Şimdi Ara

Bu sıcaklık normal mi? 6950 DCU2 100 Derece (Sorun düzeldi.) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ne oldu bu asus dcii serisine fanlar mi bozuldu nedir bugun de gordum 560 ti sicaklik 104 dereceydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 80 dereceler çok anormal değerler değil ekran kartları için. Yumurta değil ki pişsinler.
  • Kasanın yan tarafı aslında komple açık.İşlemci fanını durdurdum gpuya üflüyor diye sonuç yine aynı.Demin gpu'nun vidalarını sıktım 90-91 derceye düştü.Aynı kartdan olan bir arkadaş varsa, kendisinden rica ediyorum,Furmark ile 720p testi yapabilir mi?

edit:
    Şu an masaüstü boşta 46 derece..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 11 Haziran 2012; 22:50:27 >
  • kart çok aşağıda gibi soğuk hava çekemiyor sanırsam ayrıca işlemcide sıcak havayı ekran kartına üfleyince haliyle ısınıyor olmalı. en kötü ihtimal macında sorun var gibime geliyor ama pek sanmıyorum bu kasada ısınması normal
  • quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

gpu'nun vidalarını sıktım 90-91 derceye düştü

Hocam büyük ihtimalle soğutucu ile gpu arasında temassızlık var. En kısa zamanda garantiye gönderin hemen hallederler
  • Soğutucu blok GPU ile ilişki kesmiş,referans 6950 olmuş.
    Garantiye nasıl yollayacaksın düşünmelisin,6970 BIOS atmışsın.
  • Boşta bile bir hayli fazla termal macun yenileyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasa kapağı açıkken kaç derece?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ADEM 1990

Soğutucu blok GPU ile ilişki kesmiş,referans 6950 olmuş.
    Garantiye nasıl yollayacaksın düşünmelisin,6970 BIOS atmışsın.

6970 bios atmadım.Sadece shader'ı açtım.Zaten dcu2'ye 6970 biosu atamıyorsun, sadece bazı modellerinde shader açabiliyorsun.Saat hızlarınıda 6970 ayarlarına getirdiğin zaman, 6970 gibi çalışıyor.Her neyse garantiye göndermeden önce orjinal 6950 biosunu atıp öyle yollarım ki gerek yok bence.Şu an masaüstü 48 derece.Olmadı macunları yenilerim öyle denerim.

@sencagri
    Kasa kapağı her zaman açık zaten.
  • Hocam test yapmayı unutmuşum yaptım. Buyrun :

Bu sıcaklık normal mi? 6950 DCU2 100 Derece (Sorun düzeldi.)

Bu sıcaklık normal mi? 6950 DCU2 100 Derece (Sorun düzeldi.)
  • @GT_55 buradan yazışmaya devam edelim diye alıntıyı buraya yapıyorum hocam

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cianni

Hocam açıkçası o kart orada boğulur, o tarz bir kasada 5870 kullanıyordum açıkçası sıcaklıklar kabusum olmuştu. Bir de sıcaklığın artması eğer 40tan 80 90 1 dakika geçmeden hatta saniyesinde oluyor ise soğutucu blok oturmuyordur tarzında sorun vardır ama bir süre sonra oluyor ise kasadandır

Ne bir dakikası, 10 sn'de 90'ının üstüne çıkıyor.Soğutucu bloğun oturup, oturmadığını nasıl anlarım.Şimdi soğutucuyu söküp macunu yenilesem, fark yaratır mı acaba.

O zaman hava akımından kaynaklanmıyor problem bu net. Ama direk çözümü nasıl yaparsın bilmiyorum. Garanti dışı kalmaması adına garantiye göndermek de ayrı bir çözüm olabilir.

Ayrıca bloğu elle kastırdığında sıcaklığın düşmesi de ayrı bir işaret. Bende aynı karttan var ve BF3'te 70'i geçmiyor cidden.

• @BesTKiLLeR
    Baya bir fark var.Nerdeyse 30 derece fark var.Anormal bir durum söz konusu.Garantiye göndersem yaparlar mı acaba.Ya da yenisi ile değişim yaparlar mı?

@cianni
    Sanırım hiç kurcalamadan garantiye gönderecem.Kaç günde gelir acaba..
  • macunla falan uğraşmayın hocam o kart için değerler aşırı derecede yüksek , Garantiye gönderin
  • quote:

@BesTKiLLeR
    Baya bir fark var.Nerdeyse 30 derece fark var.Anormal bir durum söz konusu.Garantiye göndersem yaparlar mı acaba.Ya da yenisi ile değişim yaparlar mı?

@cianni

Hocam bence zaman kaybetmeden gönderin. Aradaki farktan ziyade 10 saniyede 90 derece oluyor demişsiniz. Benimki 6 dakikada yavaş yavaş 70 e vurdu. Garantiye gönderin zaten büyük ihtimalle temassızlık vardır.
  • quote:

@BesTKiLLeR

@cianni

Cianni''nin kartı o zaman bendeydi. %10 fan devriyle bu kart neden ısınmaz diye kafama takılırdı Hatta sen kendi kartının biosunu link atmıştın AMD clubte oradan hatırlıyorum. O zaman böyle bir sıkıntı yoktu sanırım. Shaderleri kapatıp garantiye yolla bence...

Edit: Mümkünse Çizgiye elden teslim. Yoksa yine çizgi com.tr'den kayıt aç, şikayeti yaz, servise çağrı mesajı gelince karşı ödemesiz kargoyla sadece oraya gönder. Mersa belgeli olabilir ama adres çizgi. Mersa'ya Allah kimsenin yolunu düşürmesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 13 Haziran 2012; 16:50:15 >

• @setek01
    Bilgi için teşekkürler.Yarın garantiye gönderirim herhalde.
  • Bu arada çizgi elektronikden garantiyi sorguladım.Sonuç bulunamadı diyor..

Edit:Şimdi mersayı sorguladım.Orda çıktı.Şimdi ben çizgi elektroniğe arıza kaydı açabiliyormuyum bu seri numarası ile..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 14 Haziran 2012; 0:12:11 >
  • Soğutucuyu söküp yeniden macunlayıp yerine taktım.Gpu şimdi normale döndü.Servise göndermeye gerek kalmadı..Şimdi 1 dk'lık test de 73 derece oluyor.
  • Soğutucuyu sökmek garantiyi bozmuş olabilir sanırım.
    Ama mersada çıksa bile kaydınız kartı çizgiye gönderiyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ömer'

Soğutucuyu sökmek garantiyi bozmuş olabilir sanırım.
    Ama mersada çıksa bile kaydınız kartı çizgiye gönderiyorsunuz.

Yok sorun düzeldi.Göndermeye gerek kalmadı.
    Soğutucuyu söktüğümü nasıl anlıyacaklar ki?Zaten 4 tane vidası var.Onları söktün mü direk soğutcuyu çıkartıyorsun.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.