Şimdi Ara

Bu sıcaklık normal mi? 6950 DCU2 100 Derece (Sorun düzeldi.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar oyun oynarken gpu sıcaklığı 83-84 derece ısınıyor.Bu ısı değeri normal mi?Özellikle de 6950 directcuII'de bu sıcaklık değerlerini görmem normal mi?Ayrıca birkaç bilgi daha vereyim.Kartda sadece shaderlar açık.Herhangi bir oc durumu yok.Kart masaüstünde boşta 57 derecede çalışıyor..
    Ekleme:
    Furmark testi..
    Furmark ile yaptığım testde 96 dereceye kadar geldi.Bence normal değil 6950 dcu2 için..Ne yapmam lazım.Soğutucu bloğu çıkartıp tekrar macunlayıp işe yarar mı acaba.Ya da shader'i normal haline getirip öyle deniyecem..

ekleme: Soğutucuyu söküp yeniden macunlayıp yerine taktım.Gpu şimdi normale döndü.Servise göndermeye gerek kalmadı..Şimdi 1 dk'lık test de 73 derece oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 15 Haziran 2012; 11:40:08 >

• 84 derece aşırı olmasa bile yüksek sayılabilicek bir değer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet aşırı bir sıcaklık değil, fakat yine de yüksek.100 derecenin üzerine çıkmaması lazım.
  • Sıcak benimki 65 c geçmez
  • 6870 75 dereceyi geçtiğini görmedim.
  • Cevaplar için teşekkürler.Peki aranızda dcu2 sahibi olan var mı?O kaç dereceyi görüyor.Gerçi ben biraz da ısı yükselimini kasanın küçüklüğüne bağlıyorum.Herşey sıkışık iç içe girmiş.İşlemci fanı da direk ısıyı ekran kartının üzerine üflüyor..
  • Dcu2 icin.yuksek bir rakam en az 15 derece fazlasi var.

• quote:

Orijinalden alıntı: zalimahmet

84 derece aşırı olmasa bile yüksek sayılabilicek bir değer

En azından DCU 2 için biraz yüksek bir değer.

Gerçi kasa içi soğutma nasıl onu da bilmiyoruz.
  • Battlefield 3 oynarken bile en fazla 63 derece gördüm. Sizin değerler biraz uçuk gibi.
  • Sapphire çift fanlı 6950 var shaderlar açık ve 6970 hızında çalışıyor, fan auto da en fazla 70 oluyor. Sizin değerler yüksek gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BesTKiLLeR

Battlefield 3 oynarken bile en fazla 63 derece gördüm. Sizin değerler biraz uçuk gibi.

Yeni mi test ettiniz.Şimdi havalar sıcak olduğu için belki daha fazla ısınabilir.Sanırım aynı karttan var sizde de..Birazdan kasanın fotosunu atacam.Az çok size bilgi verebilir.Olmazsa gpu, soğutucu bloğu temassızlığı olabilir.

Ekleme:
    İşte kasanın fotosu.Gördüğünüz gibi işlemci soğutucusunun fanı havaı direk gpu'nun üstüne üflüyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 11 Haziran 2012; 12:12:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

quote:

Battlefield 3 oynarken bile en fazla 63 derece gördüm. Sizin değerler biraz uçuk gibi.

Yeni mi test ettiniz.Şimdi havalar sıcak olduğu için belki daha fazla ısınabilir.Sanırım aynı karttan var sizde de..Birazdan kasanın fotosunu atacam.Az çok size bilgi verebilir.Olmazsa gpu, soğutucu bloğu temassızlığı olabilir.

Hocam ben bf3 gibi aşırı gpu kullanan oyunlarda hep kontrol ederim zaten. Hadi gözümden kaçmış diyelim en fazla 65 yine sizinki çok fazla. Eğer kasa düzenli değilse bi düzenleme (kablo düzenleme vs ) yapın sıcaklık düşecektir

• Furmark ile yaptığım testde 96 dereceye kadar geldi.Bence normal değil 6950 dcu2 için..Ne yapmam lazım.Soğutucu bloğu çıkartıp tekrar macunlayıp işe yarar mı acaba.Ya da shader'i normal haline getirip öyle deniyecem..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 11 Haziran 2012; 21:29:33 >
  • Şimdi 6950 shader'a döndüm.Öyle test ettim.Bu seferde 100 dereceyi gördü..
  • quote:

quote:

Ekleme:
    İşte kasanın fotosu.Gördüğünüz gibi işlemci soğutucusunun fanı havaı direk gpu'nun üstüne üflüyor..

öncelikle cpu soğutucunun montaj konumu yanlış 2. olarak vga nın soğutması için kasa zemini ile arasında en azında 3-4 slotluk yer olması lazım.

• Şimdi gpu'yı azcık yukarı doğru kastırdım.5 derece düştü sıcaklık.Soğutucu blokdan şüphelenmeye başladım..
    @B.M.W
    Cpu fanını aşağı mı takmam lazım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 11 Haziran 2012; 21:55:49 >
  • quote:

Şimdi gpu'yı azcık yukarı doğru kastırdım.5 derece düştü sıcaklık.Soğutucu blokdan şüphelenmeye başladım..
    @B.M.W

Cpu havayı yukarı üflesin. Ya da eğer oluyorsa ramlerin slotlarını değiştirip eksoz fanına doğru döndürün cpu fanını. Cpu nun bütün sıcaklığı ekran kartına gidiyor bu çok büyük bir sorun.
  • Cpu soğutucunuz direk olarak ekran kartı üzerine üflüyor dolayısıyla bu da sıcaklığı etkileyen bir durum. Cpu soğutucunuzu kasa arkasındaki egzos fanı kısmına bakacak şekilde montaj etmelisiniz.
  • quote:

Şimdi gpu'yı azcık yukarı doğru kastırdım.5 derece düştü sıcaklık.Soğutucu blokdan şüphelenmeye başladım..
    @B.M.W

normalde olması gereken ramların üzerinden emilen havanın cpu bloğundan geçirilerek egzoz fanına aktarılması.
  • imzamdaki powercolor 6950 ile bf3 oynarken bile 65 i geçmedi.kasanızın tozunu alın.kasaya 120 cm fan takın.sorun hala devam ederse servise gönderin.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.