeterli geliyor arkada sekme felan acikken hani 8gb ram daha alsak ne gibi bir artisi olacak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrekaya413

o kadarda bok atmaya gerek yok. dediğin marka psular en kalitelilerinden bu yüzden 700tl den başlıyor fiyatları adam zaten olabilecek en f/p sistemlerden birini almış demek ki ona göre yorum yapmak lazım. corsair vs serisi var bir tek ucuz olan o serininde pek bir farkı yok bu arkadaştaki psudan. konu sahibine gelirsek psu gerekli standartlarda diyebiliriz için rahat olsun değiştirmene gerek yok.
    Benimki ortalama yani anladım hocam. Sanırım bu kasalar kalite oranına göre fiyatları belirlenmiyor, çünkü bu kasa neredeyse 800 tl. Teşekkür ederim aydınlattığınız için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.