|
Bildirim
|
4k için 9900k önerilmez yapmayın.hangi benchmarkalara bakıyorsun sen kardeş?4k benchmark mı bunlar daha iyi işlemciler takmışlar daha iyi sonuç mu almış oyunlarda yoksa 3dmark gibi benchmarklar mı?çözünürlük arttıkça işlemci etkisi düşer.istersen bir de 2070'in 4k benchmarklarına bak işlemciyle ne kadar yükseltebileceksin acaba?i7 8700 bu arada videodaki işlemci.9900k'nın ne kadar etkisi var ki 8700'ye?paran çoksa çöpe at ama çöpe atacam diyorsan sat 2070'i 2080 ti al sonra gel bir daha konuşalım daha iyi işlemciye mi ihtiyacın var 4k'da?
https://www.youtube.com/watch?v=fzc5AJFgXZs |
2k'da da olmaz.şu çöp dedikleri fx'ler var ya?4.4 8320 1060 2k'da bana mısın demedi işlemci.ekran kartı geberirken.nerede biliyor musun bf1'de.%100 olmadı çekirdekler.%99 oldu gpu.biz zaten gpu 99 olsun diye iyi işlemci takmıyor muyuz?2k bile gel bakim diyip gpuyu 99 çalıştırıyor 4k suyunu çıkarır işlemci takmasan bile.ben 2k'da 1080p'den fazla fps aldım gta5'te sırf bu gpu kullanım geyiği yüzünden.1080p'de gpuyu %99 yapabilmek için Allah ne verdiyse açman gerekiyor ayarlarda.öyle olunca yamuluyor tabi ama iyi işlemci olsa abartmadan da 99 yaparsın işte fx'in çöplüğü burada.aynı fx şimdi ikinci makinemde ve ac odyssey kurdum sağa sola hızlı çevirsen %100 oluyor işlemci hem de bütün çekirdekleri niye çünkü 1080p ikinci makine.2k olsa yamulmazdı ama ikinci makinedeki 1050 ti'nin nefesi yetmez zaten 2k'ya.2k'dan şikayetçiyim ben 1070 ti'yi madara ediyor diye ki bu arkadaşın kartı da az daha iyisi yani atla deve değil ama 4k oynamaya çalışıyor ondan 2080 ti al farkı gör diyorum.fx'ten iyi işlemcisi bas 4.5 ghz mis hiç gerek yok sistem değiştirmeye.4k'da işlemci etkisi diye bir şey kalmıyor testini yaptılar zamanında 980 ti sli gibi o zamanın güçlü kartlarıyla 4930k ve fx8350 denediler 1 fps bile fark yoktu.al gel o sistemi 1080p'ye aynı olur mu?1080p'de işlemciye 2k 4k'da karta gömülürsün bu budur.
|
Benim tavsiyem TELEVİZYONDAN monitör performansı bekleme derim, kasanın donanımını değiştireceğini git kendine adamakıllı bir monitör al.
R7 1700X ve 1080ti kullanıyorum ilk önce bende 4K nın güzelliğini düşünerek 4K monitör aldım fakat 60 hz olduğundan dolayı istediğim verimi alamadım ve ekran kartıda 230-240 watt civarı harcıyordu. Oyunlardaki görüntü muhteşemdi fakat saatlerce oyun oynadığında gelen elektrik faturası çokta güzel görünmüyordu. Ardından 2K 144 Hz ve g-sync'li bir monitör aldım şu anda hem görüntü yönünden memnunum hem de elektrik faturası yönünden memnunum. Senin gibi bende TV yi kullanmak istedim fakat TV ve monitör birbirinden farklı şeylerdir, eninde sonunda bunu anlarsın ama iş işten geçebilir. |
Çözünürlük arttıkça islemcilerin fps ye etkisi azalir , yük gpu ya biner bu doğru ama bu kıyaslama üst seviye işlemciler arasında yapıldığında geçerli. Yani sizin işlemci her çözünürlükte sizin kartınıza darboğaz yapar. Her türlü değişmesi gerekir.
9900k yerine 9700k yada 2.el uygun bulunursa 8700k tercih edilip, rtx 2070 satılıp imkan varsa rtx 2080 ti , yoksa da rtx 2080 ile değiştirilirse 4k oyun için daha sağlıklı olur. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 6 Ocak 2019; 20:57:13 > |
|
|
|