Şimdi Ara

1080p filmler için ekran kartı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • intel core 2 quad 6700 266 ghz işlemcim var . ekran kartım ise hd2600xt.
    ben ise ZOTAC GeForce GT 430 Synergy 1 GB DDR3 128 Bit Ekran Kartı nı almayı düşünüyorum,
    şöyle ki amacım oyun oynamak değil, en iyi kalitede bluray 1080p filmleri seyretmek ve en iyi kalitede hdmi çıkışından led tv ye aktarmak.
    şu anki sistemde donmalar oluyor, en iyi şekilde en yüksek kalitede en yüksek çözünürlükleri syretmek için ekran kartı kriterleri ne olmalır.

• birde sorduğum bir bilgisayarcı tv ye en iyi şekilde aktarmak için 256 bit ekran kartı olmalı dedi. ne kadar doğrudur dediği.
  • Şuanki sisteminizde filmleri ekran kartının oynattığına emin misiniz? Gereken codec'ler olmadıkça filmleri işlemci oynatır diye biliyorum ben.. Eski sistemim öyleydi..
  • şu an core avc kurulu fakat ayarlar ne durumda bilmiyorum k lite codekte kullandım ayrıca splash pro ex kullanıyorum
  • ramlerimde 2 gb ddr2
  • Hmm.. Normal 1080p oynatırda, şimdi gördüm Blu-ray oynatamaması normaldir diye düşünüyorum. Bütçenizi söylerseniz tavsiyede bulunur arkadaşlar..
  • önemli olan kalite benim için ama ne dersiniz ayrıca ramlerede takviye yapmak istiyom anakartım asus p5kc
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • HD5770 fazla bile gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: nike26

birde sorduğum bir bilgisayarcı tv ye en iyi şekilde aktarmak için 256 bit ekran kartı olmalı dedi. ne kadar doğrudur dediği.

O bilgisayarcı ile en kısa zamanda ilişiği kesmeniz yararınıza olacaktır...

1080P film izlemek oyun oynamaya benzemez... Donanımsal film çözme yeteneği olan herhangi bir serinin en düşük kartını alın geçin, yeterli olacaktır.
  • şöyle bir durum daha var : 10 gb lık bir film indirme işlemi bittikten sonra birleştirmeye geçince , 1080p film de açınca epey tıkanma oluyor
    sanırım ramden kaynaklanıyor ekran kartının rami çok alakalı değildir herhalde işlemcim yeterli ama diğerleri ram takviye ve ekran kartı değiştirilmesi benim işimi görür herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

quote:

birde sorduğum bir bilgisayarcı tv ye en iyi şekilde aktarmak için 256 bit ekran kartı olmalı dedi. ne kadar doğrudur dediği.

O bilgisayarcı ile en kısa zamanda ilişiği kesmeniz yararınıza olacaktır...

1080P film izlemek oyun oynamaya benzemez... Donanımsal film çözme yeteneği olan herhangi bir serinin en düşük kartını alın geçin, yeterli olacaktır.

Konuyu açan arkadaşın bu konu hakkında pek bilgisi yok gibi. Yeterli olabilecek ekran kartı tavsiyesi istiyor..

Önerilebilecek marka(lar) & model(ler)?
  • genelde hd filmler icin amd kartlar oneriliyor.hd 5xxx serisi kart isinizi rahatca gorur kanisindayim
  • quote:

şöyle bir durum daha var : 10 gb lık bir film indirme işlemi bittikten sonra birleştirmeye geçince , 1080p film de açınca epey tıkanma oluyor
    sanırım ramden kaynaklanıyor ekran kartının rami çok alakalı değildir herhalde işlemcim yeterli ama diğerleri ram takviye ve ekran kartı değiştirilmesi benim işimi görür herhalde

Birleştirmeye geçince derken partları rar'dan çıkartırken kasma oluyorsa gayet normaldir. Özellikle HDD tam yükte çalışır. Dolayısıyla nefes alamaz ve kasma olur..
  • Internet Download Manager programı 10 gb lık filmi indirdikten sonra birleştirme yapılıyor diyor ve 5dk ve belki biraz daha üzeri sürüyor. ikinci hiç bir işlem yapılmıyor aslında
  • Aslında o işlemci gayet yeterli 1080p film için, ekran kartınında pek zorlanacağını sanmıyorum. Masraf yapmanıza gerek yok codeclerle alakalı bir problem olabilir bence..
  • hdmi çıkışım yok. yeni ekran kartını mecburen almak zorundayım. fakat ilk mesajlarımdan beri yazdığım gibi en iyi kalite için yeterli ekran kartını almak istiyorum
  • full bluray 3d filmleride en iyi kalitede göstermeli bunu unutmuşum. herkese teşekkür ederim....
  • Sapphire AMD HD6750 1GB DDR3 (DirectX 11) 40nm PCI Express 2.1 x16 HD3D Ekran Kartı
    güzel bir karta benziyor ne dersiniz yalnız benim p5kc ye olurmu
  • quote:

Sapphire AMD HD6750 1GB DDR3 (DirectX 11) 40nm PCI Express 2.1 x16 HD3D Ekran Kartı
    güzel bir karta benziyor ne dersiniz yalnız benim p5kc ye olurmu

Güzel ama bide onun GDDR5 olanını alabilseniz daha iyi olur
  • umarım ekran kartı almamışsınızdır ;
    ani müdahele etme gereğini duydum ;
    hd 2xxx-3xxx serisinde level 4.1 formatına kadar h264 hd video hızlandırması olması lazım ;
    bluray filmler bu format desteğine uygunsa hızlandırmanız gerekir.
    ve hdmi için extra ekran kartı almanıza gerek yok;
    dvi-d hdmi çevirici konnektör (aparat ) almanız lazım ; kadıköyde goldda-exada-eksende-vatanda bulur musunuz bunu bilemem .

ve hızlandırma için cyberlink video decoder 9-10 tercihimdir ;
    sisteminizde bu codecler yoksa hd pack 2.3 bedava versiyonunu indirip (onla hd codecler-ses kodekleri geliyor.) gome player-medya player classic -home sinema -kmplayer vsye elle cyberlink dxva destekli codeci tanıtmanız gerekir.

yada hiç uğraşmayın ; indirin medya player classic home cinemayı hiç kodec pakedi yüklemenize gerek kalmıyor (dxva için)
    hiç uğraşmanıza gerek yok ;sadece 1 ayarla işlem tamam.

önce yükleyin ;
    görünümden ayarlara geçin ;
    dahili filtrelere gidin ;
    dönüştürme filtrelerinden h264 -avc dxva ya çift tıklayınız ;çıkan seçenekler penceresinden dxva ayarlarından dxva h264 uyumluluk kontrolünden tüm kontrolleri atla seçeneğini seç ; uygula de ; sorun morun kalmıyor.

yanlız film dxva uyumluysa ve tabiki sizin gpunun dxva kapasitesine bağlı ; filmleri hızlandırmanın ön koşulu bu.

gerçi 4xxx serisi ile bluray hd desteği geldi deniliyor ancak eğer film level 4.0 hd bluray h264 ise sizin gpuda sorun çıkmaması lazım.

ben p4 3gzde his 4650 agpde 2gb ramda sorunsuz %4 kasma ile oynatabiliyorsam siz o donanımla (o işlemciyle ) haliyle oynatmanız lazım.ama dediğim gibi hd 2xxx serisinin dxva kapasitesi sınırlı.

not ; bluray 3d için haliyle 6xxx serisi bir kart gerekiyor ; 64xx serisi bile yeterli.very low seviye bir kartla dxva -hd film işleri için yeterlidir.
    not ; dvi-d den hdmi çevirici çıkış alıpda kullanırken ses olayını unutunuz ; pcnin ses sistemini kullanmanız icap edebilir.
    eğer yeni sistemlerde yeni kartlarda dvi-d de ses çıkışı ilave edilmişse ses olayı sorun olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocat1 -- 16 Nisan 2012; 9:28:10 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.